Οι κορυφαίες τροφές που καθαρίζουν το έντερο με φυσικό τρόπο

Οι κορυφαίες τροφές που καθαρίζουν το έντερο με φυσικό τρόπο

Οι ειδικοί επιμένουν πως ο δρόμος για μια πιο ευτυχισμένη καθημερινότητα, είναι μέσω ενός υγιούς εντέρου. Αυτό συμβαίνει επειδή το έντερο, είναι βασικό τμήμα του πεπτικού συστήματος και λειτουργεί βασικά ως «πύλη» για όλες τις ασθένειες.

Με απλά λόγια, εάν το έντερο δεν είναι καθαρό, μπορεί να δημιουργήσει ένα γόνιμο έδαφος για υπερανάπτυξη βακτηρίων, ανισορροπίες και πολλά άλλα. Τα παρακάτω τρόφιμα λοιπόν, όχι μόνο καθαρίζουν το έντερο άμεσα, αλλά διευκολύνουν και τη συνολική βελτίωση της υγείας του.

6 τροφές που καθαρίζουν το έντερο με φυσικό τρόπο
Pexels

1. Πράσινα λαχανικά για μαγνήσιο
Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, όπως ξηροί καρποί, σπόροι, πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι σημαντικές, καθώς έχουν θετικό αντίκτυπο στην ηρεμία των νεύρων του πεπτικού συστήματος. Συχνά, τα άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου έχουν προβλήματα λόγω των χαμηλών επιπέδων μαγνησίου. Έτσι, η λήψη μαγνησίου μέσω διαφόρων τροφών ή η λήψη συμπληρωμάτων μαγνησίου είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

2. Βρώμη και μήλα για διαλυτές φυτικές ίνες
Οι διαλυτές φυτικές ίνες που εντοπίζονται σε τρόφιμα, όπως η βρώμη και τα μήλα, αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής μας, καθώς οι διαλυτές φυτικές ίνες βοηθούν στην υγρασία της εντερικής επένδυσης, βοηθώντας έτσι περαιτέρω στη φυσιολογική του λειτουργία. Βοηθούν επίσης τον ρυθμό της κινητικότητας του.

3. Αβοκάντο και λάχανο για γλουταθειόνη
Το ισχυρό αντιοξειδωτικό γλουταθειόνη, βοηθά στην ανανέωση των κυττάρων του εντέρου το οποίο μπορεί να αυτοθεραπεύεται κάθε λίγες μέρες. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε γλουταθειόνη εκτός από το αβοκάντο και το λάχανο, είναι οι μπάμιες και τα σπαράγγια.

5. Αλόη βέρα για την πρόληψη μολύνσεων
Η αλόη βέρα είναι μια φυσική αντιμυκητιακή πηγή, με καταπραϋντική δράση στην επένδυση των κυττάρων, που ηρεμούν ολόκληρο το πεπτικό σύστημα. Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιμυκητιακές της ιδιότητες, βοηθούν ιδιαίτερα σε περιπτώσεις υπερανάπτυξης candida. Για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να καταναλώνεται με άδειο στομάχι. Περίπου 15 ml σε νερό αρκούν.

6. Προβιοτικά για τα καλά βακτήρια του εντέρου
Τα φιλικά βακτήρια του εντέρου είναι σημαντικά για την πέψη. Καταστρέφουν επιβλαβή βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς και παράγουν βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ και λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας. Όταν η χλωρίδα του εντέρου, περιέχει πολλά επιβλαβή και όχι αρκετά φιλικά βακτήρια, μπορεί να εμφανιστεί ανισορροπία. Αυτό είναι γνωστό ως δυσβίωση.

Τόσο η δυσβίωση, όσο και η μείωση της ποικιλομορφίας της χλωρίδας του εντέρου έχουν συνδεθεί με προβλήματα υγείας, όπως αντίσταση στην ινσουλίνη, αύξηση βάρους, φλεγμονή, παχυσαρκία, φλεγμονώδη νόσο του εντέρου και καρκίνο του παχέος εντέρου. Τα προβιοτικά, είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί με πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας. Μπορούν να ληφθούν είτε από τροφές, είτε μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. Συμβάλλουν ενεργά στη σωστή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και κατ΄ επέκταση ολόκληρου του ανοσοποιητικού. Έρευνες δείχνουν ότι τα προβιοτικά είναι απαραίτητα για την ισορρόπηση και ενίσχυση της μικροχλωρίδας του εντέρου. Τα σπιτικά τουρσιά, το miso, το κεφίρ, το γιαούρτι, η κομπούχα, το ξινολάχανο είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές για κατανάλωση ως φυσικά προβιοτικά.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Λάδι Στρουθοκαμήλου Απο Τα Μυστικά Ομορφιάς 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Υγρή βιταμίνη Α (σέρουμ). Γυρνάει τον χρόνο πίσω.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr