Η μαγεία της θάλασσας:πως θα σφίξεις Εύκολα Κοιλιά, Μπράτσα, Προσαγωγούς, σαν παιχνίδι!

Η μαγεία της θάλασσας:πως θα σφίξεις Εύκολα Κοιλιά, Μπράτσα, Προσαγωγούς, σαν παιχνίδι!

Η άσκηση στη θάλασσα είναι ιδανική για να παραμείνετε σε φόρμα και να τονώσετε το σώμα σας. Στην πραγματικότητα όλη η θάλασσα αποτελεί ένα υγρό γήπεδο για τις καλύτερες ασκήσεις που γίνονται σαν παιγνίδι! Το καλό είναι ότι η άνωση του νερού παρέχει αντίσταση ενώ μειώνει την πρόσκρουση στις αρθρώσεις μας, καθιστώντας το νερό το ιδανικό περιβάλλον ευεξίας για μια ποικιλία ασκήσεων.  Μας μεταφέρει ταυτόχρονα σε μια εμβρυική κατάσταση, κάνοντας το σώμα μας να ανασύρει πρωτόγονες μνήμες από τον καιρό που ζεσταινόμασταν μέσα στην κοιλιά της μάνας μας.

Να σημειώσουμε ότι δεν είναι ανάγκη να ακολουθήσετε όλες τις ασκήσεις. Μπορείτε να ακολουθήσετε όποια άσκηση σας αρέσει και σας διασκεδάζει, προκειμένου να αλλάξετε το σώμα σας με ανάλαφρο τρόπο.

Σφίξε την κοιλιά σου παίζοντας απλά μέσα στην θάλασσα.

1. Χέρια τεντωμένα: Σταθείτε στο νερό με τα χέρια τεντωμένα στα πλευρά σας. Ξεκινήστε να κάνετε κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σας ενώ κλωτσάτε τα πόδια σας για να κρατήσετε τον εαυτό σας στην επιφάνεια. Αυτή η άσκηση εμπλέκει τους μυς του πυρήνα σας, συμπεριλαμβανομένων των κοιλιακών σας, και μπορεί να σας βοηθήσει να τονώσετε την κοιλιά σας.

2. Κλωτσιές με φτερούγισμα: Ενώ επιπλέετε ανάσκελα, κλωτσήστε τα πόδια σας με φτερουγισμένες κινήσεις, σαν να κολυμπάτε ελεύθερο ανάσκελα. Αυτή η άσκηση ενεργοποιεί τους κάτω κοιλιακούς μυς και βοηθά στην ενίσχυση του πυρήνα σας.

3. Κλωτσιές δελφινιών: Κρατηθείτε στο πλάι της πισίνας ή χρησιμοποιήστε ένα kickboard για υποστήριξη. Κρατήστε το σώμα σας οριζόντια και κλωτσήστε τα πόδια σας πάνω-κάτω μαζί, μιμούμενοι την κίνηση της ουράς ενός δελφινιού. Αυτή η άσκηση στοχεύει στο κάτω μέρος των κοιλιακών σας και βοηθά στην τόνωση της κοιλιάς σας.

4. Ανύψωση ποδιών από πλάι σε πλάι: Σταθείτε στο νερό μέχρι τη μέση με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Σηκώστε το ένα πόδι προς τα έξω στο πλάι όσο πιο άνετα γίνεται και στη συνέχεια επιστρέψτε το στην αρχική θέση. Επαναλάβετε στο άλλο πόδι. Αυτή η άσκηση στοχεύει τους λοξούς μύες σας, οι οποίοι εκτείνονται κατά μήκος των πλευρών της κοιλιάς σας.

5. Σανίδες νερού: Βρείτε ένα βάθος όπου το σώμα σας είναι μερικώς βυθισμένο, με τα χέρια σας να ακουμπούν στην άκρη της πισίνας ή σε μια κατασκευή επίπλευσης. Τοποθετήστε το σώμα σας σε θέση σανίδας, με τα δάχτυλα των ποδιών σας να αγγίζουν το κάτω μέρος της πισίνας και το σώμα σας σε ευθεία γραμμή. Κρατήστε αυτή τη θέση για όσο περισσότερο μπορείτε, δεσμεύοντας ολόκληρο τον πυρήνα σας.

 

 

Με ποιές ασκήσεις μπορείς να παίξεις σαν παιδί για να φτιάξεις σφιχτά μπράτσα.

1. Push-Ups νερού: Ξεκινήστε τοποθετώντας τον εαυτό σας σε νερό μέχρι το στήθος, με θέα στην ακτή. Τοποθετήστε τα χέρια σας στο πλάτος των ώμων στον αμμώδη πάτο ή σε ένα νουντλς πισίνας για μεγαλύτερη σταθερότητα. Χαμηλώστε το στήθος σας προς το νερό, λυγίζοντας τους αγκώνες σας και στη συνέχεια σπρώξτε προς τα πάνω στην αρχική θέση. Επαναλάβετε για ένα σετ 10-15 επαναλήψεων.

2. Βουτιές στο νερό: Βρείτε μια προεξοχή της πισίνας ή μπείτε στο νερό που είναι περίπου μέχρι τη μέση. Τοποθετήστε τα χέρια σας στο πλάτος των ώμων στην προεξοχή πίσω σας, με τα δάχτυλα στραμμένα προς τα εμπρός. Χαμηλώστε αργά το σώμα σας λυγίζοντας τους αγκώνες σας μέχρι τα χέρια σας να είναι σε γωνία 90 μοιρών και, στη συνέχεια, σπρώξτε τον εαυτό σας πίσω στην αρχική θέση. Στόχος 10-15 επαναλήψεις.

3. Κύκλοι βραχιόνων νερού: Σταθείτε σε νερό μέχρι το στήθος με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Τεντώστε τα χέρια σας ευθεία προς τα πλάγια στο ύψος των ώμων. Αρχίστε να κάνετε μικρές κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σας, αυξάνοντας σταδιακά το μέγεθος των κύκλων. Μετά από 10-15 δευτερόλεπτα, αντιστρέψτε την κατεύθυνση των κύκλων. Επαναλάβετε για 1-2 λεπτά.

4. Ασκήσεις ζώνης αντίστασης στο νερό: Προσαρμόστε μια ταινία αντίστασης σε ένα ανθεκτικό αντικείμενο, όπως μια σκάλα πισίνας ή ένα κιγκλίδωμα. Σταθείτε με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των γοφών, κρατώντας το άλλο άκρο της ταινίας στα χέρια σας. Εκτελέστε διάφορες ασκήσεις όπως τόνωση δικέφαλου, επεκτάσεις τρικεφάλου και πλάγιες ανασηκώσεις για να στοχεύσετε διαφορετικούς μυς των χεριών. Στόχος 2-3 σετ των 12-15 επαναλήψεων για κάθε άσκηση.

5. Πατώντας το νερό με τις κινήσεις των χεριών: Μετακινείστε τα πόδια σας με μια κίνηση σαν ψαλίδα. Ενώ πατάτε νερό, κάντε κινήσεις των χεριών σας, όπως γροθιές προς τα εμπρός, πιέσεις στο στήθος ή πιέσεις από πάνω για να δεσμεύσετε τους μυς των χεριών σας. Στοχεύστε σε 1-2 λεπτά συνεχούς κίνησης.

6. Σανίδα νερού:  Τοποθετήστε τους πήχεις σας στον αμμώδη πυθμένα ή σε ένα νουντλς πισίνας, κρατώντας τους αγκώνες σας ακριβώς κάτω από τους ώμους σας. Απλώστε τον πυρήνα σας και απλώστε τα πόδια σας πίσω σας, ακουμπώντας στα δάχτυλα των ποδιών σας. Διατηρήστε μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τις φτέρνες σας. Κρατήστε αυτή τη θέση για 30-60 δευτερόλεπτα, εστιάζοντας στο να κρατήσετε τον πυρήνα και τα χέρια σας δεσμευμένα.

Θυμηθείτε να κάνετε προθέρμανση πριν ξεκινήσετε τις ασκήσεις σας . Δώστε προσοχή στα σήματα του σώματός σας και προσαρμόστε την ένταση και τη διάρκεια κάθε άσκησης για να ταιριάζει στο επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης.

Η κολύμβηση είναι μια  ολόπλευρη δραστηριότητα:

κρατά τον καρδιακό ρυθμό ψηλά,

αφαιρεί μέρος του στρες από το σώμα σας
χτίζει αντοχή, μυϊκή δύναμη και καρδιαγγειακή ικανότητα
βοηθά να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος , υγιή καρδιά και πνεύμονες
τονώνει τους μύες και ενισχύει τη δύναμη
παρέχει μια προπόνηση σε όλο το σώμα, καθώς σχεδόν όλοι οι μύες σας χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κολύμβησης.

 

 

Ασκήσες προσαγωγών για σφιχτά πόδια.

Η ενίσχυση των προσαγωγών σας ενώ κολυμπάτε στη θάλασσα δεν είναι μόνο εφικτή αλλά και απολαυστική. Ενσωματώστε αυτές τις ασκήσεις στην κολυμβητική σας ρουτίνα τακτικά και με το χρόνο και τη συνέπεια, θα παρατηρήσετε βελτιωμένη δύναμη και τονισμένο εσωτερικό των μηρών.

1. Προθέρμανση:


Πριν βουτήξετε, είναι απαραίτητο να ζεστάνετε το σώμα σας. Αφιερώστε λίγα λεπτά περπατώντας ή κάνοντας απαλές δυναμικές διατάσεις στην ακτή ή στα πιο ρηχά νερά. Η προθέρμανση αυξάνει τη ροή του αίματος στους μύες σας, καθιστώντας τους πιο δεκτικούς στην επερχόμενη προπόνηση και μειώνοντας τον κίνδυνο καταπόνησης.

2. Κλωτσιές βατράχου:
Τα λακτίσματα βατράχου είναι μια εξαιρετική άσκηση για να στοχεύσετε τους προσαγωγούς σας. Για να εκτελέσετε αυτήν την άσκηση, ξεκινήστε επιπλέοντας ανάσκελα στο νερό. Λυγίστε τα γόνατά σας και τραβήξτε τα προς το στήθος σας, στη συνέχεια ανοίξτε τα πόδια σας όσο πιο άνετα. γίνεται Φέρτε τα ξανά μαζί, μιμούμενοι την κλωτσιά ενός βατράχου. Κάντε 3 σετ των 10 έως 15 επαναλήψεων, εστιάζοντας στην εμπλοκή των εσωτερικών μυών του μηρού σας καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης.

3. Πρόσθιο:
Το πρόσθιο είναι ένα κλασικό κολύμπι που εμπλέκει έντονα τους προσαγωγούς. Καθώς ενώνετε τα πόδια σας μετά το λάκτισμα, κάντε μια συνειδητή προσπάθεια να σφίξετε τους εσωτερικούς μηρούς σας. Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την τεχνική κολύμβησης αλλά και να τονώσετε τους προσαγωγούς σας .

4. Πλαϊνές ανασηκώσεις ποδιών:
Σταθείτε στο νερό με τη θάλασσα στο ύψος της μέσης. Κρατηθείτε από ένα επιπλέον αντικείμενο ή ζητήστε από έναν φίλο να σας στηρίξει για να διατηρήσετε την ισορροπία σας. Σηκώστε το ένα πόδι στο πλάι, κρατώντας το ίσιο και δεσμεύοντας το εσωτερικό του μηρού σας. Κρατήστε τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαμηλώστε αργά το πόδι. Επαναλάβετε σε κάθε πλευρά για 3 σετ των 12 έως 15 επαναλήψεων. Αυτή η άσκηση θα λειτουργήσει στους προσαγωγούς σας, ενώ θα στοχεύσει επίσης τον πυρήνα σας για σταθερότητα.

5. Κλωτσιές με φτερούγισμα:
Οι κλωτσιές φτερουγίσματος είναι ένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος για να εμπλέξετε τους προσαγωγούς σας ενώ κολυμπάτε στη θάλασσα. Ξαπλώστε με το στομάχι σας στο νερό και με τα χέρια τεντωμένα προς τα εμπρός. Κρατήστε τα πόδια σας ίσια και αρχίστε να τα κλωτσάτε πάνω-κάτω εναλλάξ, παρόμοια με το λάκτισμα φτερώματος στο ελεύθερο. Στοχεύστε σε 3 σετ των 30 δευτερολέπτων έως ενός λεπτού το καθένα.

6. Βόλτες στο νερό.
Οι βόλτες μέσα στη θάλασσα είναι μια εξαιρετική προπόνηση προσαγωγών ενώ παράλληλα βελτιώνει τη συνολική σας αντοχή στο κολύμπι. Ενώ πατάτε, εστιάστε στο να κάνετε κυκλικές κινήσεις με τα πόδια σας κάτω από το νερό, εμπλέκοντας τους προσαγωγούς σας σε κάθε κλωτσιά. 

7. Στο τέλος δροσιστείτε και χαλαρώστε


Μετά την προπόνηση κολύμβησης, αφιερώστε λίγα λεπτά για να κρυώσετε ομαλά και ήπια. Κολυμπήστε με πιο αργό ρυθμό ή περάστε απαλά μέσα απο το νερό της θάλασσας, για να μειώσετε τον καρδιακό σας ρυθμό. Μόλις τελειώσετε, εκτελέστε στατικές διατάσεις για να απελευθερώσετε την ένταση από τους προσαγωγούς σας. Απλές διατάσεις όπως το τέντωμα της πεταλούδας ή το τέντωμα του εσωτερικού μηρού με καθιστή θέση  είναι εξαιρετικά ευεργετικές.

Μην ξεχνάτε: το τακτικό κολύμπι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού και υπέρτασης ενώ αδυνατίζει χωρίς κόπο σφίγγοντας ταυτόχρονα δέρμα  και σώμα.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr