Αυτός είναι ο τρόπος για να καθαρίσετε εύκολα τον τοίχο

Αυτός είναι ο τρόπος για να καθαρίσετε εύκολα τον τοίχο

Αυτός είναι ο τρόπος για να καθαρίσετε εύκολα τον τοίχο
Αν ο τοίχος σας έχει λερωθεί με στάχτες και καπνούς από το τζάκι που ανάβατε τον χειμώνα ή αν απλά είναι πολύ βρώμικος τότε θα πρέπει να καθαρίσετε με ιδιαίτερη προσοχή την περιοχή ώστε να μην γίνει ο τοίχος σας ακόμα πιο βρώμικος.

Ξεκινήστε πρώτα ξεσκονίζοντας πολύ καλά τους τοίχους σας. Αν δεν ξεσκονίσετε καλά και προσπαθήσετε να βάλετε κατευθείαν βρεγμένο σφουγγάρι πάνω στη σκόνη, ο τοίχος θα γίνει χειρότερος από ότι ήταν προηγουμένως.

Καθαρίστε τον τοίχο που έχει λερωθεί από το τζάκι χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό και απορρυπαντικό μπάνιου.

Στρώστε εφημερίδες στο πάτωμα και μετακινήστε τα έπιπλα για να μην λερώσετε και άλλες επιφάνειες. Στη συνέχεια περάστε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι όλο τον τοίχο που έχει λερωθεί. Προτιμήστε χλιαρό προς ζεστό νερό για να αφαιρεθούν οι σκόνες πιο εύκολα.

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα καλύψτε τις επιφάνειες που δε θέλετε να λερωθούν.

Αναμείξτε 1/4 φλ. απορρυπαντικό γενικής χρήσης μέσα σε 3 λίτρα νερού και βουτήξτε στο μείγμα ένα καθαρό σφουγγάρι. Καθαρίστε όλο τον τοίχο καλά και στη συνέχεια περάστε με ένα βαμβακερό στεγνό πανί.

Έξτρα tip Οι πόρτες και οι γυάλινες επιφάνειες που έχουν λερωθεί με καπνό και στάχτες καθαρίζονται εύκολα με ένα μείγμα από ίσες ποσότητες ξιδιού-νερού. Για μαρμάρινες επιφάνειες χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού και απορρυπαντικού πιάτων.

spirossoulis.com

Όλα τα Μυστικά Ομορφιάς με Μηλόξυδο και μία Σούπερ Συνταγή Λεύκανσης Προσώπου

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr