7 τεχνικές μασάζ για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

7 τεχνικές μασάζ για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Πέρα απο το αισθητικό μέρος που έχει να κάνει κυρίως με τα ρούχα (όταν έχουμε λεπτή και ίσια κοιλιά) υπάρχει και ένα άλλο βαρύτατο βάρος πέρα απο αυτό της κοιλιάς. Συγκεκριμένα το βάρος της υγείας μας που πρέπει να το αναλαμβάνουμε εμείς με δική μας ευθύνη και καμιά φορά μέσα στο τρέξιμο και τα άγχη της καθημερινότητας το ξεχνάμε.

Πιο συγκεκριμένα το λίπος στην κοιλιά, αυξάνει σύμφωνα με τις μελέτες τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και ορισμένων τύπων καρκίνου.

Αυτός είναι και ο σοβαρότερος ο λόγος που πρέπει να χάσουμε το λίπος της κοιλιάς το συντομότερο δυνατό. Ευτυχώς, υπάρχει ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό το περιττό λίπος και αυτό είναι το μασάζ στην περιοχή.

Το μασάζ κοιλιάς είναι επίσης κατάλληλο για άτομα που κάνουν καθιστική ζωή.

Οι 7 πιο αποτελεσματικές  τεχνικές μασάζ που σας βοηθήσουν να πείτε αντίο στο υπερβολικό λίπος κοιλιας.

1.1 Διέγερση της κυκλοφορίας του αίματος στην κοιλιά

Αν ψάχνετε τρόπο να κανετε φλατ την κοιλιά σας, δεν πρέπει να παραλείψετε αυτήν την τεχνική που ακολουθεί.

Πώς να την εξασκήσετε:
Τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους για να ζεστάνετε τις παλάμες και τα δάχτυλά σας. Όταν τα χέρια σας είναι αρκετά ζεστά, αρχίστε να κάνετε μασάζ δεξιόστροφα και αριστερόστροφα γύρω από τον αφαλό. Κάντε μασάζ για 2-3 λεπτά.

1.2 Μασάζ για να μειώσετε το φούσκωμα.

Καθορίστε το σημείο απόστασης απο τον τον αφαλό περίπου 4 δάχτυλα. Κάντε μασάζ σε αυτό το σημείο για 2-3 λεπτά δεξιόστροφα και στη συνέχεια κάντε μασάζ για 2-3 λεπτά αριστερόστροφα.

1.3 Μασάζ για να κάνετε τη μέση πιο αδύνατη

Χρησιμοποιήστε τα 2 σας χέρια  στις δύο πλευρές της κοιλιάς, με τις παλάμες να είναι η μία παράλληλη με την την άλλη. Σπρώξτε τα χέρια σας το ένα προς το άλλο και ταυτόχρονα πιέστε το στομάχι σας ανάμεσα στα χέρια σας, κάντε  αυτές τις κινήσεις 3 – 5 φορές. Κρατήστε ακολού΄θως το στομάχι σας με τα δύο σας χέρια και κατόπιν κουνήστε το για περίπου 10-15 δευτερόλεπτα.

1.4 Μασάζ για την αφαίρεση του λίπους στην κοιλιά

Αυτή η μέθοδος μασάζ για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά γίνεται ως εξής:
Τσιμπήστε  και τις δύο πλευρές της κοιλιάς με τα δύο χέρια. Συνεχίστε αυτές τις τσιμπιματιές  σε όλη την άνω και κάτω κοιλιακή χώρα. Κάντε μασάζ για 2-3 λεπτά.

1.5 Διέγερση λεμφικής παροχέτευσης

Για να ενισχύσετε τη λεμφική παροχέτευση και να μειώσετε στο κοιλιακό λίπος, κάνετε αυτές τις πρόσθετες κινήσεις μασάζ:

Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας και στις δύο πλευρές της κοιλιάς, κάντε αργό μασάζ μέχρι τη μέση της κοιλιάς και προς τα πάνω στην κοιλιά.  Επαναλάβετε την κίνηση πάνω από 5 – 10 φορές. Στη συνέχεια, βάλτε τα χέρια σας στα πλάγια και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τεντώσετε το δέρμα των γοφών σας προς τις μασχάλες σας. Αφού τεντώσετε το δέρμα στο οστό του ισχίου, φέρτε τα χέρια σας ψηλότερα και επαναλάβετε.

Κάντε αυτή την κίνηση 5-7 φορές κατά μήκος σε κάθε πλευρά του σώματός σας.

1.6 Κινέζικο μασάζ

Το κινέζικο μασάζ στην κοιλιά είναι επίσης μια μέθοδος που βοηθά στη μείωση του λίπους στην κοιλιά .

Τα βήματα περιλαμβάνουν:

Το ένα χέρι στον αφαλό. Πιέστε σταθερά, χρησιμοποιώντας 2 δάχτυλα για να περιστρέψετε γύρω από τον αφαλό σε μικρούς κύκλους. Στη συνέχεια, επεκτείνετε σταδιακά την ακτίνα των κύκλων, μετακινώντας από τον ομφαλό στις πλευρές της κοιλιάς. Κάντε το μασάζ αυτό για 2 λεπτά.

1.7 Βελονισμός για όσους γνωρίζουν την ονομασία των κέντρων βελονισμού.Μπορείτε να βρείτε τα σημεία βελονισμού Qi Hai (Ρεν 6), Γκουάν Γιουάν (Ρεν 4) και Τρουνγκ Τσι (Ρεν 3) περίπου 2,5 εκατοστά, 5 εκατοστά και 7,5 εκατοστά κάτω από τον αφαλό. Σημείο Hoang Du (Ki 16) και στις δύο πλευρές του ομφαλού, περίπου 1,2 cm από τον ομφαλό.Το σημείο της μήτρας (Zigong) και στις δύο πλευρές της κοιλιάς, περίπου 7,5 cm από τον ομφαλό προς τα κάτω και περίπου 5 cm από την πλάγια. Στα 2 δάχτυλα σημεία βελονισμού, κάντε απαλό μασάζ σε αυτές τις περιοχές. Στη συνέχεια, πιέστε και κρατήστε το χέρι σας για λίγα λεπτά. Επαναλάβετε με κάθε σημείο βελονισμού. 

Η πιο αποτελεσματική στάση για τα μασάζ σας:

Ξαπλώνετε ανάσκελα στο κρεβάτι ή στο πάτωμα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ στην κοιλιά ενώ στέκεστε μπροστά σε έναν καθρέφτη.

Ποτέ μην κάνετε μασάζ στην κοιλιά αμέσως μετά το φαγητό. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα, συνιστάται να κάνετε μασάζ στην κοιλιά δύο φορές την ημέρα πριν από το πρωινό και ακριβώς πριν πάτε για ύπνο.

Για να ενισχύσετε την επίδραση του μασάζ για τη μείωση του λίπους στην κοιλιά, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα αιθέριου ελαίου γκρέιπφρουτ με αιθέριο έλαιο κυπαρισσιού όταν κάνετε μασάζ.

Επιπλέον, σημειώστε: μην κάνετε μασάζ εάν έχετε κοιλιακό άλγος ή έχετε ιατρικές παθήσεις όπως θρόμβους αίματος στα πόδια ή την καρδιά, νεφρική ανεπάρκεια, υψηλή αρτηριακή πίεση, οστεοπόρωση, ενδομητρίωση ή λοίμωξη.

Ακολουθήστε τις παραπάνω τεχνικές μασάζ για να μειώσετε το λίπος στην κοιλιά, σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και υγιεινή ζωή, σύντομα θα έχετε μια υγιή και ισορροπημένη σωματική διάπλαση.

Πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε τεχνική ρωτήστε και τον ιατρό σας ή τον ειδικό που σας παρακολουθεί.

en.vinmec.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr