Πώς να συνδυάσεις βιταμίνη C και ρετινόλη για να αναζωογονήσεις την εμφάνιση της επιδερμίδας σου

Πώς να συνδυάσεις βιταμίνη C και ρετινόλη για να αναζωογονήσεις την εμφάνιση της επιδερμίδας σου

Με τον συνδυασμό της αντιοξειδωτικής δράσης της βιταμίνης C και τα οφέλη της ρετινόλης, μπορείς να χαρίσεις στην επιδερμίδα σου μέγιστη αντιγηραντική περιποίηση

Η βιταμίνη C είναι το πρώτο καλλυντικό προϊόν που πρέπει να εφαρμόζουμε στο δέρμα μας το πρωί – πρόκειται μάλιστα για ένα από τα ενεργά συστατικά που συνιστούν και οι δερματολόγοι -, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις δυνατότητές της. Συχνά προκαλεί αφυδάτωση, ανισορροπίες και μπορεί να μην έχει ως αποτέλεσμα τη φωτεινότητα που υπόσχεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί, για να εγγυηθούν μια ακίνδυνη μεταμόρφωση του δέρματος, συνιστούν έναν αλάνθαστο συνδυασμό ακόμη και για το ευαίσθητο δέρμα. Ο συνδυασμός αυτός περιλαμβάνει τη χρήση βιταμίνης C το πρωί και την εφαρμογή ρετινόλης το βράδυ.

Βιταμίνη C για το πρωί και ρετινόλη για το βράδυ
Με αυτό το σχήμα περιποίησης, συνδυάζεις την αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης C με όλα τα οφέλη της ρετινόλης: ενός ισχυρού ενεργού συστατικού που ανανεώνει την επιδερμίδα, αφήνοντάς τη απαλή και λαμπερή, χωρίς ατέλειες, καφέ κηλίδες, λιπαρότητα ή περιττό σμήγμα.
Επιπλέον, η προσθήκη βιταμίνης C και ρετινόλης έχει αντιγηραντική και διεγερτική δράση του κολλαγόνου, μειώνοντας τις λεπτές ρυτίδες. Εν ολίγοις, πρόκειται για έναν κορυφαίο και απόλυτα ευεργετικό συνδυασμό συστατικών.

Η περιποίηση σώματος με ρετινόλη είναι η λύση για την ανάκτηση ενός σφριγηλού δέρματος

Πώς να εφαρμόσεις τη ρετινόλη σε ευαίσθητο δέρμα

Η ρετινόλη έχει τους δικούς της κανόνες, αλλά πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική όταν πρόκειται να την εφαρμόσεις σε ευαίσθητο δέρμα. Για το λόγο αυτό, δεν πρέπει να συνδυάζεις ποτέ τη βιταμίνη C με τη ρετινόλη ταυτόχρονα. Όπως προαναφέραμε, η πρώτη πρέπει να εφαρμόζεται το πρωί και η δεύτερη το βράδυ. Πρέπει επίσης να θυμάσαι ότι το ευαίσθητο δέρμα πρέπει να ξεκινά με χαμηλές δόσεις ρετινόλης και να αυξάνονται σταδιακά.

jenny.gr

Ζωμός οστών για απώλεια βάρους: Πώς λειτουργεί, τι προσφέρει στο σώμα και συνταγές.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr