6 τρόποι για να κάνετε τα χείλη σας ροζ #φυσικά# σε 3 εβδομάδες

6 τρόποι για να κάνετε τα χείλη σας ροζ #φυσικά# σε 3 εβδομάδες

 

Τα απαλά και ροζ χείλη είναι κάτι που όλες επιθυμούμε. Όχι μόνο βελτιώνουν την εμφάνισή μας, αλλά είναι επίσης ένα σημάδι ότι τα χείλη  είναι υγιή. Τα σκασμένα χείλη είναι αντιαισθητικά και μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία σε σοβαρές περιπτώσεις. Τα σκασμένα ή σκουρόχρωμα χείλη ανησυχούν πολλούς, αλλά με απλές θεραπείες, μπορείτε εύκολα να φωτίσετε τα χείλη σας και να τα κάνετε απαλά και ροζ σαν μπουμπούκια.

Τα φυσικά ροδαλά χείλη είναι επιθυμητά και από γυναίκες και απο άνδρες καθώς είναι ένας ελκυστικός δείκτης εμφάνισης αλλά και ερωτικής παράδοσης.

Ποιές είναι οι αιτείες των σκούρων χειλιών

Μερικές από τις κύριες αιτίες των σκούρων χειλιών είναι η υπερβολική έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως, μια αλλεργική αντίδραση, η χρήση καλλυντικών χαμηλής ποιότητας, το μάσημα καπνού, το υπερβολικό κάπνισμα, η υψηλή πρόσληψη καφεΐνης και οι ορμονικές ανισορροπίες.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φωτίσετε τα σκούρα χείλη που δεν απαιτούν την αγορά ακριβών προϊόντων ή θεραπειών. Οι φυσικές θεραπείες στο σπίτι μπορούν να φωτίσουν αποτελεσματικά τα χείλη σας. Ο χρόνος που απαιτείται για να δράσουν αυτές οι θεραπείες ποικίλλει, επομένως χρησιμοποιήστε τις όσο χρειάζεται για να επιτύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Τι κάνει τα χείλη σας να σκοτεινιάζουν;
Τα χείλη μπορεί να σκουρύνουν λόγω διαφόρων παραγόντων όπως η χαμηλή κυκλοφορία του αίματος, το άγχος, τα ναρκωτικά, το κάπνισμα και πολλά άλλα. Καλύτερα να αποφύγετε τέτοιες πρακτικές. Παρακάτω παραθέτουμε μερικούς παράγοντες που κάνουν τα χείλη σας σκούρα:

Συνήθειες τρόπου ζωής

Συνεπής χρήση καλλυντικών ή προϊόντων για τα χείλη
Μέλασμα ή Υπερμελάγχρωση
Παρατεταμένη έκθεση στις ακτίνες του ήλιου
Αναιμία
Κατανάλωση καφεΐνης και ζεστών ροφημάτων

Σίγουρα, θα πρέπει να φροντίσετε αυτούς τους παράγοντες για να προστατεύσετε το αληθινό χρώμα των χειλιών σας. Ωστόσο, χωρίς να ακολουθήσετε κατάλληλες και συνεπείς μεθόδους περιποίησης χειλιών, δεν θα μπορέσετε να διατηρήσετε το φυσικό ροζ χρώμα των χειλιών.

6 ισχυρές μέθοδοι για να αποκτήσετε φυσικά ροζ χείλη

Για να αποκτήσετε φυσικά ροζ χείλη, υπάρχουν τόσο φυσικοί όσο και τεχνητοί τρόποι. Οι τεχνητοί τρόποι περιλαμβάνουν πλαστική χειρουργική, τρίψιμο ή ξεφλούδισμα, που μπορεί να βλάψει σοβαρά τα χείλη σας μακροπρόθεσμα.

Επομένως, αυτό το άρθρο δεν θα επικεντρωθεί σε τεχνητές τεχνικές για να αποκτήσετε ροζ χείλη, αλλά θα επικεντρωθεί μόνο στο πως να αποκτήσετε ροζ χείλη φυσικά:

Μέθοδος 1: Scrub μέλι-ζάχαρη
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πεντανόστιμο scrub με μέλι και ζάχαρη για να δώσετε στα χείλη σας λίγο TLC. Αυτό το scrub είναι πολύ απαλό, καθιστώντας το κατάλληλο για το τρυφερό δέρμα των χειλιών σας. Τα scrub με ζάχαρη είναι περισσότερο γνωστά για την αποτελεσματικότητά τους στην απολέπιση. Αυτό το scrub θα απολεπίσει απαλά τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τα οποία συχνά δίνουν στα χείλη σας μια δυσάρεστη εμφάνιση.

Ενώ μπορείτε να κάνετε αυτό το scrub με λευκή ζάχαρη, η καστανή ζάχαρη είναι πολύ πιο ήπια για το δέρμα. Είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το δέρμα σας από την υπεριώδη ακτινοβολία (UV) λόγω της έκθεσης στον ήλιο. Το γλυκολικό οξύ που υπάρχει στη ζάχαρη περιποιείται επίσης το δέρμα και το προστατεύει από τις τοξίνες.

Το μέλι είναι ένα φυσικό υγραντικό, που σημαίνει ότι προσελκύει την υγρασία. Το μέλι βοηθά να διατηρηθούν τα απολεπισμένα χείλη ενυδατωμένα και υγιή. Τα ένζυμα που υπάρχουν στο μέλι βοηθούν επίσης να ελαφρύνει τον τόνο του δέρματος των χειλιών σας.

Τρόπος εφαρμογής : Βάλτε 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι σε αυτό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Απλώστε το scrub στα χείλη σας με το δάχτυλό σας. Κάντε ελαφρύ μασάζ στα χείλη σας για 1 λεπτό. Το μασάζ όχι μόνο βοηθά στην απολέπιση, αλλά βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος στα χείλη, καθιστώντας τα πιο υγιή και ελαφριά με την πάροδο του χρόνου. Αφήστε το scrub στα χείλη σας για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία 2 ή 3 φορές την εβδομάδα μέχρι να δείτε αισθητά αποτελέσματα.

Μέθοδος 2: Σπόροι ροδιού και γάλα


Το ρόδι λειτουργεί εξαιρετικά στο να φωτίζει τα χρωματισμένα χείλη. Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται πουνικαλαγίνη, η οποία εμποδίζει την παραγωγή μελανίνης και επίσης εμποδίζει τα χείλη σας να σκουραίνουν όταν εκτίθενται στον ήλιο.

Τρόπος εφαρμογής : Πάρτε μια χούφτα σπόρους ροδιού και τρίψτε τους. Ανακατεύουμε τον λεπτό σπόρο του ροδιού με λίγη κρέμα γάλακτος. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στα χείλη σας. Αφήστε το να στεγνώσει για περίπου 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Επαναλάβετε αυτό καθημερινά για περίπου ένα μήνα συνεχώς, και θα παρατηρήσετε ότι τα χείλη σας γίνονται πιο ροζ και πιο γεμάτα.

Μέθοδος 3: Βατόμουρα, Αλόη Βέρα και βιολογικό μέλι

Τα μούρα περιέχουν ζωτικά μέταλλα και βιταμίνες που είναι εξαιρετικά απαραίτητα για να διατηρούν τα χείλη σας υγιή και ζωντανά. Τόσο τα σμέουρα όσο και οι φράουλες μπορούν επίσης να μετατρέψουν τα σκούρα χείλη σε ροζ ροζ χείλη. Έτσι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε για την προετοιμασία αυτής της θεραπείας.

Το συστατικό μέλι που χρησιμοποιείται σε αυτό το φάρμακο είναι ένας φυσικός ενυδατικός παράγοντας που μπορεί να μαλακώσει τα χείλη σας και να βοηθήσει στην αποκατάσταση του φυσικού ροζ χρώματός τους. Και η αλόη βέρα είναι ένα καταπραϋντικό συστατικό, που βοηθά στα σκασμένα και ερεθισμένα χείλη. Διεγείρει επίσης την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος και βοηθά στη μείωση της βλάβης του δέρματος που προκαλείται από τον ήλιο

Και η αλόη βέρα είναι ένα καταπραϋντικό συστατικό, που βοηθά στα σκασμένα και ερεθισμένα χείλη. Διεγείρει επίσης την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος και βοηθά στη μείωση της βλάβης του δέρματος που προκαλείται από τον ήλιο

Ένα scrub χειλιών από σμέουρα, αλόη βέρα και βιολογικό μέλι, μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να κάνετε τα χείλη σας ροζ φυσικά. Ας δούμε πώς να ετοιμάσετε αυτό το φυσικό scrub:

Τρόπος εφαρμογής : Πάρτε ίση αναλογία από λίγα σμέουρα, τζελ αλόης βέρα και βιολογικό μέλι σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά να γίνουν μια πάστα. Εφαρμόστε αυτή την πάστα στα χείλη σας κάνοντας απαλό μασάζ. Αφήστε το για περίπου 20 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Ξεπλύνετε με δροσερό νερό και στεγνώστε.

Μέθοδος 4: Λεμόνι και αμυγδαλέλαιο
Το λεμόνι είναι ένας υπέροχος παράγοντας λεύκανσης του δέρματος. Ένα φυσικό λευκαντικό και τονωτικό δέρματος, ο χυμός λεμονιού είναι ασφαλής για χρήση σε πολλούς τύπους δέρματος. Το λεμόνι είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τις βλάβες του ήλιου στα χείλη σας και να τα φωτίσετε φυσικά.

Για να μην στεγνώσουν τα χείλη σας, χρειάζεται μια καλή ενυδατική κρέμα όπως το γλυκό αμυγδαλέλαιο. Το γλυκό αμυγδαλέλαιο ενυδατώνει τα χείλη σας από μέσα και βοηθά επίσης να εξομαλυνθεί η επιδερμίδα τους.



Τρόπος εφαρμογής: Στύψτε το χυμό από μισό λεμόνι σε 1 κουταλιά της σούπας λάδι γλυκού αμυγδάλου. Ανακατέψτε τα δύο καλά με μια σπάτουλα ή το δάχτυλό σας. Πάρτε λίγο από το μείγμα αμυγδαλέλαιου και χυμού λεμονιού και κάντε ελαφρύ μασάζ στα χείλη σας. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε το μείγμα στα χείλη σας όλη τη νύχτα.

Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία κάθε βράδυ για 3 έως 4 εβδομάδες για να παρατηρήσετε μια σημαντική αλλαγή.

Μέθοδος 5: Χυμός παντζαριού
Αν έχετε φάει ποτέ αυτό το λαχανικό, ξέρετε πώς λερώνει όχι μόνο τα χείλη, τη γλώσσα και τα δόντια σας με έντονο ροζ χρώμα, αλλά και τα ρούχα και τα δάχτυλά σας. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Το παντζάρι δρα για να καθαρίσει τη μελάγχρωση των χειλιών σας. Εκτός από φυσικό, είναι επίσης απαλλαγμένο από χημικά και φθηνό, οπότε γιατί να μην το αξιοποιήσετε στο έπακρο; Παντζάρι για ροζ χείλη, είπατε; Φυσικά, γιατί όχι?

Πώς να εφαρμόσετε: Για να χρησιμοποιήσετε το παντζάρι για ροζ χείλη, εδώ είναι μια άλλη νικητήρια συνταγή. Συνδυάστε μια κουταλιά της σούπας χυμό παντζάρι με ίση ποσότητα μελιού. Βρέξτε τα χείλη σας με ένα κομμάτι βαμβάκι και κάντε μασάζ με αυτό το υγρό στα χείλη σας. Αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα. Το πρωί, θα παρατηρήσετε τα χείλη σας να γίνονται απαλά και ροζ. Συνεχίστε αυτό για μια εβδομάδα για να αποκτήσετε φυσικά ροζ χείλη.

Μέθοδος 6: Λεμόνι και ζάχαρη
Το λεμόνι είναι ένας εξαιρετικός φυσικός λευκαντικός παράγοντας και η ζάχαρη βοηθά στην απολέπιση όλων των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Το κιτρικό οξύ στον χυμό λεμονιού βοηθά στο να φωτίσει τη σκούρα απόχρωση των χειλιών, με τη σειρά του, κάνοντας τα χείλη σας να φαίνονται ροζ.

Ένα πράγμα που προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο είναι ότι το λεμόνι είναι όξινο στη φύση του και δεν προσαρμόζονται όλοι οι τύποι δέρματος στη φύση του. Ειδικά όσοι έχουν εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα. Επομένως, εάν εμφανίσετε ερεθισμό κατά τη χρήση αυτής της θεραπείας, διακόψτε τη χρήση και προτιμήστε να χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε εναλλακτική θεραπεία που αναφέρεται παραπάνω.

Τρόπος εφαρμογής: Κόψτε μια λεπτή φέτα λεμόνι και πασπαλίστε πάνω της λίγη ζάχαρη. Τρίψτε αυτή τη ζαχαρούχα φέτα στα χείλη σας για μερικά λεπτά. Σύντομα θα παρατηρήσετε ότι τα χείλη σας θα αρχίσουν να γίνονται πιο ανοιχτά.

Επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία μία φορά στις τρεις ημέρες για το καλύτερο αποτέλεσμα.

sayeeda.sg

Έλαιο Λαδανιάς ή Κίστου. Ο Δυνατός Ορός Της Φύσης. (σε έκπτωση)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr