Το κόλπο για να κάψεις λίπος βρίσκεται εκεί που δεν το περιμένεις

Το κόλπο για να κάψεις λίπος βρίσκεται εκεί που δεν το περιμένεις

Το να δημιουργήσεις μία καλή σχέση με το φαγητό και χωρίς ενοχές, είναι το σημαντικότερο βήμα.

Πρόκειται για τις διαδικασίες στις οποίες μπαίνουμε συχνά αναφορικά με τη φυσική κατάσταση και το σώμα μας. Η απώλεια λίπους γίνεται επιβεβλημένη διαδικασία ειδικά μετά τις καλοκαιρινές διακοπές που δικαιολογημένη το έχουμε ρίξει έξω. Και το σουβλάκι σου θα φας και τα καλαμαράκια σου και τη βούτα σου με το ψωμί στο λάδι της χωριάτικης θα κάνεις. Όταν επιστρέφεις όμως, σε περιμένει η Κόλαση του περιορισμού.

Ή μήπως όχι;

Σ’ έναν κόσμο όπου οι επιλογές είναι ατελείωτες, το να ρίξεις άκυρο σε φαγητά όπως η σοκολάτα, τα σουβλάκια και τα πιτόγυρα φαντάζει ανηφόρα. Πολλοί από εμάς χάνουμε την αίσθηση του ελέγχου όταν πρόκειται για την κατανάλωση τροφών που θα μπορούσαν να θεωρηθούν λιγότερο υγιεινές, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε το λάθος που κάνουμε. Ωστόσο είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν στιγμές που δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Σε τέτοιες καταστάσεις, όπως οι καλοκαιρινές διακοπές ή το κάλεσμα σ’ έναν γάμο, είναι λογικό να αφήσεις τον εαυτό σου να ξεφύγει και να απολαύσεις τις ποικιλίες φαγητού που υπάρχουν στο τραπέζι χωρίς τύψεις.

Άλλο πράγμα να χάνεις κιλά κι άλλο να καις λίπος
Και εκεί βρίσκεται το μυστικό. Απόλαυσε την στιγμή χωρίς τύψεις και φτιάξε ένα πλάνο που θα ακολουθήσεις. Πολλοί πιστεύουν ότι για να χάσεις λίπος πρέπει να απέχεις από την ευχαρίστηση. Τρώγοντας λιγότερο από ένα ανθυγιεινό φαγητό, έχουν την αίσθηση ότι τρώνε λιγότερο, παρόλο που στην πραγματικότητα είναι λάθος. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ότι πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι αν εστιάζουμε στην ευχαρίστηση και στην απόλαυση, μπορούμε να είμαστε πιο συνεπείς στην επίτευξη των στόχων μας, γεγονός που θα κάνει πιο πιθανό να τους επιτύχουμε. Ο υπερβολικός περιορισμός της διατροφής μας μπορεί να καταλήξει να είναι αντιπαραγωγικός.

Με την απόρριψη αυτών των τροφών που μας κάνουν τόσο χαρούμενους, η απώλεια λίπους γίνεται πιο δύσκολη, γιατί η απαγόρευση από ορισμένες ομάδες τροφίμων μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη απογοήτευση. Με λίγα λόγια ξεκινά ένας κύκλος στον οποίο υπάρχουν φάσεις περιορισμού και αργότερα, μπορεί να εμφανιστούν φάσεις υπερφαγίας. Αυτό όχι μόνο σαμποτάρει τους στόχους μας για την απώλεια λίπους, αλλά προφανώς μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες στην ψυχική μας υγεία.

Το να δημιουργήσεις μία καλή σχέση με το φαγητό είναι το σημαντικότερο ώστε να κάψεις λίπος. Η απώλεια βάρους σημαίνει μείωση των θερμίδων που καταναλώνουμε, αλλά δεν χρειάζεται να κόψεις τα πάντα. Μία απλή διατροφή και μία αερόβια άσκηση θα σε φέρει πιο κοντά στον στόχο. Απόλαυσε το παγωτό σου το καλοκαίρι χωρίς ενοχές και άσε τις εξαντλητικές δίαιτες στην άκρη.

Ratpack.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

Τα πιο Αποτελεσματικά Προϊόντα για την Κυτταρίτιδα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr