Τα καλύτερα φυσικά μυοχαλαρωτικά με αποτέλεσμα, για την ανακούφιση από τον πόνο

Τα καλύτερα φυσικά μυοχαλαρωτικά με αποτέλεσμα, για την ανακούφιση από τον πόνο

Χαλαρώστε τους μυς σας και συνεχίστε να κινείστε με τις θεραπείες που είναι διαθέσιμες στην κουζίνα σας.

Ο καθιστικός τρόπος ζωής και οι πολλές ώρες εργασίας μπορεί να προκαλέσουν μυϊκούς πόνους και σπασμούς. Αυτά μπορεί να επηρεάσουν οποιονδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος. Αντί να καταφεύγετε σε παυσίπονα, μπορείτε να δοκιμάσετε φυσικά μυοχαλαρωτικά ή σπιτικές θεραπείες για μυϊκή χαλάρωση για να απαλύνετε την ξαφνική ακούσια καταπόνηση, σφίξιμο ή διόγκωση ενός μυός . Σε αυτό το άρθρο, θα κατανοήσουμε τις διάφορες αιτίες πίσω από τους μυϊκούς σπασμούς και τον πόνο και θα δούμε μερικά φυσικά μυοχαλαρωτικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακουφίσετε αποτελεσματικά τον πόνο. Συνέχισε να διαβάζεις.

9 φυσικά μυοχαλαρωτικά για ανακούφιση από τον πόνο
Άλλοι τρόποι για τη μείωση των μυϊκών σπασμών

Τι προκαλεί μυϊκούς σπασμούς;

Οι μυϊκοί σπασμοί επηρεάζουν συχνότερα τις περιοχές του λαιμού, των ώμων και της πλάτης λόγω κακής στάσης και στάσης . Ωστόσο, μπορεί να εμφανίσετε μυϊκούς σπασμούς σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, όπως χέρια, πόδια, γάμπες, οπίσθιους μηριαίους, κοιλιακούς κ.λπ. Αυτά περιορίζουν το εύρος της κίνησής σας και μπορεί να προκαλέσουν ήπια ενόχληση ή έντονο πόνο.

Οι μυϊκοί σπασμοί, οι κράμπες και ο πόνος μπορεί να εμφανιστούν λόγω οποιουδήποτε ή συνδυασμού των παρακάτω λόγων:

Παρατεταμένη έντονη σωματική δραστηριότητα ή βαριές ασκήσεις
Η λανθασμένη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια πολλών ωρών εργασίας μπορεί να οδηγήσει σε πόνο στην πλάτη, στον ώμο ή στον αυχένα.
Λανθασμένες στάσεις ύπνου ή στάση βάδισης
Συσπάσεις της μήτρας κατά την έμμηνο ρύση

Η γρήγορη αύξηση βάρους και ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να κάνουν τους μύες σας πιο επιρρεπείς σε ακαμψία, σπασμούς και κράμπες.
Ξαφνικές ανατροπές, χτυπήματα ή πτώσεις

Ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά όπως η έλλειψη βιταμίνης D, μαγνησίου ή πρωτεΐνης
Χρόνιος μυϊκός πόνος στις αρθρώσεις που προκαλείται από υποκείμενες παθήσεις όπως η αρθρίτιδα , η ινομυαλγία και παρόμοιες καταστάσεις υγείας
Σπάνια, οι σπασμωδικοί μύες μπορεί να οφείλονται σε ορισμένες χρόνιες παθήσεις όπως η μυϊκή δυστροφία  , η σκλήρυνση κατά πλάκας  ή η νόσος McArdle  .

Ενώ η αναζήτηση παυσίπονων που έχουν συνταγογραφηθεί ή αλοιφές ανακούφισης πόνου OTC μπορεί να είναι το πρώτο σας ένστικτο όταν πονάτε, μπορείτε μάλλον να επιλέξετε φυσικά μυοχαλαρωτικά ή φυσικές θεραπείες για την ένταση των μυών.

Υπάρχει μια ποικιλία από βότανα και φυτικά εκχυλίσματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε τους μύες σας και να ανακουφίσετε τον πόνο και την ένταση του.

1. Χαμομήλι

Το χαμομήλι, ένα φυτικό μυοχαλαρωτικό, είναι ένα θεραπευτικό βότανο πλούσιο σε αντιφλεγμονώδη φλαβονοειδή. Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση διαφόρων προβλημάτων, όπως η αϋπνία, οι μυϊκοί σπασμοί, οι κράμπες της περιόδου, ο αλλεργικός πυρετός, το κρυολόγημα και η γρίπη . Το μασάζ με αιθέριο έλαιο χαμομηλιού στους μύες που έχουν προσβληθεί βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και ανακουφίζει από τους σπασμούς. Μπορείτε να πιείτε τσάι χαμομηλιού για να χαλαρώσετε τους δύσκαμπτους και πονεμένους μύες . Οι αντιφλεγμονώδεις και αντισπασμωδικές ιδιότητες του τσαγιού χαμομηλιού βοηθούν στη μείωση των κράμπες της περιόδου και του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου .

Για να ετοιμάσετε το τσάι χαμομηλιού, βάλτε 3 κουταλάκια του γλυκού από το αποξηραμένο βότανο σε ζεστό νερό για ένα λεπτό και στραγγίστε το υγρό. Μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι μέλι για γεύση.

2. Χυμός και εκχυλίσματα κερασιού


Τα κεράσια είναι φορτωμένα με αντιοξειδωτικά και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορεί να βοηθήσουν στη χαλάρωση των μυών και στη μείωση της μυϊκής βλάβης και του πόνου . Μια μελέτη έδειξε ότι ο χυμός και τα εκχυλίσματα τάρτας κερασιού θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους αθλητές και τους μαραθωνοδρόμους να ανακουφιστούν από μυϊκά διαστρέμματα και τραυματισμούς. Επιπλέον, ο χυμός κερασιού βοηθά στη μείωση της μυϊκής βλάβης και  στην ταχύτερη ανάρρωση.

3. Μύρτιλα
Τα βατόμουρα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις πολυφαινόλες που βοηθούν στη χαλάρωση των μυών και ενισχύουν την ανάρρωση μετά την άσκηση. Η συμπλήρωση της διατροφής σας με βατόμουρα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της απόδοσης της άσκησης και στη μείωση των φλεγμονωδών δεικτών. Ένα γεύμα smoothie με blueberry πριν και μετά την προπόνηση μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτερη ανάρρωση από οποιαδήποτε μυϊκή βλάβη. Τα βατόμουρα μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση του χρόνιου μυϊκού πόνου και της φλεγμονής που σχετίζεται με την οστεοπόρωση και να βοηθήσουν στη βελτίωση της στάσης και της κινητικότητας στους ηλικιωμένους .

4. Πιπέρι καγιέν
Η καψαϊκίνη βρίσκεται φυσικά στο κουκούτσι (σαρκώδες μέρος) του πιπεριού καγιέν. Αυτό το φυσικό μυοχαλαρωτικό μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου που σχετίζεται με την ινομυαλγία (ένας τύπος διαταραχής μυϊκού πόνου) . Ενώ μπορείτε να συμπεριλάβετε πιπέρι καγιέν σε διάφορα πιάτα, μπορείτε επίσης να βρείτε εκχυλίσματα πιπεριού καγιέν σε κάψουλες και κρέμες. Η έρευνα δείχνει ότι η εφαρμογή κρέμας καψαϊκίνης στις πληγείσες περιοχές μπορεί να ανακουφίσει τους μυϊκούς σπασμούς και τον πόνο ( 15 ).

5. Χυμός ροδιού

Η κατανάλωση χυμού ροδιού είναι ένας άλλος υγιεινός τρόπος για να ανακουφίσετε τον μυϊκό πόνο. Μια μελέτη σε αθλητές βαρών διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού ροδιού μείωσε τη μυϊκή βλάβη και βοήθησε στην ανάρρωση ( 16 ). Μια άλλη μελέτη ανέφερε τα ευεργετικά αποτελέσματα του χυμού ροδιού στην αύξηση της δύναμης και στη μείωση του πόνου των καμπτήρων μυών του αγκώνα ( 17 ).

6. Μέντα
Η μενθόλη, η κύρια ένωση της μέντας είναι γνωστή για τις αναλγητικές της ιδιότητες και χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλά αναλγητικά φάρμακα. Η μέντα έχει αντισπασμωδικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν τους μυς σας να χαλαρώσουν κατά τη διάρκεια των συσπάσεων .

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέντα με δύο τρόπους:

Τσάι μέντας: Μια ανασκόπηση του 2018 διαπίστωσε ότι η κατανάλωση αφεψημάτων τσαγιού μέντας θα μπορούσε να ανακουφίσει τον πόνο . Μπορείτε να φτιάξετε τσάι μέντας προσθέτοντας μερικά φύλλα μέντας σε βραστό νερό.
Μασάζ με λάδι μέντας: Η έρευνα διαπίστωσε ότι η τοπική χρήση του ελαίου μέντας για διαστρέμματα θα μπορούσε να προσφέρει δροσιστικό αποτέλεσμα, να ανακουφίσει τον πόνο και να προωθήσει τη μυϊκή χαλάρωση.

Ωστόσο, το έλαιο μέντας μπορεί να μην είναι κατάλληλο για άτομα με προηγούμενες παθήσεις υγείας που επηρεάζουν το ήπαρ, τον χοληδόχο πόρο ή τη χοληδόχο κύστη.

7. Δεντρολίβανο

Αυτό το βότανο βοηθά στη χαλάρωση των μυών και θεραπεύει τον πόνο στις αρθρώσεις. Είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικό στην ανακούφιση από τις κράμπες της περιόδου 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεντρολίβανο με τους εξής τρόπους:

Μπάνιο με δεντρολίβανο: Μουλιάστε σε ένα λουτρό ζεστού νερού με φύλλα δεντρολίβανου.
Αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου: Κάντε μασάζ στην πληγείσα περιοχή με αραιωμένο αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου για να ανακουφίσετε τους πόνους του σώματος και να χαλαρώσετε τους πονεμένους μύες.

8. Λεβάντα


Το αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι γνωστό για τα ηρεμιστικά και χαλαρωτικά του αποτελέσματα. Είναι επίσης αποτελεσματικό ως φυσικό μυοχαλαρωτικό και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του πόνου στους μύες, του πόνου στα γόνατα και των κράμπες της περιόδου. Ένα χαλαρωτικό μασάζ με αιθέριο έλαιο λεβάντας που ακολουθείται από ένα ζεστό ντους ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στην ανακούφιση των πονεμένων μυών, επιτρέποντάς τους να χαλαρώσουν.

9. Αιθέρια Έλαια και Αρωματοθεραπεία

Τα περισσότερα αιθέρια έλαια είναι γνωστά για τις καταπραϋντικές και χαλαρωτικές τους ιδιότητες. Βοηθούν στη μείωση της έντασης των μυών και στην αποτελεσματική ανακούφιση του μυϊκού πόνου ( 21 ). Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί τα οφέλη αυτών των αιθέριων ελαίων για να καταπραΰνει τους μυς σας και να ανακουφίσει τον πόνο ( 25 ). Εκτός από τα έλαια μέντας, λεβάντας και δεντρολίβανου που συζητήθηκαν παραπάνω, άλλα αιθέρια έλαια για μυϊκή χαλάρωση και αποτελεσματικά για την ανακούφιση του πόνου περιλαμβάνουν το έλαιο λεμονόχορτου, το λιβανέλαιο και το έλαιο κυπαρισσιού.

Ωστόσο, αραιώστε πάντα τα αιθέρια έλαια πριν την εφαρμογή. Μπορείτε να προσθέσετε μια σταγόνα αιθέριου ελαίου σε ένα κουταλάκι του γλυκού οποιοδήποτε λάδι φορέα (όπως έλαια αμυγδάλου, καρύδας ή jojoba). Ακολουθήστε αυτή τη μέθοδο αραίωσης για να συνδυάσετε λάδια μασάζ.

Εκτός από τα παραπάνω, μερικές τροποποιήσεις διατροφής και φυσικά μυοχαλαρωτικά συμπληρώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τη συχνότητα των μυϊκών κράμπες και διαστρέμματα. Αυξήστε την πρόσληψη:

Βιταμίνη D
Οι τακτικοί μυϊκοί σπασμοί και ο πόνος μπορεί να υποδηλώνουν ανεπάρκεια βιταμίνης D. Εμφανίζεται συχνότερα σε γυναίκες και σε άτομα που δεν λαμβάνουν αρκετό ηλιακό φως. Οι φυσικές πηγές λήψης βιταμίνης D περιλαμβάνουν το ηλιακό φως και την κατανάλωση τροφών όπως τα ψάρια, τα αυγά και το γάλα. Εκτός από αυτά, μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε έναν γιατρό και να πάρετε συμπληρώματα βιταμίνης D.

Πρωτεΐνη


Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της μυϊκής βλάβης και της φλεγμονής που προκαλείται από την άσκηση. Μια ανασκόπηση που αξιολογούσε τη μυϊκή βλάβη που προκαλείται από την άσκηση σε γυναίκες διαπίστωσε ότι η κατανάλωση συμπληρωμάτων με ορό γάλακτος και καζεΐνη, δύο τύπους πρωτεΐνης, μείωσε τη μυϊκή βλάβη . Σε μια άλλη μελέτη, οι μαραθωνοδρόμοι που έλαβαν συμπληρώματα πρωτεΐνης ανέφεραν μειωμένο μυϊκό πόνο 72 ώρες μετά τον μαραθώνιο σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπαιρναν .

Μαγνήσιο
Μια ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να εκδηλωθεί ως μυϊκός πόνος και σπασμοί . Μπορείτε να συμβάλετε στη μείωση της συχνότητας αυτών των πόνων και των κράμπων συμπληρώνοντας τη διατροφή σας με τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο όπως αμύγδαλα, μπανάνες, καστανό ρύζι, σπανάκι, μαύρα φασόλια, ενταμάμε και όσπρια.

Το μπάνιο σε ζεστό νερό εμπλουτισμένο με αλάτι Epsom πλούσιο σε μαγνήσιο είναι ένας άλλος φυσικός τρόπος για να χαλαρώσετε τους μύες σας και να ανακουφίσετε τον πόνο και τον πόνο.

Ενώ οι μυϊκοί σπασμοί είναι οδυνηροί και επηρεάζουν την κινητικότητα, μπορείτε να καταπραΰνετε τους πονεμένους μύες και να τους βοηθήσετε να χαλαρώσουν με τη βοήθεια πολλών άλλων μεθόδων.

Ξεκουράσου
Όταν πονάτε, ένας καλός ύπνος, η κατανάλωση άφθονων υγρών και η ξεκούραση της πληγείσας περιοχής μπορεί να βοηθήσουν τους μύες να ανακάμψουν. Τις περισσότερες φορές, οι σπασμοί προκαλούνται λόγω καταπονημένων μυών. Η επαρκής ξεκούραση είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της μυϊκής κόπωσης και της μακροχρόνιας βλάβης.

Μασάζ


Το μασάζ περιλαμβάνει τη χρήση της σωστής πίεσης για να λύσετε τους κόμπους και να χαλαρώσετε τους σφιγμένους μύες. Μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι ή να επισκεφτείτε ένα εξουσιοδοτημένο σπα ή κέντρο φυσιοθεραπείας για επαγγελματική θεραπεία. Ένας εξειδικευμένος θεραπευτής μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των τεντωμένων μυών με τις κατάλληλες πρακτικές μασάζ σε βάθος ιστού.

Χρησιμοποιήστε ζεστές ή κρύες κομπρέσες
Μια κοινή και ωφέλιμη πρακτική που βοηθά στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου και του πόνου είναι η εφαρμογή θερμότητας ή παγοκύστης ή συμπίεσης. Ενώ η θερμότητα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθά στη χαλάρωση των μυών σας, ο πάγος βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και του πρηξίματος. Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τον τύπο του πόνου για να αποφασίσετε ποιο θα ήταν πιο ωφέλιμο.

Φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή
Μερικοί άνθρωποι μπορεί να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν φάρμακα και αναλγητικές αλοιφές για άμεση ανακούφιση. Αν και αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για την εκτέλεση των εργασιών της ημέρας, δεν συνιστάται για μακροχρόνια χρήση. Τέτοια αναλγητικά φάρμακα και μη συνταγογραφούμενα μυοχαλαρωτικά μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες παρενέργειες μακροπρόθεσμα.

Χρησιμοποιήστε κρέμες που περιέχουν λιδοκαΐνη, καμφορά ή μενθόλη, καθώς μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου.

Αντ ‘αυτού, μπορείτε να δοκιμάσετε οποιοδήποτε από τα φυσικά μυοχαλαρωτικά που αναφέρονται παραπάνω για να θεραπεύσετε τους πόνους των μυών σας με φυσικό τρόπο.

Όλοι βιώνουμε μυϊκό πόνο και ισχυρή έντονη ενόχληση κάποια στιγμή. Ωστόσο, εάν αισθάνεστε συχνά πόνο, θα μπορούσε να υπάρχει ένα βαθύτερο πρόβλημα που χρειάζεται να το ελέγξετε. Η χρήση φυσικών συστατικών με ευεργετικές ενώσεις μπορεί να βοηθήσει. Εάν ο πόνος σας δεν υποχωρήσει σε λίγες μέρες, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό για την κατάλληλη ιατρική θεραπεία.

www.stylecraze.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Γιόγκα για πόνο στον αυχένα: 2 στάσεις χαλάρωσης

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr