Οι καλύτερες συμβουλές για αποτοξίνωση μετά τις διακοπές

Οι καλύτερες συμβουλές για αποτοξίνωση μετά τις διακοπές

Πώς να αποτοξινώσετε το σύστημά σας για να επαναφέρετε το σώμα σας σε μια κατάσταση βέλτιστης υγείας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή την εποχή του χρόνου καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της περιόδου των διακοπών. Όλοι είχαμε το μερίδιό μας από γλυκά, πλούσια και λιπαρά φαγητά και ίσως έχουμε πάρει μερικά ή πάρα πολλά κοκτέιλ.

Επιπλέον, πολλοί από εμάς ταξιδεύουμε, αναρρώνοντας από τα αναπόφευκτα κρυολογήματα και τη γρίπη που κυκλοφορούν αυτή την εποχή του χρόνου και, αν έχετε μικρά παιδιά ενθουσιασμένα για τις διακοπές, μπορεί επίσης να τρέχετε με μειωμένο ύπνο και αυξημένη κατανάλωση καφεΐνης. Όλες αυτές οι υπερβολικές τέρψεις θα μας κάνουν να νιώθουμε κουρασμένοι, ευερέθιστοι, πονεμένοι και συχνά παχύσαρκοι.

Η αποτοξίνωση είναι μια σημαντική διαδικασία για τη διατήρηση της υγείας του σώματος και τη μείωση των κινδύνων για καρκίνο και καρδιακές παθήσεις. Ωστόσο, η λέξη «αποτοξίνωση» χρησιμοποιείται τόσο συχνά ώστε μπορεί τελικά να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους.

Βασικά βήματα που μπορείτε να κάνετε για αποτοξίνωση από το σπίτι.

Αποτοξίνωση – Τι σημαίνει πραγματικά;

Η αποτοξίνωση αναφέρεται στα βήματα που κάνει το σώμα για να διασπάσει, να μεταβολίσει και να αποβάλει ουσίες. Αυτές οι ουσίες μπορεί να προέρχονται από εξωτερικές πηγές όπως τρόφιμα, ποτά, φάρμακα και προϊόντα περιποίησης δέρματος ή εσωτερικές ουσίες όπως ορμόνες και προϊόντα διάσπασης πρωτεΐνης. Όταν σκεφτόμαστε την αποτοξίνωση, οι περισσότεροι από εμάς σκεφτόμαστε το συκώτι και, ενώ το συκώτι είναι το κύριο όργανο αποτοξίνωσης, υπάρχουν τέσσερα άλλα όργανα που έχουν εξίσου σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του σώματός μας: οι πνεύμονες, τα νεφρά, το παχύ έντερο και το δέρμα. . Ας δούμε καθένα από αυτά με τη σειρά:

Το ήπαρ
Το συκώτι είναι το κύριο όργανο για το μεταβολισμό και τη διάσπαση κάθε ουσίας που τρώμε, πίνουμε, εισπνέουμε ή εφαρμόζουμε στο δέρμα μας. Στην κινεζική ιατρική αναφέρεται ως «Γενικό του σώματος». Παίρνει τις αποφάσεις για το πώς, «μεταβολικά», οι ουσίες πρέπει να διασπώνται και να εξαλειφθούν. Αυτή είναι μια εξαιρετική εικόνα για το πώς ένα περίπλοκο όργανο μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάθε ουσία που μεταφέρεται, μέσω του αίματος, στο συκώτι θα κατευθύνεται σε μία από τις 7 οδούς για να διασπαστεί και να μετατραπεί σε ανενεργή ή λιγότερο τοξική μορφή προτού προετοιμαστεί να αποσταλεί για αποβολή μέσω των νεφρών και των εντέρων. Η βελτιστοποίηση  αυτών των 7 οδών είναι η βάση κάθε αποτοξίνωσης του ήπατος.

Οι πνεύμονες
Οι γιόγκι  έχουν δίκιο, όλα έχουν να κάνουν με την αναπνοή. Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά η σωστή αναπνοή είναι απαραίτητη για την υγεία. Η βελτιστοποίηση μιας πλήρους, βαθιάς εισπνοής και μιας αργής, βαθιάς εκπνοής είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσετε το σώμα σας υγιές. Όταν εισπνέουμε, αναπληρώνουμε το σώμα με φρέσκο ​​οξυγόνο και όταν εκπνέουμε απελευθερώνουμε διοξείδιο του άνθρακα. Εκτός από το διοξείδιο του άνθρακα, η κορτιζόλη – μια από τις κύριες ορμόνες του στρες – απεκκρίνεται επίσης μέσω της αναπνοής μας. Η εξάλειψη του διοξειδίου του άνθρακα και της κορτιζόλης είναι ζωτικής σημασίας για την αποτοξίνωση. Μερικές φορές οι πιο απλές αλλαγές μπορεί να έχουν τις πιο βαθιές αλλαγές στο σώμα.

Όταν ασκούμε αργή, ρυθμική αναπνοή, ισορροπούμε τη χημεία του αίματός μας, μειώνουμε την κορτιζόλη, μειώνουμε την αρτηριακή μας πίεση και επιβραδύνουμε τον καρδιακό μας ρυθμό.

Τα νεφρά
Η δουλειά των νεφρών είναι να φιλτράρουν όλα τα υποπροϊόντα που έχει ρίξει το συκώτι στο αίμα. Η ενυδάτωση, παρέχει στα νεφρά αρκετά υγρά για να ξεπλύνουν αυτές τις τοξίνες από το σώμα με τα ούρα μας.

Το παχύ έντερο (Κόλον)
Η δουλειά του παχέος εντέρου είναι να απομακρύνει όλα τα φυσικά απόβλητα από τα τρόφιμα που τρώμε. Εκτός από τα απόβλητα τροφίμων, άλλες τοξίνες και μεταβολικά υποπροϊόντα απορρίπτονται στα έντερα μέσω της χολής.

Η χολή παράγεται στο συκώτι και αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη και ο κύριος σκοπός της είναι η πέψη των λιπών. Η χολή είναι επίσης αυτή που δίνει στα κόπρανα σκούρο καφέ χρώμα. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε την αποτοξίνωση του παχέος εντέρου είναι να κάνετε καθημερινές κενώσεις και για μερικούς ανθρώπους αυτό μπορεί να είναι μια από τις βασικές πτυχές για να βοηθήσετε το σώμα τους να αποβάλει τα απόβλητα. Η ανησυχία είναι ότι εάν τα κόπρανα κάθεται πολύ στο παχύ έντερο, μερικά από τα τοξικά απόβλητα μπορούν να επαναρροφηθούν πίσω στο σώμα. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερο πρόβλημα όταν κάνετε «αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα».

Όταν τα βαρέα μέταλλα αποσύρονται από τον λιπώδη ιστό, δεν θέλετε να απορροφηθούν εκ νέου στο σώμα, επειδή έμειναν πολύ καιρό στο παχύ έντερο πριν αποβληθούν. Σε οποιοδήποτε πρωτόκολλο αποτοξίνωσης, είτε για ήπιο καθαρισμό είτε για πιο έντονη ιατρικά καθοδηγούμενη αποτοξίνωση, η διατήρηση του παχέος εντέρου σε κίνηση είναι σημαντική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι φόρμουλες και τα πρωτόκολλα αποτοξίνωσης έχουν συμπλήρωμα φυτικών ινών.

Το δέρμα
Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και παίζει σημαντικό ρόλο στην αποβολή τοξικών ουσιών – μέσω του ιδρώτα μας. Η εφίδρωση είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους το σώμα μπορεί να αποβάλει τις τοξίνες από το σώμα, αλλά μερικοί άνθρωποι δεν είναι πολύ καλοί σε αυτήν και πρέπει να βρουν τρόπους να την αυξήσουν. Η άσκηση είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας αυξάνει την κυκλοφορία σας και αυξάνει την εφίδρωση.

Η hot yoga είναι ένας καταπληκτικός τρόπος αποτοξίνωσης. Ωστόσο, αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ένα hot μάθημα γιόγκα και θέλετε να ζήσετε τα αποτελέσματα αποτοξίνωσής του, προτείνω να  χαλαρώσετε.

Όταν άρχισα να κάνω hot yoga με έπιανε πονοκέφαλος μετά από κάθε μάθημα. Χρειάστηκε λίγος χρόνος για να αυξήσω την ανοχή μου, ώστε να μπορέσω να αντέξω ένα πλήρες μάθημα μετά από έντονη άσκηση.

Μια άλλη επιλογή είναι η θεραπεία με σάουνα και πολλές κλινικές αποτοξίνωσης θα προσθέσουν άσκηση και θεραπεία με σάουνα στις θεραπείες τους. Επιπλέον, η λήψη νιασίνης (βιταμίνη Β3) από το στόμα θα προάγει την εφίδρωση.

Πολλές από αυτές τις τεχνικές αποτοξίνωσης πρέπει να τις ξεκινήσετε αργά, ώστε να μην προκαλέσετε μεγάλη αντίδραση αποτοξίνωσης, για παράδειγμα, η νιασίνη έχει αποτέλεσμα έξαψης του προσώπου και εάν δεν το έχετε συνηθίσει, μπορεί να είναι αρκετά άβολο την πρώτη φορά που θα προσπαθήσετε να το πάρετε .

Την πρώτη φορά που πήρα από του στόματος Niacin και μετά μπήκα σε μια ζεστή σάουνα, όταν έφυγα αισθανόμουν χειρότερα από όταν μπήκα για πρώτη φορά στη σάουνα. Μπορεί να είναι αρκετά άβολο την πρώτη φορά που θα προσπαθήσετε να πάρετε το συμπλήρωμα.

Πώς να κάνετε αποτοξίνωση

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να κάνετε μια αποτοξίνωση και τα ράφια των καταστημάτων υγιεινής διατροφής είναι γεμάτα με σκόνες και χάπια που προάγουν την αποτοξίνωση ή τον καθαρισμό του ήπατος. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ ενός απλού καθαρισμού και μιας ιατρικής αποτοξίνωσης

– η ιατρική αποτοξίνωση πρέπει να γίνεται υπό την επίβλεψη του γιατρού σας, αλλά ένας καθαρισμός 10-14 ημερών μπορεί, για τους περισσότερους ανθρώπους, να γίνει μοναχικά και ιδιωτικά.

Αυτές είναι οι βασικές οδηγίες που πρέπει να συμπεριληφθούν σε μια αποτοξίνωση μετά τις διακοπές:

Αφαιρέστε τα ακόλουθα από τη διατροφή σας:

Καφεΐνη
Ζάχαρη
Αλκοόλ
Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες
Καπνός
Κάνναβη
Κορεσμένα έλαια
Τεχνητά χρώματα & γλυκαντικά
Συντηρητικά
Επεξεργασμένο και πρόχειρο φαγητό
Βαρύτερα ζωικά κρέατα με υψηλότερες ποσότητες λίπους όπως βοδινό και χοιρινό
Οποιεσδήποτε τροφές γνωρίζετε ότι είστε αλλεργικοί ή ευαίσθητοι

 

Καταναλώστε τα παρακάτω (καθημερινά)

Νερό – παραμείνετε ενυδατωμένοι πίνοντας νερό καθημερινά για να βοηθήσετε τα νεφρά να ξεπλύνουν τις τοξίνες και να βοηθήσουν τις τακτικές κινήσεις του εντέρου

Ένα συμπλήρωμα φυτικών ινών, ένα συμπλήρωμα μαγνησίου και ένα προβιοτικό για τη διατήρηση της κίνησης των εντέρων

Αντιοξειδωτικά – Βιταμίνες A, CE και ψευδάργυρος για την προστασία των ιστών από βλάβες

Μια φόρμουλα αποτοξίνωσης ήπατος – είτε σε μορφή σκόνης είτε σε μορφή κάψουλας για τη βελτιστοποίηση των 7 οδών αποτοξίνωσης του ήπατος

Βιολογικά φρούτα και λαχανικά

Λευκό κρέας όπως κοτόπουλο ή λευκό ψάρι (τα οστρακοειδή και τα βαρύτερα λιπαρά ψάρια πολλά έχουν περισσότερα βαρέα μέταλλα)

Φασόλια και όσπρια

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Κοιμηθείτε – ξεκουραστείτε όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια μιας αποτοξίνωσης. Τουλάχιστον 8-10 ώρες ύπνου τη νύχτα
Καθίστε σε ένα ήσυχο περιβάλλον για τουλάχιστον 10 λεπτά την ημέρα και παρατηρήστε και εξασκηθείτε σε αργή, σταθερή αναπνοή για μέτρηση 8 μέσα και 8 έξω, προκειμένου να βελτιστοποιήσετε την αποτοξίνωση των πνευμόνων

Ιδρώτας – ασκηθείτε, κάντε μια σάουνα ή ένα ζεστό μπάνιο για να ενθαρρύνετε το δέρμα σας να ιδρώσει τις τοξίνες

Αποφύγετε τους συναισθηματικούς στρεσογόνους παράγοντες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου (τα συναισθήματα μπορεί επίσης να είναι τοξικά)

Η υγεία είναι ένα ταξίδι και, κατά τη διάρκεια της ζωής μας, είμαστε εκτεθειμένοι σε μια υπερβολική ποσότητα ρύπων, στον αέρα, το νερό, το έδαφος και τα τρόφιμα μας. Η υγεία διατηρείται από το πόσο καλά το σώμα μας είναι σε θέση να αμυνθεί και να αποβάλλει τον μεγάλο όγκο τοξινών που εισέρχονται στο σώμα καθημερινά. Όταν το σώμα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτές τις τοξίνες, υπάρχει μια εκκρεμότητα και αυτό αυξάνει τη βλάβη στα κύτταρα και στο DNA μας.

Αυτή η βλάβη, εκτός από τη γενετική μας σύνθεση, είναι που αυξάνει και τους κινδύνους για καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και γενική κακή υγεία. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν βήματα που μπορούμε να λάβουμε για να ελαχιστοποιήσουμε αυτούς τους κινδύνους και να μας κρατήσουν σε μια πορεία προς την υγεία και η περιοδική αποτοξίνωση είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να το κάνουμε ενεργά.

www.apathtonaturalhealth.com

Αλόη έλαιο. Έλαιο βελούδου.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr