Ο καλύτερος τρόπος για να ασκηθείτε εάν έχετε διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με την επιστήμη

Ο καλύτερος τρόπος για να ασκηθείτε εάν έχετε διαβήτη τύπου 2, σύμφωνα με την επιστήμη

Αυτή η μελέτη αποκαλύπτει το καλύτερο στυλ δραστηριότητας και ώρα της ημέρας, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα οφέλη της προπόνησής σας.

Περίπου ένας στους 10 Αμερικανούς, ή 37 εκατομμύρια από εμάς, έχουν διαγνωστεί με διαβήτη, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) , και το 90% έως 95% αυτών των ανθρώπων εμπίπτουν στην ομπρέλα του τύπου 2. (Το ICYMI, τύπος 2 περιλαμβάνει αντίσταση στην ινσουλίνη ή κύτταρα που δεν ανταποκρίνονται φυσιολογικά στην ορμόνη ινσουλίνη που ελέγχει το σάκχαρο του αίματος. Ο τύπος 1 εμφανίζεται όταν το πάγκρεας σταματά ή μειώνει δραστικά την παραγωγή ινσουλίνης.)

Πρόσφατα αναφέραμε ότι σχεδόν το 40% των Αμερικανών κινδυνεύει να αναπτύξει διαβήτη τύπου 2 έως το 2060, επομένως όλο και περισσότεροι επιστήμονες βιάζονται να βρουν τη ρίζα του τρόπου πρόληψης ή επιβράδυνσης της εξέλιξης του τύπου 2.

Πολλοί ειδικοί στον τομέα της υγείας συμφωνούν ότι είναι δυνατό για ορισμένα άτομα να κάνουν επιλογές τρόπου ζωής που μπορούν να βοηθήσουν τον διαβήτη τύπου 2 να υποχωρήσει .

Φυσικά, η κατανάλωση περισσότερων δημητριακών ολικής αλέσεως , φυτικών ινών , υγιεινών λιπαρών, πρωτεϊνών και φρούτων και λαχανικών μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στη μείωση του κινδύνου επιπλοκών που σχετίζονται με τον διαβήτη τύπου 2, αλλά αυτό δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε.

Τα επίπεδα άγχους, η ποιότητα του ύπνου και η φυσική σας κατάσταση μπορούν επίσης να φέρουν αποτελέσματα. Αυτό το τελευταίο θέμα είναι το επίκεντρο μιας πρόσφατης μελέτης που ρίχνει ακόμα περισσότερο φως στο πώς και πότε να ιδρώνετε για την επιτυχία του σακχάρου στο αίμα.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην έκδοση Ιουνίου 2023 του The American Journal of Medicine , ένας συνδυασμός καρδιοασκήσεων που ενισχύουν τον καρδιακό ρυθμό και ασκήσεις ενδυνάμωσης που εκτελούνται το απόγευμα ή το βράδυ μετά το γεύμα είναι καλύτερος ο τρόπος για άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Τι βρήκε αυτή η μελέτη διαβήτη τύπου 2
“Η πρόκληση με αυτό είναι ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, γνωρίζουν ότι η άσκηση είναι καλή για αυτούς, αλλά δεν γνωρίζουν την καλύτερη προσέγγιση”, ο συγγραφέας της μελέτης Steven Malin , αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κινησιολογίας και Υγείας στο Rutgers School. Τεχνών και Επιστημών, λέει στο Rutgers Today .

Έτσι, για να βοηθήσουν τους επαγγελματίες υγείας να προσφέρουν πιο ακριβείς και συγκεκριμένες οδηγίες υγείας στους ασθενείς τους, ο Malin και η ομάδα ερευνητών του ανέλυσαν δεκάδες προηγούμενες μελέτες για να συνοψίσουν τον καλύτερο χρόνο και τους καλύτερους τύπους φυσικής κατάστασης για να επηρεάσουν θετικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2. Με άλλα λόγια, μπήκαν στην τρέχουσα βάση δεδομένων της επιστημονικής γνώσης για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την άσκηση Rx για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του υψηλού σακχάρου .

Παρεμπιπτόντως, η Malin και πολλά άλλα μέλη ΔΕΠ στο τμήμα κινησιολογίας στο Rutgers είναι υποστηρικτές της στάσης του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθλητιατρικής (ACSM) να βλέπει την «άσκηση ως φάρμακο». Πιστεύουν ότι θα πρέπει να αποτελεί μέρος μιας πολύπλευρης στρατηγικής για τη μείωση του κινδύνου επιπλοκών από διαβήτη τύπου 2 και άλλες καταστάσεις που επηρεάζονται από τις επιλογές του τρόπου ζωής, όπως οι καρδιακές παθήσεις και η άνοια .

«Στοχεύσαμε αυτό το ζήτημα εστιάζοντας σε μερικές βασικές παραμέτρους: τη χρησιμότητα της αερόμπικ έναντι της άρσης βαρών, την ώρα της ημέρας που είναι η βέλτιστη για άσκηση, εάν θα ασκούμαστε πριν ή μετά τα γεύματα και αν πρέπει να χάσουμε βάρος για να έχουμε οφέλη ή όχι. «Η Malin προσθέτει στο Rutgers Today .

Θα περιορίσουμε το κυνήγι και θα απαντήσουμε πρώτα στην τελευταία ερώτηση. Όχι, επαναλαμβάνοντας τα ευρήματα μιας μελέτης του Δεκεμβρίου 2021 σχετικά με το πώς η φυσική κατάσταση (και όχι το βάρος) είναι το κλειδί για τη μείωση των κινδύνων για την υγεία , δεν χρειάζεται να χάσετε βάρος για να δείτε τα οφέλη από την άσκηση εάν έχετε διαβήτη τύπου 2.

«Αυτό συμβαίνει επειδή η άσκηση μπορεί να μειώσει το σωματικό λίπος και να αυξήσει τη μυϊκή μάζα», εξηγεί η Malin.

Όσον αφορά το πώς και το πότε, η μελέτη αναφέρει ότι αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του καλύτερου προγράμματος προπόνησης για άτομα με τύπο διαβήτη 2:

Οποιαδήποτε μορφή τακτικής αερόβιας δραστηριότητας που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, όπως περπάτημα , κολύμπι ή ποδηλασία

Τακτική άσκηση με αντίσταση χρησιμοποιώντας σωματικό βάρος, αλτήρες ή ζώνες αντίστασης

Μια συνεδρία εφίδρωσης αργότερα μέσα στην ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και να επιτρέψει στο σώμα να ελέγχει καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα του
Οι μικρές διακοπές κίνησης κατά τη διάρκεια της ημέρας —ειδικά μετά τα γεύματα— μπορούν να ενισχύσουν τα οφέλη

«Με λίγα λόγια, οποιαδήποτε κίνηση είναι καλή και περισσότερο είναι γενικά καλύτερη», συνοψίζει η Malin στην ανακεφαλαίωση της μελέτης. “Ο συνδυασμός αερόβιας άσκησης και άρσης βαρών είναι πιθανότατα καλύτερος από ό,τι μόνο του. Η απογευματινή άσκηση μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα από την πρωινή άσκηση για τον έλεγχο της γλυκόζης και η άσκηση μετά από ένα γεύμα μπορεί να βοηθήσει λίγο περισσότερο από ό,τι πριν από ένα γεύμα.”

Μια νέα μελέτη λέει ότι ένας συνδυασμός καρδιαγγειακής άσκησης και προπόνησης ενδυνάμωσης, ιδανικά το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ και μετά από ένα γεύμα, καθώς και τα μίνι διαλείμματα κίνησης, είναι ιδανικά για να βοηθήσουν στη σταθερότητα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό το μείγμα ευθυγραμμίζεται με τις συστάσεις άσκησης του ΠΟΥ για όλους μας, επομένως είτε έχετε διαβήτη τύπου 2 είτε προσπαθείτε να μειώσετε τον κίνδυνο να τον αναπτύξετε, αυτές οι στρατηγικές είναι μια σοφή κίνηση.

Δεν είστε σίγουροι πώς ακριβώς να ξεκινήσετε; Χωρίς ιδρώτα. Δοκιμάστε  πεζοπορία για να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα για μετά δοκιμάστε τις αερόβιες ασκήσεις και συνεχίστε με καλύτερες ασκήσεις ενδυνάμωσης. Και αν το πρόγραμμα και ο χώρος σας, σας το επιτρέπουν, περπατήστε για 2 λεπτά μετά από κάθε γεύμα ή σνακ (θα έχετε επίσης μπόνους πόντους αν το κάνετε παράλληλα με διαλογισμό !) για να μειώσετε το σάκχαρο στο αίμα σας.

www.eatingwell.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr