Απώλεια βάρους: Πιέστε αυτά τα 4 σημεία βελονισμού καθημερινά για να χάσετε βάρος

Απώλεια βάρους: Πιέστε αυτά τα 4 σημεία βελονισμού καθημερινά για να χάσετε βάρος

Το Acupressure είναι μια αρχαία κινεζική θεραπευτική μέθοδος που επικεντρώνεται στην άσκηση πίεσης με τα δάχτυλα σε συγκεκριμένα σημεία πίεσης σε όλο το σώμα. Από πονοκεφάλους έντασης, ναυτία, οσφυαλγία μέχρι προβλήματα ύπνου, αυτή η παραδοσιακή κινεζική θεραπεία είναι γνωστό ότι θεραπεύει μια ποικιλία σωματικών και ψυχικών παθήσεων.

Το Acupressure λειτουργεί με βάση τη βασική αρχή της εφαρμογής στοχευμένης εξωτερικής σωματικής πίεσης σε λίγα, εύκολα προσβάσιμα μέρη του σώματος. Αυτή η αρχαία θεραπευτική πρακτική επίσης βοηθά στην απώλεια βάρους ενισχύοντας τον μεταβολισμό.

Το καλύτερο, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεστε βοήθεια, καθώς είναι κάτι που μπορείτε να εξασκήσετε μόνοι σας για να επιταχύνετε την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος. Υπάρχουν πολλά σημεία που μπορείτε να κάνετε μασάζ σε όλο το σώμα σας, όπου μπορείτε να ασκήσετε πίεση με τα δάχτυλά σας για να βοηθήσετε στην απώλεια βάρους.

1. Άνω χείλος

Ασκήστε απαλή πίεση στο χώρο μεταξύ του άνω χείλους και της μύτης σας (philtrum). Βεβαιωθείτε ότι ασκείτε μέτρια πίεση ακριβώς στο κέντρο του φίλτρου. Αυτό το σημείο πίεσης είναι γνωστό ως σημείο σούιγκου. Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ σε αυτό το σημείο με κυκλικές κινήσεις για 2-3 λεπτά κάθε μέρα για την τόνωση του μεταβολισμού.

2. Εσωτερικός αγκώνας

Λυγίστε ελαφρά το χέρι σας για να εντοπίσετε αυτό το σημείο στον εσωτερικό αγκώνα. Αυτό το σημείο πίεσης βρίσκεται μια ίντσα πιο κάτω από την πτυχή της άρθρωσης του αγκώνα σας, προς τον εσωτερικό αγκώνα σας. Πιέστε αυτό το σημείο καθημερινά για 2-3 λεπτά με τον αντίχειρά σας. Βοηθά στην τόνωση της εντερικής λειτουργίας

3. Σημείο αυτιού

Για να εντοπίσετε αυτό το σημείο, απλώς τοποθετήστε το δάχτυλό σας από το σημείο όπου ξεκινά η γνάθος σας. Μετακινήστε το σαγόνι σας πάνω-κάτω και βάλτε το δάχτυλό σας στο σημείο πίεσης με την περισσότερη κίνηση. Πιέστε αυτό το σημείο με τον δείκτη σας για 1-2 λεπτά καθημερινά. Το πάτημα αυτού του σημείου που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον λοβό του αυτιού σας βοηθά στον έλεγχο της όρεξης

4. Σημείο αντίχειρα

Εντοπίστε το σημείο πίεσης στο κάτω μέρος του αντίχειρά σας και ασκήστε πίεση. Θα τονώσει τον θυρεοειδή αδένα και θα αυξήσει τον μεταβολισμό σας. Ασκήστε πίεση στο σημείο για περίπου δύο λεπτά καθημερινά.

Η ουσία

Δεδομένου ότι υπάρχουν πολλά σημεία πίεσης που βοηθούν στην απώλεια βάρους, δοκιμάστε όλα τα σημεία μέχρι να βρείτε αυτό με το οποίο αισθάνεστε πιο άνετα. Αν και δεν υπάρχει καμιά γνωστή παρενέργεια που αφορά στον βελονισμό, πρέπει να σταματήσετε να το κάνετε εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τα αποτελέσματα. Να θυμάστε ότι ο βελονισμός είναι απλώς μια συμπληρωματική θεραπεία για την απώλεια βάρους και δεν μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε ως υποκατάστατο της γυμναστικής και της καθαρής διατροφής.

Τσάι χρυσάνθεμου για αδυνάτισμα,κατά στεφανιαίας νόσου,πυρετού, φραγμένων αρτηριών, κιρσών, πονοκεφάλων και πολλά άλλα!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr