Φυσικά παυσίπονα: Τροφές που δρουν ως ισχυρά αναλγητικά

Φυσικά παυσίπονα: Τροφές που δρουν ως ισχυρά αναλγητικά

 Είτε οφείλεται σε τραυματισμό, ασθένεια ή χρόνια πάθηση, ο πόνος μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τις καθημερινές μας δραστηριότητες και τη συνολική ποιότητα ζωής. Ενώ τα συμβατικά παυσίπονα όπως η ιβουπροφαίνη και η ακεταμινοφαίνη είναι αποτελεσματικά στην ανακούφιση του πόνου, συχνά συνοδεύονται από παρενέργειες όπως στομαχικές διαταραχές, πονοκεφάλους και υπνηλία.
Ευτυχώς, η φύση μας έχει προσφέρει μια σειρά από τρόφιμα που έχουν αναλγητικές ιδιότητες – που σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά παυσίπονα χωρίς τις αρνητικές παρενέργειες. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μερικές από αυτές τις ισχυρές τροφές και πώς μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου.

Τζίντζερ


Το τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και αιώνες για τη θεραπεία ποικίλων παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του πόνου και της φλεγμονής. Μελέτες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ περιέχει ενώσεις που ονομάζονται τζιντζερόλες που έχουν ισχυρά αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά αποτελέσματα. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου και των κράμπες της περιόδου. Μπορείτε να καταναλώσετε το τζίντζερ σε πολλές μορφές – ως τσάι, προστιθέμενο στα γεύματα ή ως συμπλήρωμα.

Κουρκούμη
Ο κουρκουμάς είναι ένα λαμπερό κίτρινο μπαχαρικό που χρησιμοποιείται συνήθως στην ινδική κουζίνα. Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη η οποία έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική με την ιβουπροφαίνη στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από αρθρίτιδα και άλλες φλεγμονώδεις καταστάσεις. Μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά στα γεύματά σας ή να τον καταναλώσετε ως συμπλήρωμα.

Κεράσια
Τα κεράσια, ειδικά τα κεράσια, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και διαθέτουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση κερασιών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και του πόνου που σχετίζεται με καταστάσεις όπως η ουρική αρθρίτιδα και η αρθρίτιδα. Επιπλέον, ο χυμός τάρτας κερασιού έχει βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικός στη μείωση του μυϊκού πόνου μετά από έντονες προπονήσεις.

Σολομός
Ο σολομός είναι γεμάτος με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα – ένα είδος υγιεινού λίπους με ισχυρά αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Αυτά τα λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του πόνου που προκαλείται από φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και μπορεί επίσης να βελτιώσουν την κινητικότητα των αρθρώσεων. Η ενσωμάτωση του σολομού στη διατροφή σας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μπορεί να σας προσφέρει αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα.

Σκούρα φυλλώδη πράσινα
Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι, το λάχανο και τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτά περιλαμβάνουν βιταμίνη C, βήτα-καροτίνη, μαγνήσιο και κάλιο. Η ενσωμάτωση αυτών των θρεπτικών χόρτων στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα.

Σκόρδο


Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως φυσική θεραπεία εδώ και αιώνες λόγω των ισχυρών φαρμακευτικών ιδιοτήτων του. Περιέχει ενώσεις θείου που έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από καταστάσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα. Η προσθήκη σκόρδου στα γεύματά σας όχι μόνο προσθέτει γεύση αλλά σας παρέχει και αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα.

Η τροφή δεν είναι μόνο καύσιμο για το σώμα μας, αλλά και φάρμακο που μπορεί να μας βοηθήσει να ζήσουμε πιο υγιείς, πιο ευτυχισμένες ζωές. 

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

 Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

7 υπερτροφές που πρέπει να τρώτε για να ζήσετε περισσότερο (και για να έχετε 11 χρόνια νεότερο εγκέφαλο)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr