Πώς θα διώξεις τα ποντίκια από το σπίτι σου με ένα κρεμμύδι

Πώς θα διώξεις τα ποντίκια από το σπίτι σου με ένα κρεμμύδι

Ίσως τα ποντίκια να είναι ο χειρότερός σου εφιάλτης. Στο σπίτι σου (εντός κι εκτός) δεν τα θέλεις καθόλου. Από την άλλη, όμως, δεν θέλεις να προβείς σε πιο βίαιες μεθόδους για να τα απομακρύνεις.

Μαρία Πετροπούλου

Η ενδιάμεση λύση για να μην προβείς σε βίαιες πρακτικές, αλλά ταυτόχρονα να απαλλαγείς από την παρουσία τους, είναι τα φυσικά απωθητικά. Εκτός από τα φυτά αυτής της λίστας που διώχνουν με φυσικό τρόπο τα ποντίκια, στα «όπλα» σου μπορείς να προσθέσεις και τα κρεμμύδια.

Πώς ένα κρεμμύδι διώχνει τα ποντίκια; Αξίζουν τα δάκρυα που θα χύσεις
Και τώρα θα αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν ένα κρεμμύδι να διώξει τα ποντίκια. Το μυστικό, λοιπόν, βρίσκεται στην έντονη μυρωδιά του, την οποία τα ποντίκια (και όχι μόνο) δεν αντέχουν, λόγω της ευαίσθητης όσφρησής τους. Σύμφωνα με το National Center For Biotechnology Information, η έντονη μυρωδιά των κρεμμυδιών προέρχεται από κάποιες χημικές ενώσεις και απελευθερώνεται μόνο όταν κόψεις το κρεμμύδι.

Η βασική χημική ένωση που ευθύνεται για την έντονη μυρωδιά τους είναι το αλλυλο-προπυλο-δισουλφίδιο. Το εν λόγω αιθέριο έλαιο με αφόρητη μυρωδιά για τα ποντίκια, είναι και αυτό που υγραίνει τα μάτια σου όταν κόβεις κρεμμυδάκι για τη σάλτσα ή τη σαλάτα σου. Μπορεί, λοιπόν, να κλάψεις λίγο καθώς το κόβεις, αλλά τουλάχιστον τα δάκρυα θα αξίζουν.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, λοιπόν, είναι να κόψεις ένα κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια ή στη μέση και να επιλέξεις σταρατηγικές τοποθεσίες στο σπίτι, όπως κοντά σε τρύπες και σε πιθανά σημεία εισόδου τους. Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, φρόντισε να τα αντικαθιστάς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς η μυρωδιά εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου.

Και να θυμάσαι: Η πρόληψη είναι η σημαντικότερη
Τα ποντίκια έλκονται κυρίως από τη ζέστη και το φαγητό. First things first: Σφράγισε τυχόν ρωγμές ή κενά σε τοίχους, πόρτες και παράθυρα. Δεύτερον: Η καθαριότητα παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Μην αφήνεις ποτέ εκτεθειμένα τρόφιμα για πολλή ώρα, υπολείμματα τροφών και ψίχουλα.

Διατηρώντας ένα καθαρό και σφραγισμένο σπίτι, χρησιμοποιώντας παράλληλα και τα κρεμμύδια ως φυσικό απωθητικό, μπορείς να κρατήσεις μακριά τους μικρούς, απρόσκλητους επισκέπτες.

Disclaimer: Ναι μεν τα κρεμμύδια μπορούν να τα κρατήσουν μακριά τα ποντίκια από σπίτι σου, αλλά ως έναν βαθμό. Δεν θα φέρουν τη μόνιμη λύση αν το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις είναι συχνότερο και μεγαλύτερο από το φυσιολογικό.

Σημαντικό: Τα κρεμμύδια είναι τοξικά για τα κατοικίδια και καλό είναι να μην τα χρησιμοποιήσεις εάν έχεις ζωάκι στο σπίτι σου.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr