Ειδικός μοιράζεται τα φαγητά που μπορούν να βοηθήσουν με επιτυχία στη μάχη κατά της αραίωσης μαλλιών

Ειδικός μοιράζεται τα φαγητά που μπορούν να βοηθήσουν με επιτυχία στη μάχη κατά της αραίωσης μαλλιών

Ειδικός μοιράζεται τα φαγητά που μπορούν να βοηθήσουν με επιτυχία στη μάχη κατά της αραίωσης μαλλιών
Pexels

Επισημαίνει επίσης το λάθος με το να κάθεσαι στον ήλιο καθώς και τι άλλο πρέπει να προσέξεις.

Ηαραίωση των μαλλιών απασχολεί πολλούς ανθρώπους και δεν κάνει διακρίσεις στις γυναίκες. Αν έχεις παρατηρήσει πως τα μαλλιά σου δεν είναι τόσο δυνατά όσο ήταν κάποτε, ίσως αναρωτιέσαι τόσο αναφορικά με το τί συμβαίνει -όταν όλες σου οι εξετάσεις είναι καλές- όσο και ως προς το πώς να τα επαναφέρεις στην παλιά τους αίγλη. Μπορεί να φαίνεται σαν μια πάρα πολύ δύσκολη -έως και αδύνατη- δουλειά, ωστόσο ένας ειδικός τριχολόγος ισχυρίζεται ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλές μέθοδοι που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει προκειμένου να πυκνώσει το τριχωτό της κεφαλής του.

Οι σοβαρές συνέπειες αν δεν πλένεις τακτικά τις πετσέτες & κάθε πότε πρέπει να τις βάζεις πλυντήριο

Ο Faisal Ahmed Hammadi, συνιδρυτής του Poweryourcurls.com, λέει ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους τα μαλλιά μπορεί να αρχίσουν να γίνονται πιο λεπτά, όπως «οικογενειακό υπόβαθρο, υπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις, παρενέργειες από φάρμακα ή ορμονικές αλλαγές». Ωστόσο, πέρα από αυτούς τους ιατρικούς παράγοντες, υπάρχουν και κάποια πράγματα που μπορεί κάποιος να κάνει προκειμένου να αντιμετωπίσει το εν λόγω σοβαρό θέμα.

Ο Hammadi είπε στη Mirror: «Η αραίωση των μαλλιών μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών εάν δεν αντιμετωπιστεί γρήγορα. Ορισμένα σημάδια περιλαμβάνουν τη διεύρυνση της χωρίστρας, υπάρχει αραίωση στο πάνω μέρος του κεφαλιού, και αφαιρούνται χούφτες τρίχες όταν βουρτσίζετε ή λούζετε τα μαλλιά σας».

Αυτές τις πέντε τροφές και τα μάτια σου: Οι αλλαγές στη διατροφή που θα προστατέψουν την όρασή σου

Αυτό που τονίζει στη συνέχεια ο ειδικός, είναι πως υπάρχουν βήματα που μπορεί να ακολουθήσει κανείς για να σώσει την κατάσταση όπως η κατανάλωση ορισμένων τροφών. «Για να καταπολεμήσετε την αραίωση των μαλλιών, καταναλώστε τροφές πλούσιες σε σίδηρο, ψευδάργυρο, βιταμίνη Β12 και ωμέγα 6 λιπαρά οξέα, που περιλαμβάνονται σε γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, καρύδια, φρούτα και λαχανικά».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στο άγχος που είναι ένας ισχυρός παράγοντας που θα μπορούσε να προκαλέσει αραίωση. «Το άγχος μπορεί να είναι ένα από τα ζητήματα που επηρεάζουν τα μαλλιά σας. Ο τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να αρχίσετε να λαμβάνετε μέτρα για τη διαχείριση του στρες. Το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες».

Το «βαρύ» styling καλό θα ήταν να αποφεύγεται, το απαλό βούρτσισμα και το να κρατήσουμε τα μαλλιά μας μακριά από το φως του ήλιου σοφό: «Τα σφιχτά χτενίσματα όπως οι ψηλές αλογοουρές μπορούν να ασκήσουν τεράστια πίεση στο τριχωτό της κεφαλής. Επιλέξτε χαλαρά χτενίσματα που δεν προκαλούν υπερβολική ένταση». Ένα χαλαρό κοκαλάκι μαλλιών θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό, όπως μεταξωτά ή σατέν scrunchies, τα οποία μπορεί να αγοράσει κάποιος σε πολύ οικονομική τιμή.

«Χρησιμοποιήστε μια λοσιόν ξεμπερδέματος όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας και επιλέξτε την τέλεια βούρτσα/χτένα για τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας», λέει ο ειδικός και προσθέτει, «Αποφύγετε να τραβάτε ή να δημιουργείτε δύναμη έλξης όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας, ειδικά όταν είναι ακόμα βρεγμένα». Στη συνέχεια, ο ειδικός συνέστησε να μην εκτίθενται τα μαλλιά σε υπεριώδη ακτινοβολία, καθώς «η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί επίσης να προκαλέσει αραίωση. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε ειδικά προστατευτικά προϊόντα για τα μαλλιά όταν βγαίνετε έξω κατά τη διάρκεια ακραίων ηλιόλουστων καιρικών συνθηκών».

www.queen.gr

Σταφύλι: Οι ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό και οι λόγοι που πρέπει να το εντάξεις στη διατροφή σου

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr