Η κατανάλωση χυμού τουρσί βοηθά πραγματικά στις μυϊκές κράμπες;

Η κατανάλωση χυμού τουρσί βοηθά πραγματικά στις μυϊκές κράμπες;

Πριν πιάσετε το βάζο με τα τουρσιά σας, υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζετε.

Είναι η σεζόν του τένις, και ο Carlos Alcaraz έχει γίνει πρωτοσέλιδο στα πρωτοσέλιδα αριστερά και δεξιά για τη νίκη του Wimbledon, νικώντας τον τέσσερις φορές πρωταθλητή Novak Djokovic. Κάποιοι αναρωτιούνται πώς ο νεαρός αθλητής ξεπέρασε τους προηγούμενους τραυματισμούς καθώς αγωνίστηκε με έντονες κράμπες στα πόδια και ηττήθηκε από τον Τζόκοβιτς μόλις τον περασμένο μήνα στο Γαλλικό Όπεν.

Σύμφωνα με τις εικασίες των εκφωνητών του Wimbledon, ο 20χρονος Alcaraz μπορεί να ακολουθούσε τη θεραπεία που ορκίζονται οι συναθλητές του για να βοηθήσουν στην πρόληψη των μυϊκών κράμπων: τον χυμό τουρσί.

Ναι, πραγματικά, και αυτό δεν είναι μια νέα τάση. Η σταρ του τένις Frances Tiafoe , οι παίκτες των Philadelphia Eagles και πολλοί αθλητές σε όλο τον κόσμο πίνουν ή κάνουν γαργάρες χυμό τουρσί για να μειώσουν τον κίνδυνο μυϊκών κράμπες και να τους βοηθήσουν να αποδώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Αλλά αυτό πραγματικά λειτουργεί; Εδώ είναι τι πιστεύουμε για αυτήν την αρωματική λύση.

Η προσθήκη αλατιού στο πόσιμο νερό σας βοηθά στην ενυδάτωση;
μια φωτογραφία τουρσιών σε βάζο
GETTY IMAGES
Βοηθά η κατανάλωση χυμού τουρσί με κράμπες;
Πρώτον, εδώ είναι η διατροφική ανάλυση μιας μερίδας 100 χιλιοστόλιτρων χυμού τουρσί (περίπου 3,4 ουγκιές) από την εταιρεία The Pickle Juice Company:

0 θερμίδες
0 γραμμάρια ολικού λίπους
342 χιλιοστόγραμμα νατρίου
0 γραμμάρια υδατάνθρακες
0 γραμμάρια ολικής ζάχαρης
0 γραμμάρια πρωτεΐνης
29 χιλιοστόγραμμα καλίου

Μπορούμε να δούμε γιατί οι αθλητές παίρνουν σφηνάκια με χυμό τουρσί, με βάση αυτές τις πληροφορίες. Ο χυμός τουρσί είναι γεμάτος ηλεκτρολύτες όπως νάτριο και κάλιο και οι ηλεκτρολύτες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου μυϊκής κράμπας, σύμφωνα με μια ερευνητική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the International Society of Sports Nutrition το 2021. Η μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση ποτών με ηλεκτρολύτες ήταν πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη των μυϊκών κράμπων από το να πίνετε νερό.

Έτσι, ενώ, ναι, ο χυμός τουρσί μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου κράμπες όταν τον πίνετε πριν από την άσκηση, λόγω των υψηλών ποσοτήτων ηλεκτρολυτών του, δεν θα ανακουφίσει απαραίτητα τις ήδη υπάρχουσες μυϊκές σας κράμπες. Επιπλέον, υπάρχει κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου προτού πάρετε μια βόλτα.

Μια μερίδα 100 χιλιοστόλιτρων χυμού τουρσί περιέχει 343 χιλιοστόγραμμα νατρίου, που είναι σχεδόν το 15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης νατρίου σύμφωνα με τις οδηγίες του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων . Έτσι, αν θέλετε να προσθέσετε χυμό τουρσί στη ρουτίνα γυμναστικής σας, προσπαθήστε να προσέχετε την πρόσληψη νατρίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν καταναλώνετε πολύ αλάτι, το σώμα σας μπορεί να εμφανίσει αρνητικά συμπτώματα όπως φούσκωμα, πρήξιμο και πονοκεφάλους.

Γενικά, ο χυμός τουρσί μπορεί πραγματικά να μειώσει τον κίνδυνο μυϊκών κράμπες εάν χρειάζεστε μια εύκολη θεραπεία. Αλλά εάν καταναλώνετε ήδη πάρα πολύ αλάτι στη διατροφή σας – κάτι που είναι σύνηθες για τους Αμερικανούς, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων – ίσως θέλετε να δοκιμάσετε να εστιάσετε σε άλλους ηλεκτρολύτες τρώγοντας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, όπως μπανάνες, αβοκάντο και γιαούρτι για να αποτρέψετε τις κράμπες.

www.eatingwell.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr