Φτιάξτε τσάι με φύλλα δάφνης. Είναι ένας απόλυτος θησαυρός που έχει ήδη σώσει πολλούς ανθρώπους

Φτιάξτε τσάι με φύλλα δάφνης. Είναι ένας απόλυτος θησαυρός που έχει ήδη σώσει πολλούς ανθρώπους

Το φύλλο δάφνης είναι ένα συγκεκριμένο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συχνότερα για να αρωματίσει τις σάλτσες. Λίγοι το χρησιμοποιούν διαφορετικά. Είναι κρίμα, γιατί αξίζει να σημειωθεί η αποτοξινωτική και αντιφλεγμονώδης δράση του. Καλλιεργείται κυρίως στη Μεσόγειο και μπορείτε να το προμηθευτείτε το καλοκαίρι.

Τι μπορεί να κάνει ένα φύλλο δάφνης;
Ο κατάλογος των επιδράσεων του φύλλου δάφνης είναι εκτενής. Χάρη στην περιεκτικότητα σε μέταλλα, αιθέρια έλαια, πικρά και τανίνες, έχει θετική επίδραση στην πέψη, αυξάνει την όρεξη, δρα ως αντισηπτικό και απολυμαντικό. Επιπλέον, ανακουφίζει από το κρυολόγημα, καταστέλλει τις φλεγμονές, μειώνει τον πυρετό και έχει θετική επίδραση στη μνήμη. Ανακουφίζει από τον πόνο των οστών, την ουρική αρθρίτιδα και βοηθά επίσης στον διαβήτη. Αξίζει επίσης να σημειωθούν τα ελαφρώς ηρεμιστικά αποτελέσματα και η θετική επίδραση στο ήπαρ και την ουροδόχο κύστη.

Πώς να το αντιμετωπίσετε στην κουζίνα;
Η χαρακτηριστική του γεύση είναι μια εξαιρετική προσθήκη στις μαρινάδες. Είναι επίσης κατάλληλο για πικάντικα πιάτα με κρέας και σάλτσες ζυμαρικών, αλλά παραδόξως μπορείτε να το προσθέσετε και σε μια γλυκιά πουτίγκα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όταν παστώνετε λαχανικά, μανιτάρια ή φασόλια. Θα ξεχωρίσει καλά και στις σούπες με όσπρια.

Είναι αναντικατάστατο σε σάλτσα ντομάτας ή ζωμό. Τα αποξηραμένα φύλλα πρέπει να φυλάσσονται σε αεροστεγές δοχείο μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Φτιάξε λίγο τσάι

Για τσάι θα χρειαστείτε πολλά αποξηραμένα φύλλα, 1 ολόκληρο ξυλάκι κανέλας, 1 λίτρο νερό και μέλι. Ρίχνουμε βραστό νερό πάνω από τα φύλλα δάφνης και την κανέλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 20 λεπτά να εμποτιστούν. Στη συνέχεια το σουρώνουμε και το γλυκαίνουμε με μέλι. Για χρόνιους πόνους, πίνετε τσάι με φύλλα δάφνης για αρκετές ημέρες κάθε φορά. Στη συνέχεια κάντε ένα διάλειμμα για 1 εβδομάδα και μετά από μια εβδομάδα μπορείτε να συνεχίσετε.

Δάφνη σε σκόνη για διαβήτη
Η σκόνη δάφνης έχει θετική επίδραση στα προβλήματα που σχετίζονται με τον διαβήτη. Ανακατεύουμε τα φύλλα δάφνης, τα βάζουμε σε ένα ποτήρι και χρησιμοποιούμε την ποσότητα στην άκρη ενός μαχαιριού δύο φορές την ημέρα. Είναι απαραίτητο να πίνετε τουλάχιστον 300 ml νερού κάθε φορά.

kipos.firenews.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr