Όταν τρίζουν οι αρθρώσεις αυτή είναι η λύση.

Όταν τρίζουν οι αρθρώσεις αυτή είναι η λύση.

Καθώς μεγαλώνουμε, ειδικά εάν είμαστε υπερδραστήριοι και υπερκινητικοί η ενόχληση των αρθρώσεων γίνεται σιγά σιγά φυσικό μέρος της ζωής. Το σώμα μαζεύει εμπειρίες καταπόνησης, μετά ενόχλησης και μετά πόνου. Στην εποχή όμως της αντιγήρανσης δεν είναι ανάγκη να γίνεται αυτό.

Είναι καιρός πια να καταλάβουμε όλοι στο μεγάλωμα μας ότι δεν είναι αναγκαστική η γήρανση.

Η κινητικότητα είναι η ικανότητά μας να κινούμαστε με δύναμη και αντοχή, και οι αρθρώσεις μας διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην παροχή αυτής της ελευθερίας κινήσεων. Η κινητικότητα των αρθρώσεων επιτρέπει ένα εύρος κίνησης μεταξύ των οστών μας, επιτυγχάνοντας τη σωστή ισορροπία μεταξύ ευκαμψίας και σταθερότητας.

ΤΑ ΩΜΕΓΑ 3 ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ

Ωμέγα 3. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για το σώμα μας, αλλά δεν παράγονται αποτελεσματικά από μόνα τους. Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι που πρέπει να αναζητήσετε: ALA, DHA και EPA, οι οποίοι μπορούν να ληφθούν μέσω διατροφής και συμπληρωμάτων.

Γιατί όμως τα ωμέγα-3 είναι τόσο απαραίτητα για την υγεία των αρθρώσεων; Η έρευνα δείχνει ότι αυτά τα λιπαρά οξέα βοηθούν στη μείωση του κυτταρικού στρες, ρυθμίζουν τη σηματοδότηση των κυττάρων και διαθέτουν αντιοξειδωτικές ικανότητες—όλα αυτά συμβάλλουν σε άνετες και υγιείς αρθρώσεις.* Επιπλέον, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στην προώθηση της υγιούς κυκλοφορίας, διασφαλίζοντας ότι  οι αρθρώσεις μας λαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά και το οξυγόνο που χρειάζονται για να λειτουργήσουνμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο.*

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υπερ- κίνηση και η γήρανση μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις αρθρώσεις μας. Η καταπόνηση των προπονήσεων ή απλώς  το ανέβασμα μιας ανηφόρας ή των σκαλοπατιών επιδεινώνει το πρόβλημα και αθροιστικά με τα χρόνια, μας επιβαρύνει περισσότερο. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι με την υποστήριξη των ωμέγα-3, μπορούμε να ενισχύσουμε τη σωματική μας κινητικότητα .

*ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΤΑ ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ

**1. Λιπαρά ψάρια:** Τα λιπαρά ψάρια ξεχωρίζουν ως μια από τις πιο πλούσιες πηγές ωμέγα-3. Ο σολομός, το σκουμπρί, οι σαρδέλες, η πέστροφα και η ρέγγα έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε αυτά τα ευεργετικά λιπαρά. Στόχος να ενσωματώνεις αυτά τα ψάρια στη διατροφή σου τακτικά.

**2. Σπόροι Chia:** Οι σπόροι Chia δεν είναι μόνο γεμάτοι με φυτικές ίνες, αλλά είναι επίσης μια εξαιρετική φυτική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Πασπαλίστε τα πάνω από σαλάτες, γιαούρτι ή ανακατέψτε τα σε smoothies για μια εύκολη διατροφική ώθηση.

**3. Λιναρόσποροι:** Μια άλλη εξαιρετική επιλογή με βάση τα φυτά, οι λιναρόσποροι, περιέχουν άλφα-λινολενικό οξύ (ALA), έναν τύπο ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Οι αλεσμένοι λιναρόσποροι μπορούν να προστεθούν σε δημητριακά, σε αρτοσκευάσματα ή ακόμη και να χρησιμοποιηθούν ως υποκατάστατο αυγών σε ορισμένες συνταγές.

**4. Καρύδια:** Τα καρύδια δεν είναι μόνο νόστιμα αλλά και μια εύχρηστη πηγή ωμέγα-3 ALA. Τρώτε τα μόνα τους ή ενσωματώστε τα σε σαλάτες, πλιγούρι βρώμης ή σπιτικές μπάρες granola.

**5. Σπόροι κάνναβης:** Οι σπόροι κάνναβης γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς για τη διατροφική τους αξία. Παρέχουν μια καλή ποσότητα ωμέγα-3 ALA και μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρόμοια με τους σπόρους chia**6. Έλαιο Canola:** Το λάδι Canola είναι ένα μαγειρικό λάδι που περιέχει αρκετή ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων ALA. Χρησιμοποιήστε το με μέτρο για σοτάρισμα ή ντρέσινγκ σαλάτας.

**7. Σόγια:** Η σόγια και τα προϊόντα σόγιας, όπως το τόφου, περιέχουν ALA ωμέγα-3. Ενσωματώστε τα στη διατροφή σας ως μια πλούσια σε πρωτεΐνες εναλλακτική λύση αντί του κρέατος.

**8. Λαχανάκια Βρυξελλών:** Μεταξύ των λαχανικών, τα λαχανάκια Βρυξελλών προσφέρουν μια μικρή ποσότητα ωμέγα-3 ALA μαζί με άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τα ψήνετε ή τα αχνίζετε ως νόστιμο συνοδευτικό.

**9. Συμπληρώματα ιχθυελαίου:** Αν και είναι προτιμότερο να λαμβάνετε ωμέγα-3 από ολόκληρα τρόφιμα, τα συμπληρώματα ιχθυελαίου μπορεί να είναι μια βολική επιλογή για όσους δυσκολεύονται να ενσωματώσουν αρκετά τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 στη διατροφή τους. Πολύτιμη συμβουλή: εάν επιλέξετε συμπληρώματα να γνωρίζετε ότι μια κάψουλα στο πρόσωπο ή μια μικρή δόση απο το μπουκάλι κάνει μπότοξ στο δέρμα του προσώπου. Χρησιμοποιήστε το λοιπόν ως κρέμα νυκτός μόνο 1 φορά την εβδομάδα. Παρέχει βιταμίνη Α πολύ δραστική. Απλώνεται άνετα και στα μικρά σπασμένα αγγεία με την πάροδο των μηνών τα κάνει να υποχωρούν.

Και τέλος 10η τροφή είναι η μαγική γλιστρίδα με τις υπερδυνάμεις της. Μέσα σε ένα μήνα κατανάλωσης το σώμα ανακουφίζεται, εαν έχετε υψηλό ζάχαρο πέφτει, τα πρηξίματα υποχωρούν και το δέρμα λάμπει. Η γλιστρίδα είναι σαν να τρως καλλυντικό και φάρμακο από το πιάτο σου.

Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας ή τον προσωπικό σας γιατρό για να σας πει εάν είστε συμβατοί οργανικά με αυτά τα διατροφικά στοιεία.

Μην αφήνετε την ταλαιπωρία των αρθρώσεων να σας εμποδίζει στην ζωή. Υπάρχουν φυσικές λύσεις που μας παρέχουν ποιότητα ζωής και αισοδοξία.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr