Θεραπεία μέσω θάλασσας.Τα φανταστικά οφέλη της θάλασσας στην υγεία

Θεραπεία μέσω θάλασσας.Τα φανταστικά οφέλη της θάλασσας στην υγεία

παραλία, θάλασσα, ευεξία,  χαλάρωση, μέταλλα, θεραπεία, αναζωογόνηση,κολύμπι,

 

Η  παραλία προσφέρει κάτι περισσότερο από χαλάρωση και αποσύνδεση. είναι απαραίτητο για τη συνολική μας ευεξία και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι νιώθουμε αναζωογονημένοι αφού περάσουμε μια μέρα δίπλα στη θάλασσα.

Καθαρίζει και ενισχύει τη λειτουργία των πνευμόνων: Τα μέταλλα που υπάρχουν στο θαλασσινό νερό βοηθούν στον καθαρισμό των αεραγωγών, ανακουφίζοντας τα συμπτώματα που σχετίζονται με αλλεργίες, ιγμορίτιδα ή ρινίτιδα. Η εισπνοή της θαλάσσιας αύρας ενισχύει την κυκλοφορία του αέρα στους πνεύμονές μας, καθαρίζοντάς τους φυσικά.

Θρέφει και προστατεύει το δέρμα:

Το θαλασσινό νερό, άφθονο αλάτι, αναζωογονεί τον φυσικό φραγμό του δέρματος, διατηρώντας την υγρασία για παρατεταμένες περιόδους, με αποτέλεσμα το δέρμα πιο λείο και σφριγηλό. Επιπλέον, το θαλασσινό νερό προάγει την αναγέννηση των ιστών και χρησιμεύει ως οικονομική λύση για διάφορα δερματικά προβλήματα όπως η ακμή, η ψωρίαση και η ατοπική δερματίτιδα.

Ενισχύει τη διάθεση και μειώνει το στρες: Επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν μια άμεση συσχέτιση μεταξύ της θάλασσας και της διάθεσης, που αποδίδεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο στο θαλασσινό νερό, που προκαλεί χαλάρωση, ηρεμία και αίσθηση ευεξίας. Ο αρνητικός ιονισμός της αύρας από τη θάλασσα ανεβάζει επίσης τα επίπεδα σεροτονίνης, μειώνοντας αποτελεσματικά το άγχος και το στρες.

Ενισχύει την ενσυνειδητότητα: Ο ρυθμικός ήχος των κυμάτων και η κίνηση του νερού εμπλέκουν τις αισθήσεις μας, προάγοντας μια κατάσταση γαλήνης παρόμοια με τον φυσικό διαλογισμό. Ο διαλογισμός δίπλα στη θάλασσα ωφελεί τόσο το σώμα όσο και το μυαλό, ενισχύοντας την εστίαση και τη μείωση του στρες.

Λειτουργεί ως μυοχαλαρωτικό: Το ιώδιο βοηθά στην ανάρρωση από ορισμένους τραυματισμούς και η πλεύση ή το κολύμπι στα κύματα της θάλασσας χαλαρώνει τους μύες, καθιστώντας το ιδανικό για αποκατάσταση και μετεγχειρητικές θεραπείες.

Διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος: Η βύθιση στο νερό δημιουργεί μια διαφορά πίεσης μεταξύ βυθισμένων και εκτεθειμένων μερών του σώματος, ενθαρρύνοντας τη φλεβική επιστροφή λόγω της ψυχρής θερμοκρασίας των κυμάτων σε αντίθεση με τη θερμότητα του ήλιου στο δέρμα μας.

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου: Η υψηλή περιεκτικότητα σε μελατονίνη του θαλασσινού νερού διευκολύνει έναν πιο αποτελεσματικό κύκλο ύπνου, καθιστώντας το εξαιρετικό βοήθημα για όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τον ύπνο.

Η θάλασσα προσφέρει αναρίθμητα οφέλη για την υγεία, από τον καθαρισμό του αναπνευστικού μας συστήματος και την προαγωγή της υγείας του δέρματος έως την ανύψωση της διάθεσής μας, τη μείωση του στρες και τη χαλάρωση και τον καλύτερο ύπνο.

 

Η μαγεία της θάλασσας:πως θα σφίξεις Εύκολα Κοιλιά, Μπράτσα, Προσαγωγούς, σαν παιχνίδι!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr