Αλλαντοΐνη ένα απο τα καλύτερα καλλυντικά: Ανακαλύψτε τα οφέλη του στην επούλωση του δέρματος.

Αλλαντοΐνη ένα απο τα καλύτερα καλλυντικά: Ανακαλύψτε τα οφέλη του στην επούλωση του δέρματος.

Στον κόσμο της ομορφιάς, μερικά συστατικά και βασικά στοιχεία για την περιποίηση του δέρματος διαφημίζονται πολύ, ενώ άλλα που προσφέρουν αξιοσημείωτα κίνητρα περνούν απαρατήρητα. Η αλλαντοΐνη είναι ένα παράδειγμα μιας τέτοιας υποτιμημένης ένωσης. Παρά τα απίστευτα οφέλη επούλωσης του δέρματος, όπως η ενυδάτωση και τα καταπραϋντικά χαρακτηριστικά, η αλλαντοΐνη παραμένει άγνωστη σε πολλούς.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε την ουσία αυτού του συστατικού περιποίησης δέρματος, τις χρήσεις, τα οφέλη και τις παρενέργειές του.

 

Τι είναι η Αλλαντοΐνη;
Η αλλαντοΐνη, επίσης γνωστή ως διυδροξυ αλλαντοϊνικό αλουμίνιο, είναι μια φυσική ένωση που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα, σε διάφορα φυτά και ζώα. Προέρχεται κυρίως από φυτικές πηγές όπως η κοφρέλα, τα ζαχαρότευτλα, το χαμομήλι και τα φύτρα σιταριού. Παρά τη φυσική της προέλευση, η αλλαντοΐνη μπορεί επίσης να συντεθεί και χρησιμοποιείται εκτενώς σε πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος. Οι ευέλικτες εφαρμογές του περιλαμβάνουν την παραγωγή σαμπουάν, προϊόντων περιποίησης ακμής , κρέμες δέρματος, κρεμών για ουλές και λοσιόν.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τοπικά προϊόντα με εκχύλισμα αλλαντοΐνης μπορεί να μειώσουν τον ερεθισμό και τη φλεγμονή του δέρματος. Έρχεται σε μορφή σκόνης και βρίσκεται σε πολλές κρέμες και υγρά όπως ενυδατικά, απολεπιστικά και μάσκες. Αλλαντοίνη επίσης σε μεγάλο αναπλαστικό βαθμό εμπεριέχεται στο καθαρό σέρουμ σαλιγκαριού.

 

Οφέλη για την επούλωση του δέρματος
Ενυδατώνει την επιδερμίδα
Η αλλαντοΐνη είναι ένα φυσικό υγραντικό, που σημαίνει ότι έχει τη δυνατότητα να κλειδώνει την υγρασία και να κάνει το δέρμα ελαστικό. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, βοηθά στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος και αποτρέπει την ξηρότητα, καθιστώντας το ένα απίστευτο στοιχείο σε ενυδατικές κρέμες και λοσιόν.

Δυνατό Απολεπιστικό
Η αλλαντοΐνη είναι γνωστό ότι έχει ήπιες απολεπιστικές δράσεις, οι οποίες υποστηρίζουν την εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αναζωογονώντας το δέρμα από μέσα και το κάνουν να φαίνεται ελαστικό. Αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση του τόνου και της υφής του δέρματος και στην εξαφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων .

Αντιφλεγμονώδεις Επιδράσεις
Οι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της αλλαντοΐνης βοηθούν στην καταπράυνση του ερεθισμένου δέρματος και στη μείωση της ερυθρότητας. Χρησιμοποιείται κυρίως ως βασικό συστατικό σε προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για ευαίσθητο ή κατεστραμμένο δέρμα για να προσφέρει ανάπαυλα και να προάγει τη διαδικασία επούλωσης.

Προωθεί την επούλωση τραυμάτων
Η αλλαντοΐνη έχει βρεθεί ότι επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης πληγών υποστηρίζοντας τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και την επισκευή των ιστών. Επιπλέον, βοηθά στην αναγέννηση του φθαρμένου δέρματος και χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα για τη θεραπεία μικροκοψίματα, εγκαύματα και πληγές.

Ουλή
Τα θεραπευτικά χαρακτηριστικά της αλλαντοΐνης είναι ευεργετικά στη μείωση των ουλών και των μαύρων κηλίδων όπως η ακμή και οι ραγάδες, προάγοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων του δέρματος.

Επιβραδύνει τη Γήρανση
Η αλλαντοΐνη αποδίδεται στην αντιγηραντική δράση που επιδεικνύει την αξιοσημείωτη ικανότητα να ενισχύει την υφή του δέρματος, να προάγει την ανανέωση των κυττάρων και να κλειδώνει την υγρασία του δέρματος. Έτσι, η χρήση ουσιαστικής περιποίησης δέρματος με βάση την αλλαντοΐνη βοηθά στη διατήρηση μιας νεανικής εμφάνισης και στη μείωση των σημαδιών γήρανσης.

 

Προστατεύει από την ηλιακή ακτινοβολία:
Οι καταπραϋντικές και επουλωτικές δράσεις της αλλαντοΐνης είναι πολύτιμες για την ανακούφιση από τις βλάβες από τον ήλιο. Επιπλέον, μειώνει επίσης την ερυθρότητα, τη φλεγμονή και την ενόχληση που σχετίζεται με το ηλιακό έγκαυμα.

Καταπολεμά την ακμή
Η ακμή είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αυτό το θαυμαστό συστατικό πιστώνεται με απολεπιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες που είναι ευεργετικές για την καταπολέμηση της ακμής. Λειτουργεί αποφράσσοντας τους πόρους, προάγοντας την ανανέωση του δέρματος και μειώνοντας τη φλεγμονή, βοηθώντας έτσι στην επούλωση της ακμής και αποτρέποντας περαιτέρω εξάρσεις.

Φροντίδα μαλλιών
Η αλλαντοΐνη βρίσκεται επίσης σε πολλά προϊόντα περιποίησης μαλλιών που βοηθούν στην καταπραϋντική και ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής, υποστηρίζοντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των μαλλιών. Εκτός από αυτό, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της υφής των μαλλιών και στη μείωση του φριζαρίσματος.

Τα προϊόντα με αλλαντοΐνη διατίθενται σε διάφορες μορφές, όπως:
Κρέμες και λοσιόν
Σκόνες
Κρέμα ντους
Μάσκες
Ορρός

Επιλέξτε αυτό με βάση τις ανάγκες περιποίησης της επιδερμίδας σας και τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Παρενέργειες
Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος με βάση την αλλαντοΐνη θεωρούνται ασφαλή και καλά ανεκτά από τους περισσότερους ανθρώπους, ειδικά από άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Ωστόσο, μερικά άτομα μπορεί να εμφανίσουν αλλεργικές αντιδράσεις, καθώς το δέρμα μπορεί να αντιδράσει διαφορετικά. Ερυθρότητα και φουσκάλες είναι συχνά παρατηρούμενες αλλεργικές αντιδράσεις.

Κάνετε πάντα ένα τεστ εμπλάστρου με οποιοδήποτε νέο προϊόν για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αλλεργικές αντιδράσεις ή ευαισθησίες. Εάν έχετε συγκεκριμένες ανησυχίες ή παθήσεις, λάβετε συμβουλές από τον δερματολόγο σας πριν δοκιμάσετε νέα προϊόντα στο σχήμα ομορφιάς σας.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr