25 απλοί τρόποι για να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε για πάντα

25 απλοί τρόποι για να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε για πάντα

Αντί να πειραματίζεστε με δίαιτες μόδας, γιατί να μην αλλάξετε λίγο τον τρόπο ζωής σας; Με αυτές τις 25 απλές συμβουλές, θα μπορέσετε να χάσετε βάρος και να το διατηρήσετε. Ρίξτε μια ματιά και κρατήστε μερικές σημειώσεις!

1. Παραλείψτε τα αλμυρά σνακ

Είναι κενές αλλά και τοξικές θερμίδες.

2. Πίνετε πολύ νερό
Πίνετε περισσότερο νερό

Πίνετε πολύ και πολύ νερό για τους στόχους βάρους σας καθώς και για τη γενική σας υγεία! Το να παραμείνετε ενυδατωμένοι είναι το κλειδί για να δείχνετε και να αισθάνεστε υπέροχα.

3. Κόψτε το κάπνισμα
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το κάπνισμα θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας χαμηλά, αλλά στην πραγματικότητα, εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, πρέπει να κόψετε το κάπνισμα. 

4. Ασκηθείτε τακτικάς

 Δεν είναι μόνο σημαντικό και ωφέλιμο όταν προσπαθείτε να χάσετε μερικά κιλά, αλλά είναι σημαντικό και για την υγεία της καρδιάς σας.

5. Nix the Alcohol

Η αποφυγή του αλκοόλ είναι το κλειδί όταν πρόκειται για απώλεια βάρους. Υπάρχουν τόσες πολλές κενές θερμίδες και ζάχαρη στα βραδινά κοκτέιλ!

6. Να είστε προσεκτικοί με τις ετικέτες χωρίς λιπαρά και ζάχαρη
Αποφύγετε τα προϊόντα χωρίς ζάχαρη όταν χάνετε βάρος

Μην ξεγελιέστε από τις ετικέτες «χωρίς λίπος» και «χωρίς ζάχαρη». Το MSN εξηγεί γιατί πρέπει να μείνουμε μακριά από αυτά τα προϊόντα για περισσότερους από έναν λόγους – και ένας είναι ότι οι χαμηλές θερμίδες δεν αξίζουν!

7. Ενσωματώστε «Heathy» Λίπη
Θα πρέπει να προσθέσουμε περισσότερα αβοκάντο – ή υγιή λίπη – στη διατροφή μας. Αντί να χορταίνουμε με σκουπίδια, φαγητά όπως το αβοκάντο θα μας ικανοποιήσουν, ώστε να μην τσιμπολογάμε άσκοπα.

8. Πολλά Φρούτα & Λαχανικά

Αυτό είναι προφανές αλλά αρκετά σημαντικό για να προστεθεί στη λίστα. Όχι μόνο για να χάσετε βάρος αλλά για να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας, ενσωματώστε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στην καθημερινή σας διατροφή.

9. Μείνετε μακριά από το αναψυκτικό
Ανάμεσα στη ζάχαρη και το νάτριο, δεν υπάρχει τίποτα καλό στη σόδα. Και αν προσπαθείτε να μειώσετε το βάρος, θα χρειαστεί να κόψετε και το ποπ.

10. Φάτε πρωινό
Φάτε πρωινό για να χάσετε βάρος

Η Good Housekeeping μας εξήγησε γιατί όχι μόνο δεν πρέπει να παραλείπουμε το πρωινό, αλλά και γιατί πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση του τι επιλέγουμε να τρώμε το πρωί. Ξεκινήστε τη μέρα σας με 400-500 θερμίδες γεμάτες με ωφέλιμα για εσάς θρεπτικά συστατικά.

11. Να είστε συνεπείς στις επιλογές σας
Πρέπει να είμαστε συνεπείς στις επιλογές μας. Η υγεία είναι πάνω απο όλα ακόμη και απο ένα πολύα δύνατο κορμί.

12. Tough Out the Plateaus
Μην ασχολείστε συνέχεια με την ζυγαριά.  Υπάρχουν μερικά εμπόδια σε όλη τη διάρκεια της προσπάθειας αλλά εσείς πρέπει να είστε επικεντρωμένη στον στόχο σας.

13. Προσλάβετε έναν συνεργάτη λογοδοσίας
Είναι πάντα καλή ιδέα να αρπάξεις έναν σύντροφο σε αυτή την μάχη! Βρείτε έναν υποστηρικτή ώστε να λογοδοτείτε. Μια γρήγορη κλήση με την οποία μπορείτε να κάνετε check in και να μιλήσετε με εμπιστοσύνη.

14. Jazz Up Meals With Spices
Προσθέστε μερικά επιπλέον μπαχαρικά στα γεύματά σας. Σύμφωνα με την Dailymail , βάζοντας περισσότερα μπαχαρικά στο φαγητό σας θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις θερμίδες.

15. Βήματά 
Ακόμα κι αν δεν κάνετε μια σούπερ καρδιο προπόνηση για την ημέρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει βήματα. Μια γρήγορη βόλτα στη γειτονιά θα είναι αρκετή!

16. Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων

Ξεκινήστε να κρατάτε ένα ημερολόγιο τροφίμων. Μόλις δείτε την πρόσληψή σας σε χαρτί, θα γίνετε πιο συνειδητοί και θα επικεντρωθείτε στη διατήρηση των σωστών μερίδων και στην επιλογή του σωστού φαγητού.

17. Αγνοήστε τις Trend Diets

Μην ακολουθείτε τις τάσεις. Αντ ‘αυτού, προχωρήστε με μια αλλαγή τρόπου ζωής που μπορείτε να διατηρήσετε για πάντα, αντί να κάνετε μόνο όταν πετύχετε το βάρος του «στόχου» σας και να επιστρέψετε σε ανθυγιεινές συνήθειες.

18. Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο
Κοιμηθείτε αρκετά για να χάσετε βάρος

Το Redbook μας ενημερώνει επίσης ότι όλοι χρειαζόμαστε πραγματικά μια ξεκούραση. Όσο λιγότερο κοιμάστε, τόσο χειρότερο είναι το σώμα σας όταν επεξεργάζεστε υδατάνθρακες.

19. Μειώστε τις μερίδες σας
Υγιεινή διατροφή

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε πολύ συνηθισμένοι να καταναλώνουμε περισσότερα από όσα πραγματικά χρειαζόμαστε.

20. Ηρεμήστε τα νεύρα σας
Μειώστε το άγχος για να χάσετε βάρος

Ελέγξτε το άγχος σας και διατηρήστε τον εαυτό σας ήρεμο. Μάθαμε από το Women’s Health πόσο σημαντικό είναι αυτό και πόσο στενά σχετίζεται με την υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

21. Μην τρώτε συναισθηματικά
Και μετά από έναν προκάτοχο του άγχους και του απερίσκεπτου μασουλίσματος, πρέπει να προσπαθήσετε να σταματήσετε να τρώτε συναισθηματικά. Και αυτό ισχύει για όλα τα συναισθήματα!

22. Φτιάξτε ένα φλιτζάνι καφέ
Ο καφές είναι καλός για εσάς και τη διατροφή σας! Είναι φυσικό διουρητικό και αντιοξειδωτικό.

23. Να ξέρετε ότι είναι εντάξει να μπερδεύετε
Ξεφύγετε και λίγο.

Μην καυτηριάζετε τον εαυτό σας εάν έχετε μια μέρα που ξεφύγατε απο τους κανόνες ή κάνετε ένα cheat meal κάθε τόσο. Κάνει καλό στη διάθεσή σας και δεν πειράζει να αφεθείτε λίγο.

24. Μην παραλείπετε ποτέ γεύματα

Σταματήστε να παραλείπετε τα γεύματά σας. Αν το κάνετε αυτό, απλώς θα πεινάσετε περισσότερο και είναι πιο πιθανό να υπερκαταναλώσετε – συμπεριλαμβανομένης της υπερβολικής κατανάλωσης των κακών.

25. Μην πίνετε τις θερμίδες σας

Μαθαίνουμε επίσης γιατί είναι τόσο σημαντικό να μείνετε μακριά από τα ζαχαρούχα ποτά. Δεν είναι καλό να πίνεις τις θερμίδες σου. Επίσης προτιμάτε να τρώτε τα φρούτα σας και όχι να τα πίνετε σε χυμούς. 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr