Τσάι χρυσάνθεμου για αδυνάτισμα,κατά στεφανιαίας νόσου,πυρετού, φραγμένων αρτηριών, κιρσών, πονοκεφάλων και πολλά άλλα!

Τσάι χρυσάνθεμου για αδυνάτισμα,κατά στεφανιαίας νόσου,πυρετού, φραγμένων αρτηριών, κιρσών, πονοκεφάλων και πολλά άλλα!

Με αυτό το εμπνευσμένο τσάι της φύσης, μπορείς να είσαι κούκλα, δυνατή και γερή. Ας δούμε παρακάτω τα αμέτρητα οφέλη του.

Οφέλη για την υγεία του τσαγιού χρυσάνθεμου

1. Το τσάι από χρυσάνθεμο έχει βιταμίνη C, η οποία βοηθά στη μείωση του βάρους, βοηθάει στους πονοκεφάλους, κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος, ενώ παρέχει ανακούφιση από την ταλαιπωρία της ιγμορίτιδας. Αλλά αυτά δεν είναι τα μοναδικά οφέλη αυτού του μοναδικού τσαγιού. Έχει επίσης αντιικές ιδιότητες και βοηθά στην ανακούφιση από τη συμφόρηση στο κεφάλι που μπορεί να προκληθεί από ιογενή λοίμωξη.

Όμως έχει και άλλα χαρίσματα και οφέλη για τον οργανισμό. Δείτε παρακάτω.

2. Το τσάι από χρυσάνθεμο είναι φυσικά χωρίς καφεΐνη και απαλλαγμένο από όλες τις παρενέργειες της, όπως άγχος, ένταση, ερεθισμό, νευρικότητα και σύγχυση.

 

3. Είναι ένα φυσικό ψυκτικό και βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος όταν υποφέρετε από πυρετό ή ακόμα και θερμοπληξία. Αυτό το τσάι είναι επίσης χρήσιμο στη θεραπεία των σπυριών και της ακμής. Μπορεί επίσης να θεραπεύσει την ενόχληση της υψηλής θερμοκρασίας, όπως πονοκέφαλο, ελαφρύ πονόδοντο και παλλόμενα νεύρα στα ούλα.

4. Είναι καλό  για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

5. Βοηθά στη θεραπεία της στεφανιαίας νόσου, των φραγμένων αρτηριών ακόμα και των κιρσών.

6. Το τσάι από χρυσάνθεμο έχει διεγερτική ιδιότητα και βοηθά στην εγρήγορση των αισθήσεων και στην αναζωογόνηση του εγκεφάλου. Διεγείρει όλες τις αισθήσεις  πολύ γρήγορα ενώ ταυτόχρονα ηρεμεί τα νεύρα.

7. Βοηθά στην ανακούφιση της ζαλάδας.

8. Η κατανάλωση τσαγιού από χρυσάνθεμο βοηθά στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο, ενώ είναι μεγάλος σύμμαχος στην υγεία των ματιών βοηθά στην ερυθρότητα  τον κνησμό  και στην ξηρότητα στα μάτια.

9. Βοηθά στη διευκόλυνση της πέψης.

Οι χρήσεις του έχουν μακρά ιστορία.

Άλλα σημαντικά οφέλη για την υγεία

Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά στο τσάι  χρυσάνθεμου μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, το κάλιο βοηθά την καρδιά, τα νεφρά και άλλα όργανα. Τα επαρκή επίπεδα καλίου στο σώμα μειώνουν τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης, καρδιακών παθήσεων , εγκεφαλικού επεισοδίου , αρθρίτιδας , καρκίνου , πεπτικών διαταραχών και στειρότητας .

Είναι επίσης πλούσιο σε σίδηρο, ο οποίος είναι σημαντικός για την ανάπτυξη ενώ βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου στο αίμα.

Επιπλέον,  μπορεί να προσφέρει και άλλα οφέλη για την υγεία όπως:

Διαχείριση της αρτηριακής πίεσης

Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το τσάι από χρυσάνθεμο, θεωρείται αντιυπερτασικό τρόφιμο, που σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης και η σύγχρονη έρευνα έχει υποστηρίξει αυτούς τους ισχυρισμούς. Μελέτη διαπίστωσε ότι το χρυσάνθεμο, ως μέρος ενός συνολικού σχήματος τροφοθεραπείας, είναι αποτελεσματικό στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Δίνει πάχος στο δέρμα και ελαστικότητα
 Όχι μόνο προάγει την εσωτερική υγεία, αλλά κάνει θαύματα και στο δέρμα . Γεμάτο με αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, αυτό το τσάι είναι το μυστικό για πιο υγιές, αναζωογονημένο πρόσωπο και σώμα.

Τα αντιοξειδωτικά του, παίζουν ζωτικό ρόλο στην προστασία του δέρματος από τις βλάβες οι οποίες προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση, σχηματισμό ρυτίδων και χαλάρωση του δέρματος. Εξουδετερώνοντας αυτές τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες, βοηθά στη διατήρηση της ελαστικότητας και της νεανικότητας του δέρματος. Με αποτέλεσμα μια πιο ζωντανή και νεανική επιδερμίδα.

Επιπλέον,  είναι πλούσιο σε βήτα-καροτίνη, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στον οργανισμό. Ζωτική για την υγεία του δέρματος, η βιταμίνη Α προάγει την παραγωγή και την ανάπτυξη των κυττάρων, βοηθώντας στην επισκευή των ιστών του δέρματος και διατηρώντας το δέρμα υγιές και αναζωογονημένο.

Τώρα, ας μιλήσουμε για την ακμή, μια κοινή ανησυχία για το δέρμα που επηρεάζει πολλούς. Η ακμή συνήθως προκαλείται από φλεγμονή και συσσώρευση βακτηρίων στους πόρους του δέρματος. Με τις ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτής της φλεγμονής και ενδεχομένως στη μείωση της ακμής. Επιπλέον, οι αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των βακτηρίων, γεγονός που στηρίζει την πρόληψη και την διαχείριση της ακμής.

Θυμηθείτε, ενώ το τσάι από χρυσάνθεμο μπορεί να προσφέρει αυτά τα οφέλη για το δέρμα, δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει μια ισορροπημένη διατροφή ή την καλή ενυδάτωση και ένα σωστό σχήμα περιποίησης του δέρματος. Συμβουλευτείτε  έναν δερματολόγο για σοβαρά δερματικά προβλήματα.

Αδυνάτισμα
Η παχυσαρκία δεν είναι απλή υπόθεση, επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες. Αυτή η κατάσταση προκύπτει ύπουλα ειδικά όταν οι υπερβολικές θερμίδες, (από τα λιπαρά και τα ζαχαρούχα τρόφιμα), συσσωρεύονται στο σώμα ως λίπος.

Στο σημερινό περιβάλλον, η υγιεινή διατροφή και η τακτική σωματική δραστηριότητα έχουν γίνει αποθαρρυντικά καθήκοντα, συμβάλλοντας στον αυξανόμενο επιπολασμό της νωθρότητας και της παχυσαρκίας.

Ναι. Μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι για όσους παλεύουν με την απώλεια βάρους.

Εμπλουτισμένο με ιδιότητες ενίσχυσης του μεταβολισμού, παίζει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του βάρους. Η τακτική κατανάλωση αυτού του λουλουδιού μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας, στη διευκόλυνση της πιο αποτελεσματικής καύσης θερμίδων και  στην απώλεια βάρους.

Συκώτι: Επιπλέον είναι γνωστό για τις αποτοξινωτικές του ιδιότητες. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία του ήπατος από βλάβες, ελεύθερες ρίζες και τοξικές ουσίες. Αυτές οι ιδιότητες βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες, που συχνά αποδίδεται σε ηπατικές ασθένειες όπως η κίρρωση και η ηπατίτιδα. Ως φυσικό αποτοξινωτικό, το πολύτιμο αυτό τσάι βοηθά στον καθαρισμό του ήπατος, προάγοντας την αποτελεσματική απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών από το ανθρώπινο σώμα.

Ως φυσικό διουρητικό, βοηθά στον καθαρισμό του σώματος γενικά και ειδικά τον καθαρισμό του από τις επιβλαβείς τοξίνες, για την απώλεια βάρους. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες του τσαγιού βοηθά επίσης στον έλεγχο της όρεξης και στον περιορισμό της λαχτάρας. 

Σε πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη το 2019 , ανακαλύφθηκε ότι το εκχύλισμα αιθανόλης των φύλλων του χρυσάνθεμου, παρουσίαζε πιθανές ιδιότητες κατά της παχυσαρκίας. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι η ενσωμάτωση χρυσάνθεμων στο διατροφικό μας σχήμα μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη της παχυσαρκίας.

Για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, το τσάι χρυσάνθεμου παρέχει μια φυσική και αποτελεσματική λύση. Απολαύστε το σαγηνευτικό του άρωμα και την ευχάριστη στον ουρανίσκο από την γεύση του, απολαμβάνοντας τα οφέλη που προσφέρει!

Αντιμετώπιση Hangover

Η πρώτη σας παρόρμηση όταν έχετε hangover μπορεί να μην είναι να πιάσετε ένα φλιτζάνι τσάι από χρυσάνθεμο, αλλά η έρευνα δείχνει ότι αυτό θα έπρεπε να κάνετε ως σοφή κίνηση.

Μελέτη έδειξε ότι η κατανάλωση τσαγιού χρυσάνθεμου, βοήθησε στη βελτίωση του μεταβολισμού του αλκοόλ, στην  διαδικασία δηλαδή που χρησιμοποιεί το σώμα  για να διασπάσει το αλκοόλ και να το αποβάλει από το ανθρώπινο σύστημά. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του ήπατος από βλάβες που σχετίζονται με την επεξεργασία του ποτού. Αυτό δεν σημαίνει ότι το χρυσάνθεμο θα σας βοηθήσει να αναιρέσετε εντελώς μια νύχτα με έντονη κατανάλωση αλκοόλ, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να απαλύνετε ορισμένες από τις αρνητικές συνέπειες και να υποστηρίξετε τις λειτουργίες του σώματος σας.

Θεραπεία για ψείρες

Το χρυσάνθεμο είναι ένα φυσικό εντομοκτόνο και μια παραδοσιακή θεραπεία για τις ψείρες. Αν ψάχνετε για μια φυσική εναλλακτική λύση για τη θεραπεία των ψειρών, το τσάι από χρυσάνθεμο μπορεί να είναι χρήσιμο. Μια ανασκόπηση των αρχαίων θεραπειών για τις ψείρες διαπίστωσε ότι μπορεί  να είναι χρήσιμο στην καταπολέμηση των παρασίτων.

Αντιβακτηριδιακές Επιδράσεις

Τα αιθέρια έλαια στα άνθη του χρυσάνθεμου έχουν επανειλημμένα αποδειχθεί ότι έχουν αντιβακτηριακή και αντιμικροβιακή δράση, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης και εξάπλωσης βακτηρίων καθώς και άλλων μικροοργανισμών. Αν και σχετικά λίγα από τα αιθέρια έλαια του φυτού προέρχονται από το ρόφημα του τσαγιού, μπορεί να είναι ακόμα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των λοιμώξεων, ειδικά σε συνδυασμό με τα άλλα μέταλλα που περιέχει.

Το τσάι του ως τροφή.
Το τσάι από χρυσάνθεμο είναι πλούσιο σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη μείωση του κινδύνου σοβαρών παθήσεων υγείας όπως ο καρκίνος , ο διαβήτης , το εγκεφαλικό και οι καρδιακές παθήσεις .

Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή:

Μαγνησίου
Υποφωσφορικό
Ασβέστιο
Σίδηρο

Θρεπτικά συστατικά ανά μερίδα

Μια μερίδα 1 φλιτζάνι φύλλα χρυσάνθεμου περιέχει:

Θερμίδες: 12,2
Πρωτεΐνη : 1,71 γρ
Λίπος : 0,286 γρ
Υδατάνθρακες : 1,54 γρ
Φυτικές ίνες : 1,53 γρ
Ζάχαρη: 0 γραμμάρια

 

Μεγέθη μερίδων

Το τσάι χρυσάνθεμου μπορεί να προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, αλλά όπως συμβαίνει με κάθε φυτική θεραπεία, θα πρέπει να το ενσωματώνετε αργά στην ρουτίνα σας, ώστε να μπορείτε να δείτε πώς θα σας επηρεάσει μεμονωμένα. Να σημειωθεί ότι μερικοί άνθρωποι με αλλεργίες στα λουλούδια της οικογένειας της μαργαρίτας, μπορεί να έχουν αρνητική αντίδραση στην κατανάλωση του τσαγιού του. Ξεκινώντας να πίνετε ένα ή δύο φλιτζάνια την εβδομάδα, θα βοηθηθείτε ώστε να προσδιορίσετε πώς και σε ποιό βαθμό θα σας επηρεάσει η κατανάλωση του.

Πώς να παρασκευάσετε τσάι από χρυσάνθεμο
Το τσάι από χρυσάνθεμο, βρίσκεται συχνά στα τμήματα τσαγιού των βοτανικών καταστημάτων. Μερικές φορές διατίθεται σε κονσέρβα ή εμφιαλωμένο. Όμως προσέξτε σε αυτή την περίπτωση μπορεί να περιέχονται πρόσθετα σάκχαρα, επομένως είναι καλό να ελέγξετε τις διατροφικές πληροφορίες του, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν καταναλώνετε τελικά περισσότερη ζάχαρη ή θερμίδες από ό,τι περιμένατε για να απολαύσετε τασημαντικά του οφέλη από τις βιταμίνες και τα μέταλλα του.

Μπορείτε επίσης να φτιάξετε το δικό σας τσάι  στο σπίτι.

Για να ετοιμάσετε το τσάι χρυσάνθεμου στο σπίτι, βράστε 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αποξηραμένα άνθη χρυσάνθεμου σε 3 φλιτζάνια νερό. Αφήστε το τσάι να βράσει για τρία έως πέντε λεπτά και απολαύστε σκέτο ή με ελαφριά γλυκαντικά όπως λίγη ζάχαρη ή μέλι, για γεύση.

Αλλεργίες και Παρενέργειες
Εάν είστε αλλεργικοί σε μαργαρίτες ή αμβροσία, μπορεί επίσης να είστε αλλεργικοί στο χρυσάνθεμο. Σταματήστε οπωσδήποτε να το καταναλώνετε εάν έχετε μια αντίδραση όπως δερματικό εξάνθημα ή ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος. Τα προϊόντα χρυσάνθεμου αλληλεπιδρούν με πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα, αν και κανένα δεν είναι πολύ σοβαρό. Εάν παίρνετε συνταγογραφούμενα φάρμακα, ρωτήστε το γιατρό σας προτού αρχίσετε να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε προϊόν από χρυσάνθεμο.

Πηγές- αναφορές

Chinese Medicine Practitioner

Bewellbuzz.com

healthline.com

www.newhealthau.com

www.tea-and-coffee.com

www.webmd.com

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr