Τα καλύτερα Φυτικά Φάρμακα .

Τα καλύτερα Φυτικά Φάρμακα .

Τι είναι τα φυτικά συμπληρώματα 

 

σύμφωνα με το έγκυρο hopkinsmedicine

Τα προϊόντα που παράγονται από βότανα ή φυτά, που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενειών ή για τη διατήρηση της υγείας ονομάζονται φυτικά προϊόντα, βοτανικά προϊόντα ή φυτοφάρμακα. Ένα προϊόν που παρασκευάζεται από φυτά και χρησιμοποιείται αποκλειστικά για εσωτερική χρήση ονομάζεται φυτικό συμπλήρωμα.

Πολλά συνταγογραφούμενα φάρμακα και φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή παρασκευάζονται επίσης από φυτικά προϊόντα, αλλά αυτά τα προϊόντα περιέχουν μόνο καθαρισμένα συστατικά και ελέγχονται από τον FDA. Τα φυτικά συμπληρώματα μπορεί να περιέχουν ολόκληρα φυτά ή μέρη φυτών.

Τα φυτικά συμπληρώματα διατίθενται σε όλες τις μορφές: αποξηραμένα, ψιλοκομμένα, σε σκόνη, κάψουλες ή υγρά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους, όπως:

 

Καταπίνεται ως χάπια, σκόνες ή βάμματα

Παρασκευάζεται ως τσάι

Εφαρμόζεται στο δέρμα ως τζελ, λοσιόν ή κρέμες

Προστίθεται στο νερό του μπάνιου

Η πρακτική της χρήσης συμπληρωμάτων βοτάνων χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω. Σήμερα, η χρήση φυτικών συμπληρωμάτων είναι κοινή στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους καταναλωτές. Ωστόσο, δεν είναι για όλους. Επειδή δεν υπόκεινται σε στενό έλεγχο από τον FDA ή άλλους κυβερνητικούς φορείς και άλλων χωρών, η χρήση φυτικών συμπληρωμάτων παραμένει αμφιλεγόμενη.

Είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τυχόν συμπτώματα ή καταστάσεις που έχετε και να συζητήσετε τη χρήση των φυτικών συμπληρωμάτων.

Ο FDA και τα φυτικά συμπληρώματα
Ο FDA και οι Ευρωπαϊκοί παρεμφερείς Οργανισμοί θεωρούν και αξιολογούν τα φυτικά συμπληρώματα ως τρόφιμα και όχι ως φάρμακα. Επομένως, δεν υπόκεινται στα ίδια πρότυπα και κανονισμούς δοκιμών, κατασκευής και επισήμανσης με τα φάρμακα.

Εσείς μπορείτε να δείτε ετικέτες που εξηγούν πώς τα βότανα μπορούν να επηρεάσουν διαφορετικές ενέργειες στο σώμα. Ωστόσο, οι ετικέτες φυτικών συμπληρωμάτων δεν μπορούν να αναφέρονται στη θεραπεία συγκεκριμένων ιατρικών καταστάσεων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φυτικά συμπληρώματα δεν υπόκεινται σε κλινικές δοκιμές ή στα ίδια πρότυπα παραγωγής με τα συνταγογραφούμενα ή τα παραδοσιακά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή.

Για παράδειγμα, το υπερικό είναι ένα δημοφιλές φυτικό συμπλήρωμα που πιστεύεται ότι είναι χρήσιμο για τη θεραπεία της κατάθλιψης σε ορισμένες περιπτώσεις. Μια ετικέτα προϊόντος στο υπερικό μπορεί να λέει, “ενισχύει τη διάθεση”, αλλά δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θεραπεύει μια συγκεκριμένη πάθηση, όπως η κατάθλιψη.

Τα φυτικά συμπληρώματα, σε αντίθεση με τα φάρμακα, δεν απαιτείται να είναι τυποποιημένα για να διασφαλίζεται η συνέπεια από παρτίδα σε παρτίδα. Ορισμένοι κατασκευαστές μπορεί να χρησιμοποιούν τη λέξη τυποποιημένη σε μια ετικέτα συμπληρωμάτων, αλλά δεν σημαίνει απαραίτητα το ίδιο πράγμα από τον έναν κατασκευαστή στον άλλο.

Προφυλάξεις κατά την επιλογή φυτικών συμπληρωμάτων
Τα φυτικά συμπληρώματα μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τα συμβατικά φάρμακα ή να έχουν ισχυρά αποτελέσματα. Μην κάνετε αυτοδιάγνωση. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε φυτικά συμπληρώματα.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας. Μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε για τα βότανα που παίρνετε συμβουλευόμενοι το γιατρό σας και επικοινωνώντας με τους κατασκευαστές φυτικών συμπληρωμάτων για πληροφορίες.

Εάν χρησιμοποιείτε φυτικά συμπληρώματα, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες της ετικέτας και χρησιμοποιήστε μόνο τη συνταγογραφούμενη δόση. Μην υπερβαίνετε ποτέ τη συνιστώμενη δόση και αναζητήστε πληροφορίες σχετικά με το ποιος δεν πρέπει να παίρνει το συμπλήρωμα.

Συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία. Αναζητήστε τις υπηρεσίες ενός εκπαιδευμένου και αδειοδοτημένου βοτανολόγου ή φυσιοπαθητικού γιατρού που έχει εκτενή εκπαίδευση σε αυτόν τον τομέα.

Προσέξτε για παρενέργειες. Εάν εμφανιστούν συμπτώματα, όπως ναυτία, ζάλη, πονοκέφαλος ή στομαχικές διαταραχές, μειώστε τη δόση ή σταματήστε να παίρνετε το φυτικό συμπλήρωμα.

Να είστε σε εγρήγορση για αλλεργικές αντιδράσεις. Μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή. Εάν παρουσιαστεί τέτοιο πρόβλημα, καλέστε το 911 ή τον αριθμό έκτακτης ανάγκης στην περιοχή σας για βοήθεια.

Ερευνήστε την εταιρεία της οποίας τα βότανα παίρνετε. Όλα τα φυτικά συμπληρώματα δεν δημιουργούνται ίσα, και είναι καλύτερο να επιλέξετε μια αξιόπιστη μάρκα κατασκευαστή. Ρωτήστε τον εαυτό σας:

Συμμετέχει ο κατασκευαστής στην έρευνα των δικών του φυτικών προϊόντων ή απλώς βασίζεται στις ερευνητικές προσπάθειες άλλων;

Προβάλλει το προϊόν περίεργους ή δύσκολο να αποδειχθούν ισχυρισμοί;

Η ετικέτα του προϊόντος παρέχει πληροφορίες σχετικά με την τυποποιημένη φόρμουλα, τις παρενέργειες, τα συστατικά, τις οδηγίες και τις προφυλάξεις;

Είναι σαφείς και ευανάγνωστες οι πληροφορίες της ετικέτας;

Υπάρχει ένας αριθμός τηλεφώνου χωρίς χρέωση, μια διεύθυνση ή μια διεύθυνση ιστότοπου που αναφέρονται έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το προϊόν;

Ποια είναι μερικά από τα πιο κοινά φυτικά συμπληρώματα;
Η παρακάτω λίστα κοινών φυτικών συμπληρωμάτων προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Μιλήστε με το γιατρό σας για να συζητήσετε συγκεκριμένες ιατρικές καταστάσεις ή συμπτώματα. Μην κάνετε αυτοδιάγνωση και μιλήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε οποιοδήποτε φυτικό συμπλήρωμα.

Φυτικό συμπλήρωμα Κοινές Χρήσεις

Μαύρος κοχός Αυτό το φυτό που μοιάζει με θάμνο της ανατολικής Βόρειας Αμερικής προέρχεται το όνομά του από τη λέξη των ιθαγενών της Αμερικής που σημαίνει “τραχύς” (αναφερόμενος στη δομή της ρίζας του). Γενικά χρησιμοποιείται για καταστάσεις εμμηνόπαυσης, επώδυνη έμμηνο ρύση, σπασμούς της μήτρας και κολπίτιδα.

Echinacea Συχνά χρησιμοποιείται για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, η εχινάκεια θεωρείται επίσης μια πρόληψη κατά του κρυολογήματος και της γρίπης. Αυτό το εγγενές φυτό των ΗΠΑ ονομάζεται επίσης μωβ κωνοφόρα.
Νυχτολούλουδο Το λάδι από αυτό το νυχτερινό ανθισμένο, λαμπερό κίτρινο ανθοφόρο φυτό μπορεί να είναι χρήσιμο στη μείωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας και του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS).
Πυρετός Οι ανακουφιστικές ιδιότητες του πυρετού έχουν χρησιμοποιηθεί για πονοκεφάλους ημικρανίας, καθώς και για κράμπες της περιόδου.
Σκόρδο Το σκόρδο χρησιμοποιείται γενικά για καρδιαγγειακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων που σχετίζονται με τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης.
Gingko biloba Αυτό το βότανο χρησιμοποιείται για πολλές παθήσεις που σχετίζονται με τη γήρανση, συμπεριλαμβανομένης της κακής κυκλοφορίας και της απώλειας μνήμης.
Τζίνσενγκ Χρησιμοποιείται ως γενικό τονωτικό για την αύξηση του γενικού τόνου του σώματος, το ginseng θεωρείται χρήσιμο για την ανύψωση των επιπέδων ενέργειας και τη βελτίωση της αντίστασης στο στρες.

Goldenseal Αυτό το βότανο, εγγενές στην Αμερική, είναι δημοφιλές για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και τις αντισηπτικές του ιδιότητες. Χρησιμοποιείται συχνά για κρυολογήματα και την γρίπη. Είναι επίσης δημοφιλές για την καταπραϋντική δράση του στην μύτη όταν ταλαιπωρείται από φλεγμονή ή πόνο.

Πράσινο τσάι Αυτό το βότανο χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της κόπωσης, την πρόληψη της αρτηριοσκλήρωσης και ορισμένων μορφών καρκίνου, τη μείωση της χοληστερόλης και την ενίσχυση στην απώλεια βάρους.

Λευκάγκαθα Το Hawthorn χρησιμοποιείται ευρέως για πολλές παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά και είναι υποστηρικτικό στη θεραπεία της στηθάγχης, της αθηροσκλήρωσης, της καρδιακής ανεπάρκειας και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Saw palmetto Το Saw palmetto μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόγκωση του προστάτη, μια κοινή πάθηση σε άνδρες άνω των 50 ετών.

Βαλσαμόχορτο Αυτό το βότανο που καλλιεργείται άγρια ​​με κίτρινα άνθη χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη θεραπεία ψυχικών διαταραχών. Σήμερα, είναι μια δημοφιλής σύσταση για ήπια έως μέτρια κατάθλιψη.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα φυτικά συμπληρώματα δεν υπόκεινται σε ρύθμιση από τον FDA και, ως εκ τούτου, δεν έχουν δοκιμαστεί σε κλινική δοκιμή εγκεκριμένη από τον FDA για να αποδειχθεί η αποτελεσματικότητά τους στη θεραπεία ή τη διαχείριση ιατρικών καταστάσεων.

Μιλήστε με το γιατρό σας για τα συμπτώματά σας και συζητήστε τα φυτικά συμπληρώματα πριν από τη χρήση.

www.pexels.com

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

Το ”Μαγικό” φρούτο που φροντίζει τα μάτια, την καρδιά, τα κόκαλα, το δέρμα και το βάρος σου

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr