Οι καλύτερες τροφές πρωινού για απώλεια βάρους, από τον διαιτολόγο

Οι καλύτερες τροφές πρωινού για απώλεια βάρους, από τον διαιτολόγο

Χρειάζεστε ιδέες για ένα υγιεινό πρωινό; Ανακατέψτε το πρωινό σας γεύμα και δοκιμάστε μία —ή μερικές— από αυτές τις 5 υγιεινές τροφές πρωινού που σας βοηθούν να χάσετε βάρος.

Ξεκινώντας τη μέρα σας με υγιεινές τροφές πρωινού θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε την ενέργεια, να κρατήσετε μακριά την πείνα και να χάσετε βάρος. Η έρευνα δείχνει ότι όσοι τρώνε τακτικά πρωινό τείνουν να είναι πιο αδύνατοι . Επιπλέον, οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό λαμβάνουν συνήθως περισσότερα σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες και βιταμίνες.

Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό θα πρέπει να προσφέρει ένα μείγμα πρωτεϊνών, σύνθετων υδατανθράκων , φυτικών ινών και υγιών λιπαρών για να σας κρατήσει χορτάτους και γεμάτους καύσιμα για την ημέρα σας.

Αν αναρωτιέστε τι να φάτε το πρωί για να χάσετε βάρος, μην ψάχνετε άλλο. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε μερικές από τις καλύτερες υγιεινές τροφές .

1. Σμέουρα
Ένα φλιτζάνι σμέουρα αποδίδει 8 γραμμάρια φυτικών ινών (δηλαδή υπερδιπλάσια από ό,τι περιέχεται σε ένα φλιτζάνι φράουλες και περίπου την ίδια ποσότητα σε ένα φλιτζάνι ορισμένων τύπων φασολιών).Πρόσφατη έρευνα στο Journal of Nutrition προτείνει την κατανάλωση περισσότερων φυτικών ινών ως τρόπο πρόληψης της αύξησης βάρους ή ακόμη και ενθάρρυνσης της απώλειας βάρους. Κατά τη διάρκεια της διετούς μελέτης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ενίσχυση των φυτικών ινών κατά 8 γραμμάρια για κάθε 1.000 θερμίδες είχε ως αποτέλεσμα περίπου 4 ½ κιλά απώλειας βάρους.

2. Πλιγούρι βρώμης
Το πλιγούρι βρώμης μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με δύο τρόπους. Πρώτον, είναι γεμάτο με φυτικές ίνες και σας κρατάει χορτάτους περισσότερο. Δεύτερον, μια μελέτη του 2016 ανέφερε ότι η κατανάλωση ενός πρωινού φτιαγμένου με υδατάνθρακες «αργής αποδέσμευσης», όπως πλιγούρι βρώμης ή πίτουρο δημητριακών, τρεις ώρες πριν την άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερο λίπος. Η κατανάλωση υδατανθράκων «αργής αποδέσμευσης» δεν αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα τόσο ψηλά όσο η κατανάλωση επεξεργασμένων υδατανθράκων (σκεφτείτε: λευκό τοστ). Με τη σειρά τους, τα επίπεδα ινσουλίνης δεν ανεβαίνουν τόσο υψηλά. Επειδή η ινσουλίνη παίζει ρόλο στο να σηματοδοτεί το σώμα σας να αποθηκεύσει λίπος, το να έχετε χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε λίπος.

3. Γιαούρτι
Μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine αποκάλυψε ποιες τροφές συσχετίζονται με την αλλαγή βάρους, συμπεριλαμβανομένων των πέντε κορυφαίων τροφίμων που προάγουν την απώλεια του. Το γιαούρτι ήταν ένα από αυτά! Ένας άλλος λόγος για να τρώτε γιαούρτι: η πρωτεΐνη σε αυτό μπορεί να σας δώσει ένα επιπλέον πλεονέκτημα αν θέλετε να γίνετε πιο αδύνατοι.

Η πρωτεΐνη είναι φυσικά χορταστική και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί από τους απλούς υδατάνθρακες. Όταν οι άνθρωποι έπιναν ένα ρόφημα πρωτεΐνης ορού γάλακτος , έχασαν περίπου 4 κιλά περισσότερα και περίπου μία ίντσα περισσότερο από τη μέση τους σε διάστημα 6 μηνών και ένιωθαν λιγότερο πεινασμένοι από εκείνους που έλαβαν ένα ρόφημα υδατανθράκων. Η πρωτεΐνη, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης ορού γάλακτος που βρίσκεται φυσικά στο γιαούρτι και σε άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι χορταστική και χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί από τους απλούς υδατάνθρακες.

Εξοικονομήστε θερμίδες και πρόσθετη ζάχαρη επιλέγοντας απλό γιαούρτι. Προσθέστε φρέσκα φρούτα για γλυκύτητα.

4. Φυστικοβούτυρο
Οι ξηροί καρποί είναι επίσης γεμάτοι με πρωτεΐνη και φυτικές ίνες για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα . Αυτό οφείλεται πιθανώς στο ότι το φυστικοβούτυρο και όλοι οι ξηροί καρποί και τα βούτυρα ξηρών καρπών παρέχουν μια καλή δόση υγιεινών λιπών, φυτικών ινών και πρωτεΐνης—όλα ικανοποιητικά θρεπτικά συστατικά. Οι ξηροί καρποί συνήθιζαν να αποκτούν «κακή» φήμη για την υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λιπαρά. Και ενώ οι ξηροί καρποί και τα βούτυρο ξηρών καρπών είναι πυκνά σε θερμίδες, 2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο έχουν λίγο λιγότερο από 200 θερμίδες, 7 γραμμάρια πρωτεΐνης και 2 γραμμάρια φυτικών ινών—είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και σας βοηθούν να φτιάξετε ένα χορταστικό πρωινό.

Δοκιμάστε να αλείψετε μια ή δύο κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο σε τοστ ολικής αλέσεως (άλλος υδατάνθρακας «αργής αποδέσμευσης») ή να προσθέσετε ξηρούς καρπούς ή βούτυρο ξηρών καρπών στο πλιγούρι βρώμης σας (άλλος υδατάνθρακας αργής αποδέσμευσης) για ένα ισορροπημένο γεύμα.

5. Αυγά


Ένα μεγάλο αυγό έχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και 72 θερμίδες. Σε σύγκριση με τους υδατάνθρακες και τα λίπη, η πρωτεΐνη σας κρατά ικανοποιημένους περισσότερο. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν αυγά για πρωινό ένιωθαν πιο χορτάτοι και έχασαν περισσότερο από το διπλάσιο βάρος από εκείνους που έπαιρναν την ίδια ποσότητα θερμίδων από ένα κουλούρι για πρωινό.

Και ενώ η κατανάλωση ασπράδιων αυγών θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε θερμίδες, θα χάσετε επίσης τη μισή πρωτεΐνη (περίπου 3 γραμμάρια είναι στον κρόκο), η οποία βοηθά να κάνετε τα αυγά μια μεγάλη επιλογή για πρωινό. Επιπλέον, ο κρόκος είναι πλούσιος σε υγιή θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα μάτια – λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.

Οι κρόκοι αποτελούν σημαντική πηγή διατροφικής χοληστερόλης. Αλλά η πιο πρόσφατη επιστήμη προτείνει ότι η διατροφική χοληστερόλη δεν είναι εγγενώς κακή για την υγεία της καρδιάς και οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κατανάλωση ενός ολόκληρου αυγού κάθε μέρα είναι καλή για τους περισσότερους ανθρώπους.

 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

 

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr