Συμβουλές για καλύτερη υγεία του εντέρου με βότανα απο τον διατροφολόγο.

Συμβουλές για καλύτερη υγεία του εντέρου με βότανα απο τον διατροφολόγο.

 Προσθέστε αυτά τα πέντε βότανα στη διατροφή σας

Ο διατροφολόγος Lovneet Batra έχει απαριθμήσει πέντε βότανα που μπορούν να σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε το έντερο. 

Συμβουλές για καλύτερη υγεία του εντέρου: Προσθέστε αυτά τα πέντε βότανα στη διατροφή σας

Λένε ότι «η υγεία είναι πλούτος» και σε αυτό συμφωνούμε όλοι! Όμως, μερικές φορές τείνουμε να την παραμελούμε. Από το να παραλείπουμε γεύματα μέχρι να πίνουμε φλιτζάνια καφέ/τσάι για να κρατάμε το μυαλό μας ξύπνιο, οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε το σώμα δεδομένο. Το τελικό αποτέλεσμα όμως  είναι ένα φτωχό πεπτικό σύστημα.

 Ο ειδικός υγείας έχει απαριθμήσει πέντε βότανα που μπορούν να σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε το έντερο.

1)Τρίφαλα
Σύμφωνα με τον διατροφολόγο, το Triphala είναι ένα φυτικό μείγμα τριών φυτών, όπως το amla (ινδικό φραγκοστάφυλο), το Bibhitaki και το Haritaki. Μπορεί να έχετε δει πολλούς ανθρώπους να επιλέγουν τα συμπληρώματα Triphala με άδειο στομάχι πριν πάνε για ύπνο. Πιστεύεται ότι αυτό ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα και βοηθά στη διαδικασία της πέψης επίσης. Ο Lovneet ανέφερε ότι το Χαριτάκι στα trifala είναι γνωστό ότι υποστηρίζει την υγιή κίνηση του εντέρου και την υγεία του εντέρου. Το bibhitaki, που μεταφράζεται σε «ατρόμητο από ασθένεια», φέρνει μια ήπια καθαρτική δράση. και το amla βοηθά στο να γίνει το έντερο αλκαλικό εξισορροπώντας τα επίπεδα του οξέος.

2) Ρίζα γλυκόριζας
Ο Lovneet δήλωσε ότι η γλυκόριζα είναι ένα δημοφιλές διαιτητικό βότανο που όχι μόνο υποστηρίζει την πέψη αλλά και καταπραΰνει το στομάχι. Μεταφέρει μια ένωση που ονομάζεται γλυκυρριζίνη, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας υγιούς φλεγμονώδους απόκρισης και στη διατήρηση της ισορροπημένης οξύτητας στο στομάχι για περαιτέρω άνεση και ανακούφιση.

3) Μέντα
Από το δροσιστικό τσάι μέντας μέχρι τις σαλάτες, μπορείτε να απολαύσετε τη μέντα με διάφορους τρόπους. Η μέντα έχει μια ένωση που ονομάζεται μενθόλη που βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του IBS μέσω των χαλαρωτικών της επιδράσεων στους μύες του πεπτικού συστήματος.

4) Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τον κοινό βήχα και τη γρίπη. Αυτό το υγιεινό τρόφιμο βοηθά επίσης κάποιον να χτίσει το ανοσοποιητικό του και να παραμείνει δυνατός. Ο ειδικός σε θέματα υγείας δήλωσε ότι οι τζίντζερλες και οι σογκαόλ ​​– ενώσεις στο τζίντζερ – μπορούν να βοηθήσουν στην τόνωση των συσπάσεων του στομάχου και της κένωσης. Έτσι, το μπαχαρικό μπορεί επίσης να βοηθήσει με τη ναυτία, τις κράμπες, το φούσκωμα, τα αέρια ή τη δυσπεψία.

5) Aloe Vera
Αυτό το πράσινο βότανο θεωρείται φυσικό καθαρτικό. Τα εσώρουχα των φύλλων της αλόης είναι πλούσια σε ενώσεις και βλέννα των φυτών. Τοπικά, μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση της φλεγμονής του πεπτικού σωλήνα.

Αποποίηση ευθύνης: Αυτό το περιεχόμενο που περιλαμβάνει συμβουλές παρέχει μόνο γενικές πληροφορίες. Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την ειδική ιατρική γνωμάτευση. Πάντα να συμβουλεύεστε έναν ειδικό ή τον δικό σας γιατρό για περισσότερες πληροφορίες. 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr