Μπορείτε να αδυνατίσετε μόνο με περπάτημα;

Μπορείτε να αδυνατίσετε μόνο με περπάτημα;

Η απάντηση είναι σίγουρα Ναί!

Το περπάτημα είναι μια μορφή άσκησης που σας βοηθά να κάψετε πολλές θερμίδες. Μην ξεχνάτε όμως όταν περπατάτε για να χάσετε βάρος, πρέπει να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή που παρέχει τον σωστό αριθμό θερμίδων και θρεπτικών συστατικών ώστε να υποστηρίξει την υγεία σας και την απώλεια του βάρους σας.

Κρατήστε ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια για περπάτημα στο αυτοκίνητο ή μια τσάντα για να βεβαιωθείτε ότι είστε πάντα έτοιμοι να περπατήσετε. Και να έχετε μαζί σας ένα επαναγεμιζόμενο μπουκάλι νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Ακολουθούν μερικές επιπλέον συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι το περπάτημα για αδυνάτισμα θα γίνει σωστά.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν περπατάτε αρκετά γρήγορα για να χάσετε βάρος;
Αν και το γρηγορότερο περπάτημα καίει περισσότερες θερμίδες, όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, ο χρόνος που περπατάτε είναι πιο σημαντικός από την ταχύτητα του περπατήματος σας. Εάν θέλετε να χάσετε περισσότερο από το 5% του τρέχοντος σωματικού σας βάρους και να το διατηρήσετε, θα πρέπει να στοχεύσετε σε 60 λεπτά περπάτημα 5 ημέρες την εβδομάδα. 

Πόσα λεπτά πρέπει να περπατήσετε αν θέλετε να χάσετε βάρος;

Χρειάζεστε περισσότερα από 300 λεπτά αερόβιας άσκησης μέτριας έντασης την εβδομάδα για να χάσετε βάρος. 
Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περπατάτε 60 ή περισσότερα λεπτά 5 ημέρες την εβδομάδα. Η προσθήκη 2 ημερών προπόνησης δύναμης την εβδομάδα σας βοηθά επίσης να διαχειριστείτε το βάρος σας. 

Ωστόσο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να φτάσετε στο βάρος του στόχου σας και να παραμείνετε εκεί είναι ο συνδυασμός μιας ισορροπημένης διατροφής με τακτική σωματική δραστηριότητα όπως το περπάτημα.

Εάν έχετε υψηλή χοληστερόλη, περιορίστε αυτές τις 7 τροφές

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr