Μυστικά για να μην γεράσει απότομα το δέρμα απο τον ήλιο.

Μυστικά για να μην γεράσει απότομα το δέρμα απο τον ήλιο.

Αν θες να έχει πάντα λαμπερό και αγέραστο δέρμα πρέπει να προσέχεις πάντα τον ήλιο. Ο ήλιος είναι ο καταστροφέας της επιδερμίδας και δημιουργεί ανεπανόρθωτα προβλήματα. Κάθε καλοκαίρι η επίδραση του δέρματος μας απο τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου αθροίζεται και η επιδερμίδα γερνάει χωρίς να το καταλάβουμε. Σήμερα όχι μόνο οι γυναίκες αλλά και οι άνδρες και όλος ο κόσμος έχουν την δυνατότητα να κάνουν προληψη ώστε να μην γεράσει το δέρμα τους ποτέ. Έχουμε τα εργαλεία για να το πετύχουμε αυτό, αρκεί βέβαια να ακολουθήσουμε με ευλάβεια τα παρακάτω βήματα.

Το Καλύτερο Μυστικό: βάλε μια κουταλιά βρώμης σε 4 δάχτυλα νερό το πρωί μέσα σε ένα ποτήρι ή δοχείο. Αυτό το νερό σε 10 λεπτά θα έχει πάρει τα στοιχεία του κουάκερ. Ακολούθως χρησιμοποίησε το νερό σου σαν λοσιόν σε καθαρό πρόσωπο και σώμα. Είναι καλό και για την λεύκη και για την ατοπική δερματίτιδα, και για τις σκούρες κηλίδες, και για τα σπασίματα του δέρματος και για τις κυτταρικές αλλοιώσεις του δέρματος από τον ήλιο και για πρόληψη απο τις φθορές. Πάνω απο την λοσιόν μας βάζουμε κρέμα η το αντηλιακό μας και συνεχίζουμε την μέρα μας.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ.

I. Καθαρισμός με ακρίβεια:
Η σωστή ρουτίνα καθαρισμού είναι το θεμέλιο οποιασδήποτε αποτελεσματικής αγωγής περιποίησης της επιδερμίδας. Το καλοκαίρι, επιλέξτε ένα καθαριστικό με αφρό με σαλικυλικό οξύ εάν έχετε λιπαρό δέρμα. Αυτό το συστατικό βοηθά στον έλεγχο της υπερβολικής παραγωγής λαδιού και αποτρέπει τους φραγμένους πόρους. Για ξηρό δέρμα, επιλέξτε ένα καθαριστικό προσώπου χωρίς σαπούνι που αφαιρεί απαλά τους ρύπους χωρίς να απομακρύνει τα φυσικά έλαια. Καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα για να διατηρήσετε έναν φρέσκο και καθαρό καμβά για τα επόμενα βήματα περιποίησης της επιδερμίδας.
Αναζητήστε συστατικά όπως: το υαλουρονικό οξύ, που βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη Ε και το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες και αναζωογονούν το δέρμα.

 

 Αξιοποιήστε τη δύναμη των ορών:
Για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων του δέρματος, η ενσωμάτωση ενός στοχευμένου ορού στην καλοκαιρινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική. Ένας ορός με βάση τη βιταμίνη C είναι μια εξαιρετική επιλογή για το καλοκαίρι, καθώς βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος και μειώνει τη μελάγχρωση που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο. Η βιταμίνη C παρέχει επίσης αντιοξειδωτική προστασία, προάγοντας τη σύνθεση κολλαγόνου και καταπολεμώντας τα σημάδια της γήρανσης. Εφαρμόστε μερικές σταγόνες ορού μετά τον καθαρισμό και πριν την ενυδάτωση για μέγιστη αποτελεσματικότητα.

 Απαλή απολέπιση:
Η απολέπιση είναι απαραίτητη για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και την προώθηση της κυτταρικής ανανέωσης. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι σημαντικό να επιλέγετε απαλά απολεπιστικά για να αποφύγετε την ευαισθητοποίηση του δέρματος στον ήλιο. Επιδιώξτε να κάνετε απολέπιση 1-3 φορές την εβδομάδα, προσαρμόζοντας τη συχνότητα με βάση τον τύπο και την ευαισθησία του δέρματός σας. Αποφύγετε τα σκληρά φυσικά scrub και επιλέξτε χημικά απολεπιστικά που περιέχουν ήπια οξέα όπως AHA (άλφα υδροξυοξέα) ή BHA (βήτα υδροξυοξέα) για να αποκαλύψετε μια φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα.

Μάτια :
Το λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευάλωτο στην πρόωρη γήρανση. Καταπολεμήστε τους μαύρους κύκλους, το πρήξιμο και τις λεπτές γραμμές ενσωματώνοντας μια κρέμα ματιών στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Αναζητήστε ελαφριές, ενυδατικές φόρμουλες με συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ και πεπτίδια που στοχεύουν σε πολλαπλές ανησυχίες ταυτόχρονα. Απλώστε την κρέμα ματιών απαλά με το δάχτυλο του δακτύλου σας, ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία και προχωρώντας προς τα έξω.

Ισχυρό δέρμα με αντιστάσεις με το αντηλιακό:
Η προστασία του δέρματός σας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης. Εφαρμόστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με SPF 30 ή μεγαλύτερο για να θωρακίσετε το πρόσωπο και το εκτεθειμένο δέρμα σας. Εφαρμόστε ξανά κάθε δύο ώρες, ειδικά εάν περνάτε μεγάλες περιόδους σε εξωτερικούς χώρους. Αναζητήστε ελαφριές, μη φαγεσωρογόνες φόρμουλες για να αποφύγετε το φράξιμο των πόρων. Επιπλέον, φορέστε ένα καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου για πρόσθετη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής:
Εκτός από μια σωστή ρουτίνα περιποίησης, η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της νεανικής όψης του δέρματος. Μείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας επαρκή ποσότητα νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε το δέρμα σας σφριγηλό και ελαστικό. Καταναλώστε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και μέταλλα για να προάγετε την υγεία του δέρματος εκ των έσω. Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά, καθώς βοηθά στην αναγέννηση και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Ακολουθώντας αυτές τις οδηγίες, μπορείτε να απολαύσετε το καλοκαίρι διατηρώντας το δέρμα σας νεανικό και λαμπερό και τα επόμενα καλοκαίρια που θα έρθουν!

 

Σέρουμ πεπτιδίων Επανεργοποιεί τα κύτταρα. Η επανάσταση στην ανάπλαση απο τα mystikaomorfias.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr