Τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται πάντα στον λαιμό- Έτσι θα σταματήσεις τον χρόνο

Τα πρώτα σημάδια γήρανσης εμφανίζονται πάντα στον λαιμό- Έτσι θα σταματήσεις τον χρόνο

Αυτές οι συμβουλές φροντίδας για την περιοχή του λαιμού μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά με την πάροδο του χρόνου.

Θα κάνουμε μια παράξενη εικασία και θα πούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος των κινήσεων περιποίησης της επιδερμίδας σου τείνουν να γίνονται από το πηγούνι και πάνω. Είναι μια φυσική συνήθεια να το κάνεις αυτό, αλλά η παραμέληση της φροντίδας του λαιμού σου μπορεί να οδηγήσει σε εμφανή σημάδια πρόωρης γήρανσης —όπως ρυτίδες και χαλάρωση— σε αυτό το πολύ ευάλωτο μέρος του σώματός σου.

Αλεξάνδρα Τρύφωνος

Το δέρμα του λαιμού είναι πιο λεπτό από το δέρμα του προσώπου, με αποτέλεσμα να αντανακλά έστω και μια μικρή μείωση της υποστήριξης του κολλαγόνου. Έχει επίσης λιγότερους σμηγματογόνους αδένες, τριχοθυλάκια και βλαστοκύτταρα που υποστηρίζουν την ανανέωση του δέρματος.

Τα κοινά σημάδια της γήρανσης του λαιμού περιλαμβάνουν το τρέμουλο, τις βαθιές οριζόντιες γραμμές, τις κάθετες ζώνες, το λεπτό δέρμα που μοιάζει με χαρτί και τη χαλαρότητα. Αν και είναι αδύνατο να αποτρέψεις εντελώς τη γήρανση του λαιμού, μπορείς να υιοθετήσεις μερικές βασικές συμβουλές φροντίδας του λαιμού που βοηθούν στην προστασία αυτού του ευαίσθητου σημείου από φθορές και να το διατηρήσεις ανανεωμένο και νεανικό.

Συμβουλές για τη φροντίδα του λαιμού

1.Καθημερινός καθαρισμός
Μην ξεχνάς να καθαρίζεις την επιδερμίδα σου κάτω από το πηγούνι και μέχρι το στήθος. Είναι επιρρεπές στο να λερώνεται όπως και το υπόλοιπο πρόσωπό σου, ακόμα και το μακιγιάζ μπορεί να μετακινηθεί προς τα κάτω. Μπορεί να είναι μια «άβολη» περιοχή για το πλύσιμο, γι’ αυτό σου προτείνουμε να χρησιμοποιείς για τον καθαρισμό της ένα μικκυλιακό νερό και ένα βαμβάκι.

2.Φόρεσε αντηλιακό στο λαιμό σου
Ακριβώς όπως το πρόσωπό σου και το υπόλοιπο σώμα σου, ο λαιμός σου χρειάζεται καθημερινή αντηλιακή προστασία για να καθυστερήσει τα σημάδια γήρανσης.

Κρέμα ημέρας vs κρέμα νύχτας: Πώς λειτουργούν και ο λόγος για τον οποίο τις χρειάζεται το δέρμα σου

3.Εφάρμοσε έναν αντιοξειδωτικό ορό το πρωί
Ενώ το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα από τον ήλιο, τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα από βλάβες από ελεύθερες ρίζες που μπορεί επίσης να οδηγήσουν σε πρόωρα σημάδια γήρανσης.

4.Χρησιμοποίησε ένα απαλό ρετινοειδές τη νύχτα
Αφού καθαρίσεις το πρόσωπο και το λαιμό σου το βράδυ, συνέχισε με έναν ενυδατικό ορό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ήπιο ρετινοειδές. Τα ρετινοειδή μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, δίνοντας περισσότερη υποστήριξη στο δέρμα.

5.Επένδυσε σε μια καλή κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για την περιοχή του λαιμού
Οι κρέμες λαιμού είναι ειδικά σχεδιασμένες για το ευαίσθητο δέρμα του λαιμού. Συχνά είναι πιο παχύρρευστες και πιο μαλακτικές συνθέσεις για να αναπληρώσουν την έλλειψη σμηγματογόνων αδένων σε αυτήν την περιοχή και πολλά περιλαμβάνουν συστατικά που βοηθούν στην προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστικότητας.

www.theissue.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr