Αμυγδαλέλαιο Για Αποκατάσταση Του Δέρματος Το Σεπτέμβριο. Μοναδικές Συνταγές Ομορφιάς & Υγείας

Αμυγδαλέλαιο Για Αποκατάσταση Του Δέρματος Το Σεπτέμβριο. Μοναδικές Συνταγές Ομορφιάς & Υγείας

 Το αμυγδαλέλαιο δεν έχει ανάγκη υποστήριξης. Άλλωστε τα ίδια του τα οφέλη είναι η απόλυτη υπεράσπιση και διαφήμιση γι αυτό το λάδι. Δεν υπάρχει τίποτε που να μην μπορεί να κάνει

Από την προαγωγή της υγείας του δέρματος μέχρι τη θεραπεία του ανθρώπινου οργανισμού το αμυγδαλέλαιο μας δίνει διαχρονικά μαθήματα υγιεινής ομορφιάς και ευεξίας.

 

Το αμυγδαλέλαιο ωφελεί την υγεία σας με τόσους πολλούς τρόπους που η παγκόσμια αξία του στην αγορά αναμένεται να φτάσει τα 2680 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023!

Είναι γνωστό ότι τα αμύγδαλα είναι εξαιρετικά θρεπτικά και ιδανικά για να ενισχύσουν τη γεύση και την αισθητική γοητεία κάθε πιάτου . Τελευταία, το λάδι τους είναι επίσης κοινό χαρακτηριστικό σε καλλυντικά προϊόντα και φάρμακα.

Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε στο αμυγδαλέλαιο, δρα ως αντιοξειδωτικό, ενώ τα ακόρεστα λιπαρά οξέα του συμβάλλουν στην ενίσχυση της υγείας της καρδιάς. Θα εμβαθύνουμε σε αυτά τα οφέλη του αμυγδαλέλαιου και θα ανακαλύψουμε μαζί πώς μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι και τους καλύτερους τρόπους για να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.

Τι είναι;
Έλαιο από αμύγδαλο που έχει μια ελαφριά γλυκιά και ξηρή μυρωδιά
Ποια είναι τα οφέλη του;

Το αμυγδαλέλαιο αυξάνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης, προστατεύει την καρδιά, μειώνει το οξειδωτικό στρες στο τριχωτό της κεφαλής, βελτιώνει τον τόνο του δέρματος και εξασθενίζει τα σημάδια ακμής.

Ποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει;
Κατάλληλο για όλους τους ανθρώπους.

Πόσο συχνά
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά.

Προσοχή
Τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για χαμηλά επίπεδα γλυκόζης θα πρέπει να χρησιμοποιούν αμυγδαλέλαιο σε περιορισμένες ποσότητες.

Το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιήθηκε στην Αρχαία Ελλάδα, στην Κίνα και στην ιατρική της Αγιουρβέδα για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.

Το αμυγδαλέλαιο εξάγεται από τα αμύγδαλα – τα οποία είναι οι εδώδιμοι σπόροι της αμυγδαλιάς (που ονομάζεται Prunus dulcis). Οι αμυγδαλιές υπάρχουν και σε γλυκές και πικρές ποικιλίες.

Τα γλυκά αμύγδαλα είναι αυτά που συνήθως τρώμε και χρησιμοποιούμε στα φαγητά. Τα πικραμύγδαλα μπορεί να είναι τοξικά καθώς περιέχουν πρωσικό οξύ, μια μορφή κυανίου που μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Το οξύ μπορεί να αφαιρεθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρασκευής του αμυγδαλέλαιου (μπορεί να χρησιμοποιηθούν και πικραμύγδαλα στην παρασκευή του, αν και όχι συχνά).

Το γλυκό αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται σχεδόν πάντα σε επιστημονικές μελέτες, δεδομένης της ασφάλειάς του. Έχει μυρωδιά ξηρού καρπού με ελαφριά γλυκύτητα.

Αλλά αν θέλετε να πάτε για γλυκό αμυγδαλέλαιο, πρέπει να επιλέξετε την ακατέργαστη εκδοχή. Ονομάζεται επίσης και λάδι ψυχρής έκθλιψης και συνήθως έχει καλύτερες θρεπτικές ιδιότητες από τις ραφιναρισμένες παραλλαγές. Τα λάδια ψυχρής έκθλιψης δεν υφίστανται χημική ή θερμική επεξεργασί. Το μη επεξεργασμένο αμυγδαλέλαιο παρασκευάζεται με συμπίεση ωμών αμυγδάλων χωρίς τη χρήση χημικών παραγόντων ή υψηλών θερμοκρασιών. Αυτή η διαδικασία διατηρεί τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά της. Είναι η καλύτερη επιλογή και δεν έχει συντηρητικά .

Πιστεύεται ότι το ραφιναρισμένο λάδι έχει αντικατασταθεί (σχεδόν) με τη βιταμίνη Ε του από ένα χημικό αντιοξειδωτικό. Επομένως, αποφύγετε αυτήν την παραλλαγή.

Το αμυγδαλέλαιο έχει ερευνηθεί εκτενώς. Το λάδι ανεβάζει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης και προστατεύει την καρδιά. Η χρήση αμυγδαλέλαιου για το δέρμα κάνει επίσης θαύματα βελτιώνοντας την επιδερμίδα και βοηθώντας στο ξεθώριασμα των ουλών.

Μελέτες αποδίδουν τις ιδιότητες μείωσης της χοληστερόλης του αμυγδαλέλαιου στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα. Τα κύρια λιπαρά οξέα στο λάδι είναι το ελαϊκό οξύ (ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ που κυμαίνεται από 63% έως 78%) και το λινολεϊκό οξύ (ένα πολυακόρεστο λιπαρό οξύ που κυμαίνεται από 12% έως 27%) .

Το πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αμυγδαλέλαιο για να ενισχύσετε την κατάσταση της υγείας σας είναι ενδιαφέρον. Η έρευνα που συμπεριλάβαμε θα σας δώσει μια καλύτερη προοπτική.

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία του αμυγδαλέλαιου;
Τα ακόρεστα λιπαρά οξέα και η βιταμίνη Ε είναι τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά στο λάδι. Τα υγιή λίπη προάγουν την υγεία της καρδιάς και βοηθούν στη θεραπεία του διαβήτη. Η βιταμίνη Ε στο λάδι ενισχύει την υγεία του δέρματος.

1. Μπορεί να προάγει την υγεία του δέρματος

Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να αναζωογονήσει το δέρμα και να βελτιώσει την επιδερμίδα σας. Αυτές οι ιδιότητες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των ουλών ακμής.

Το λάδι είναι γεμάτο με βιταμίνη Ε που κάνει θαύματα. Μπορεί να θεραπεύσει την ακμή και να μειώσει τη φλεγμονή λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Αυτό το επιτυγχάνει αποτρέποντας την υπεροξείδωση των λιπιδίων  που προκαλείται από βακτήρια που προκαλούν ακμή. Ωστόσο, χρειαζόμαστε καλύτερη κατανόηση αυτής της βιταμίνης για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητά της στην υγεία του δέρματος.

Η τοπική βιταμίνη Ε βρέθηκε επίσης ότι προστατεύει το δέρμα από τη φωτογήρανση και τον καρκίνο του δέρματος σε μελέτες σε ποντίκια . Ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι το αμυγδαλέλαιο λειτουργεί για όλους τους τύπους δέρματος και βοηθά στην απαλότητα και την αναδόμηση του δέρματος.

Ορισμένες έρευνες δείχνουν επίσης ότι το αμυγδαλέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ψωρίασης και του εκζέματος. Αυτό μπορεί να οφείλεται στις ενυδατικές ιδιότητες του λαδιού.

Η βιταμίνη Ε στο αμυγδαλέλαιο μπορεί επίσης να μειώσει τους μαύρους κύκλους. Η έρευνα είναι περιορισμένη, αλλά τα ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι βοηθάει. Δείτε πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Καθαρίστε το πρόσωπό σας και κάντε μασάζ με μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου κάτω από τα μάτια σας . Αυτό το μασάζ ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Μπορείτε να το κάνετε αυτό το βράδυ και να πλύνετε τα μάτια σας το πρωί. Το να το ακολουθείτε τακτικά μπορεί επίσης να σας δώσει όμορφο δέρμα.

Το λάδι λειτουργεί και για τα ηλιακά εγκαύματα.

Μελέτες σε ποντίκια δείχνουν ότι το τοπικό αμυγδαλέλαιο μπορεί να αποτρέψει τη δομική βλάβη που προκαλείται από την υπεριώδη ακτινοβολία . Η απαλή εφαρμογή του λαδιού στις πληγείσες περιοχές μπορεί να βοηθήσει.

Το αμυγδαλέλαιο βοηθά επίσης στη μείωση των ραγάδων, αν και το πικραμύγδαλο βρέθηκε να είναι αποτελεσματικό σε αυτή την πτυχή. Ένα απαλό μασάζ 15 λεπτών με πικραμυγδαλέλαιο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να μειώσει την ανάπτυξη ραγάδων (ιατρικά ονομάζονται striae gravidarum) . Αλλά σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε αμυγδαλέλαιο μόνο αφού συμβουλευτείτε το γιατρό σας καθώς μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο τοκετό.

Η τακτική εφαρμογή και το μασάζ με αμυγδαλέλαιο μπορεί επίσης να μειώσει τις ρυτίδες, τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τους μαύρους κύκλους. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε αμυγδαλέλαιο για τη θεραπεία σκούρων ή σκασμένων χειλιών. Δεν υπάρχει όμως επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει αυτά τα οφέλη.

2. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής
Πολλοί άνθρωποι έχουν ορκιστεί για την αποτελεσματικότητα του αμυγδαλέλαιου στην ενίσχυση της υγείας των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Όμως η επαρκής έρευνα απουσιάζει.

 Τα μαλλιά σας μπορεί να τα κάνει πιο απαλά στην αφή. Διευκολύνει επίσης το άνετο χτένισμα καθώς και την υπέροχη στυλιστική φόρμα τους.

Το αμυγδαλέλαιο περιέχει βιταμίνη Ε. Αυτό το θρεπτικό συστατικό μπορεί να μειώσει το οξειδωτικό στρες στο τριχωτό της κεφαλής, να μειώσει τον κίνδυνο αλωπεκίας και να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών . Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να πετύχει το ίδιο, δεδομένης της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Ε.

Οι ενυδατικές ιδιότητες του ελαίου μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη θεραπεία του ξηρού τριχωτού της κεφαλής και της πιτυρίδας. Μερικοί πιστεύουν ότι το αμυγδαλέλαιο μπορεί επίσης να προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα σε αυτή την πτυχή.

3. Μπορεί να προστατεύσει την καρδιά σας
Τα μονοακόρεστα λίπη στο λάδι μειώνουν την LDL χοληστερόλη (την κακή χοληστερόλη) και ανεβάζουν την HDL χοληστερόλη (την καλή χοληστερόλη). Έτσι, το αμυγδαλέλαιο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Μια δίαιτα υψηλή σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα μπορεί επίσης να μειώσει τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, περισσότερο σε παχύσαρκα άτομα . Περιέχει ένα συνδυασμό μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων. Αυτά τα δύο συμβάλλουν σημαντικά στην καρδιαγγειακή υγεία .

Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα προλαμβάνουν επίσης την αρτηριοσκλήρωση, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τη σκλήρυνση των αρτηριακών τοιχωμάτων.

Μελέτες αναφέρουν επίσης ότι η κατανάλωση μονο και πολυακόρεστων λιπαρών τροφών όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα αντί των κορεσμένων λιπαρών μπορεί να έχει μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία της καρδιάς. 

Σύμφωνα με την American Heart Association, η προσθήκη αμυγδαλέλαιου στη διατροφή θα πρέπει να συμπληρώνεται με μείωση της πρόσληψης τροφών όπως το λιπαρό βόειο κρέας, το αρνί, το χοιρινό, το βούτυρο και το τυρί, καθώς και όλα τα ψητά και τηγανητά. Αυτό συμβαίνει επειδή όλα αυτά τα τρόφιμα περιέχουν κορεσμένα λιπαρά.

4. Μπορεί να σε αδυνατίσει

Μια διατροφή πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους . Μπορεί επίσης να βελτιώσει τα λιπιδικά προφίλ σε παχύσαρκα άτομα. Αυτά τα λίπη προάγουν την ενεργειακή ισορροπία, η οποία μπορεί να βοηθήσει κάποιον να διατηρήσει ένα υγιές βάρος.

Ωστόσο, το αμυγδαλέλαιο δεν περιέχει φυτικές ίνες όπως τα αμύγδαλα. Μπορείτε να συμπληρώσετε το λάδι με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση για υγιή απώλεια βάρους αντί να βασίζεστε μόνο σε αυτό. Το να έχετε καλύτερες συνήθειες στον τρόπο ζωής θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

5. Μπορεί να προάγει την υγεία του ορθού και του πεπτικού συστήματος
Το αμυγδαλέλαιο έχει πολλές χρήσεις για την ενίσχυση της πεπτικής υγείας.

Ένα από αυτά είναι οι ενέσεις αμυγδαλέλαιου που αντιμετωπίζουν την πρόπτωση του ορθού στα παιδιά. Η πρόπτωση του ορθού είναι μια σπάνια κατάσταση κατά την οποία ένα μέρος του παχέος εντέρου γλιστρά έξω από τον πρωκτό.

Σε μια μελέτη, το αμυγδαλέλαιο θα μπορούσε να θεραπεύσει τον ιδιοπαθή κνησμό (ανεξήγητο ερεθισμό στην περιοχή του πρωκτού) σε ενήλικες ασθενείς. Το λάδι μπόρεσε να θεραπεύσει το 93% των ασθενών στην πρώτη δοκιμή , ενώ στην δεύτερη κατάφερε να τους θεραπεύσει πλήρως.

Το λάδι επίσης βελτιώνει τη διέλευση του εντέρου. Αυτό τελικά μειώνει τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου.

Τα λιπαρά οξέα στους σπόρους αμυγδάλου μπορεί επίσης να λειτουργήσουν ως πρεβιοτικά. Αυτό προάγει την υγεία των βακτηρίων του ανθρώπινου εντέρου  . Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν θα μπορούσαν να αναμένονται παρόμοια αποτελέσματα με το αμυγδαλέλαιο.

6. Μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του διαβήτη
Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες που είχαν πρωινό με προσθήκη αμυγδαλέλαιου είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό ήταν τόσο μετά το γεύμα όσο και κατά τη διάρκεια της ημέρας .

Το αμυγδαλέλαιο λειτουργεί καλύτερα από τα ολόκληρα αμύγδαλα διατηρώντας χαμηλά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μετά το γεύμα.

7. Μπορεί να θεραπεύσει τις λοιμώξεις του αυτιού

Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του κεριού του αυτιού. Ρίχνοντας ζεστό αμυγδαλέλαιο στο αυτί μπορεί να μαλακώσει το κερί του αυτιού, καθιστώντας το εύκολο να αφαιρεθεί .

Το λάδι μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε περίπτωση διάτρησης του τυμπάνου (η περίπτωση ρήξης τυμπάνου). Αν και απαιτούνται περισσότερες μελέτες, η έρευνα αναφέρει ότι το αμυγδαλέλαιο δεν προκαλεί καμία τοξικότητα από αυτή την άποψη.

Ένα ρήγμα του τυμπάνου μπορεί επίσης να κάνει το αυτί σας πιο ευαίσθητο σε λοιμώξεις. Ως εκ τούτου, το αμυγδαλέλαιο μπορεί να είναι μια πιθανή θεραπεία για λοιμώξεις του αυτιού επίσης.

8. Μπορεί να είναι χρήσιμο στην αρωματοθεραπεία
Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι η χρήση αμυγδαλέλαιου ως μέρος του μασάζ αρωματοθεραπείας θα μπορούσε να ανακουφίσει τα συμπτώματα του PMS. Αυτή η θεραπεία μπορεί να συμπληρώσει τη συμβατική θεραπεία για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο.

Συχνά, το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται ως λάδι μεταφοράς. Αναμιγνύεται με άλλα αιθέρια έλαια για να αραιωθούν. Αυτό γίνεται για να γίνουν πιο ασφαλή για το δέρμα. Ο λόγος είναι ότι το αμυγδαλέλαιο απορροφάται εύκολα από το δέρμα, δεν εξατμίζεται εύκολα και έχει μια ήπια μυρωδιά.

9. Μπορεί να περιποιηθεί το κεφαλάκι του μωρού
Υπάρχει πολύ λίγη έρευνα για να το υποστηρίξει αυτό. Ανέκδοτα στοιχεία υποστηρίζουν τη χρήση αμυγδαλέλαιου για τη θεραπεία του καπέλου κούνιας σε βρέφη. Το κάλυμμα της κούνιας είναι μια δερματική πάθηση που περιλαμβάνει καφέ-κίτρινα φολιδωτά μπαλώματα στο τριχωτό της κεφαλής. Προκαλείται από υπερβολική έκκριση σμήγματος. Η ενυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής είναι το κλειδί.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το αμυγδαλέλαιο δρα και ως ενυδατικό για το τριχωτό της κεφαλής. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό για το μωρό σας απλώνοντας ένα παχύ στρώμα λαδιού στο τριχωτό της κεφαλής. Κάντε απαλό μασάζ  για ένα λεπτό. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Αφήστε το λάδι να μουλιάσει για περίπου 15 λεπτά. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεπλύνετε το λάδι με ήπιο βρεφικό σαμπουάν.

Δεν υπάρχει έρευνα που να υποστηρίζει αυτή τη μέθοδο. Αλλά εφόσον το παιδί σας δεν εμφανίσει ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το λάδι.

Το αμυγδαλέλαιο είναι μια αξιόλογη προσθήκη στο ράφι της κουζίνας σας. Τα θρεπτικά συστατικά που έχουμε δει είναι αυτά που αποτελούν το διατροφικό προφίλ του ελαίου.

Αλλά πόσα από αυτά τα θρεπτικά συστατικά θα λαμβάνατε μέσω της τακτικής χρήσης αμυγδαλέλαιου;

Πόση θρεπτική δύναμη έχει ένα κουταλάκι  αμυγδαλέλαιο. .

Μια κουταλιά της σούπας αμυγδαλέλαιο (14 γραμμάρια)* περιέχει:

119 θερμίδες, καλύπτοντας το 6% της ημερήσιας αξίας
5,3 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης Ε, που καλύπτει το 26% της DV
13,5 γραμμάρια ολικού λίπους, που καλύπτει το 21% του DV (1,1 γραμμάρια κορεσμένου λίπους, 9,4 γραμμάρια μονοακόρεστων λιπαρών και 2,3 γραμμάρια πολυακόρεστου λίπους)
*Αξίες προέρχονται από USDA, λάδι, αμύγδαλο

 

Πάντα να προτιμάτε το ακατέργαστο αμυγδαλέλαιο στην μαγειρική. Τα μη επεξεργασμένα λάδια έχουν χαμηλά σημεία καπνού και το μαγείρεμά τους σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να καταστρέψει τα θρεπτικά συστατικά και να απελευθερώσει τοξικούς ατμούς.

Χρησιμοποιήστε περισσότερο ακατέργαστο αμυγδαλέλαιο ως λάδι φινιρίσματος. Προσθέστε το στα πιάτα μόλις ολοκληρωθεί το μαγείρεμα. Καθώς τα μη επεξεργασμένα λάδια έχουν χαμηλά σημεία καπνού, χρησιμοποιούνται καλύτερα σε ντιπ και σάλτσες για σαλάτες.

Μπορείτε να συνδυάσετε αμυγδαλέλαιο με μηλόξυδο και να το χρησιμοποιήσετε ως ντρέσινγκ σαλάτας.
Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγο αμυγδαλέλαιο πάνω από τα ζυμαρικά σας για μια δόση υγιεινών λιπαρών.
Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε το λάδι σε άλλα πιάτα σας για να προσδώσετε μια υπέροχη γεύση ξηρών καρπών.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξευγενισμένο αμυγδαλέλαιο για γαστρονομικούς σκοπούς. Το εξευγενισμένο αμυγδαλέλαιο έχει υψηλό σημείο καπνού. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για σοτάρισμα ή τηγάνισμα .

Προσοχή όμως. Συνιστούμε να μην χρησιμοποιείτε ραφιναρισμένα λάδια για μαγείρεμα. Αυτό ισχύει για το εξευγενισμένο αμυγδαλέλαιο καθώς περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-6 λιπαρών οξέων . Μελέτες δείχνουν ότι τα εξευγενισμένα φυτικά έλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα μπορούν να προκαλέσουν αθηροσκλήρωση και διαβήτη .

Υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία σχετικά με τη δοσολογία του αμυγδαλέλαιου, ειδικά όταν χρησιμοποιείται για ιατρικούς λόγους. Αν και ορισμένες πηγές προτείνουν 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο ανά δόση, τα δεδομένα είναι αναξιόπιστα. Οπότε, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα μπουκάλι αμυγδαλέλαιο από το πλησιέστερο παντοπωλείο ή σούπερ μάρκετ. Μπορείτε επίσης να το αγοράσετε online.

Γρήγορη συμβουλή
Το εξευγενισμένο αμυγδαλέλαιο έχει υψηλό σημείο καπνίσματος 420°F. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να ψήσετε ή να σοτάρετε φαγητό.

Μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε αμυγδαλέλαιο στη ζεστή άνεση του σπιτιού σας.
Πώς να φτιάξετε αμυγδαλέλαιο στο σπίτι
Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπλέντερ, δύο φλιτζάνια άψητα αμύγδαλα και ένα με δύο κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο. Ιδού η διαδικασία:

Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα. Ξεκινήστε αργά και αυξήστε το ρυθμό στο μπλέντερ προς το τέλος.
Μόλις ανακατευτούν τα αμύγδαλα σε μια πλούσια και κρεμώδη πάστα, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Ανακατέψτε ξανά.
Μπορείτε να προσθέσετε άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο για να επιταχύνετε τη διαδικασία.
Αποθηκεύστε τα ανακατεμένα αμύγδαλα σε ένα δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για δύο εβδομάδες. Αυτός ο χρόνος είναι αρκετός για να χωρίσει το λάδι από την ψύχα του καρπούς.
Στραγγίστε το λάδι από το δοχείο σε άλλο δοχείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κόσκινο ή να στραγγίξετε με ένα δίχτυ ή να γεμίσετε το δοχείο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το αμυγδαλέλαιο και να αποκομίσετε όλα τα οφέλη που αναφέρθηκαν παραπάνω. Αλλά πριν το κάνετε αυτό, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου.

Οι παρενέργειες του λαδιού;

Μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό σε έγκυες γυναίκες
Μελέτες δείχνουν ότι η χρήση αμυγδαλέλαιου μπορεί να προκαλέσει πρόωρο τοκετό σε έγκυες γυναίκες . Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε το λάδι.

Μπορεί να μειώσει πάρα πολύ τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα

Καθώς το αμυγδαλέλαιο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, να είστε προσεκτικοί εάν παίρνετε ήδη φάρμακα για τη θεραπεία των υψηλών επιπέδων γλυκόζης. Ωστόσο, δεν υπάρχει άμεση έρευνα που να το τεκμηριώνει αυτό.
Μπορεί να προκαλέσει αλλεργίες
Το αμυγδαλέλαιο μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις σε άτομα με αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς. Εάν έχετε αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς, αποφύγετε τη χρήση τους.

Αλληλεπιδράσεις με φάρμακα
Μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα φάρμακα απορροφώνται από το δέρμα. Αυτά περιλαμβάνουν προγεστερόνη i και κετοπροφαίνη . Εάν παίρνετε αυτά τα φάρμακα, αποφύγετε το αμυγδαλέλαιο.

Infographic: Στοιχεία διατροφής με αμυγδαλέλαιο
Το αμυγδαλέλαιο είναι γεμάτο με υγιή λίπη. Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Ε και περιέχει μικρές ποσότητες βιταμίνης Κ. Δεν υπάρχουν υδατάνθρακες και πρωτεΐνη στο αμυγδαλέλαιο. Η βιταμίνη Ε πιστεύεται ότι έχει αντιγηραντικά οφέλη.

Συχνές Ερωτήσεις
Πού αλλού χρησιμοποιείται το αμυγδαλέλαιο;

Το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται επίσης σε καλλυντικά, φάρμακα και γυαλιστικά επίπλων.

Το αμυγδαλέλαιο έχει υποκατάστατο;

Μπορείτε να αντικαταστήσετε το αμυγδαλέλαιο με άλλα έλαια ξηρών καρπών όπως αυτό των καρυδιών ή των φουντουκιών.

Μπορώ να χρησιμοποιώ αμυγδαλέλαιο κάθε μέρα;

Ναι, μπορείτε να χρησιμοποιείτε αμυγδαλέλαιο κάθε μέρα για να δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα στο δέρμα και τα μαλλιά σας.

Τι θα συμβεί αν βάλετε αμυγδαλέλαιο στον αφαλό σας;

Είναι καλύτερο να μην βάζετε αμυγδαλέλαιο στον αφαλό σας, καθώς μπορεί να αυξήσει τη βρωμιά και να συσσωρευτεί σε αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αμυγδαλέλαιο για να κάνετε μασάζ στην περιοχή γύρω από τον αφαλό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να μειώσετε την ανάπτυξη ραγάδων.

StyleCraze 

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr