Πώς να ξυρίσετε τα πόδια σας σωστά, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Πώς να ξυρίσετε τα πόδια σας σωστά, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Είναι ο πιο γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να αφαιρέσετε την ανεπιθύμητη τρίχα σε σύγκριση με εναλλακτικούς τρόπους όπως η αποτρίχωση με κερί ή η αποτρίχωση με λέιζερ. Αλλά ξέρετε πραγματικά πώς να ξυρίζετε σωστά; Spoiler:

Εάν αντιμετωπίζετε συνεχώς κνησμό , έγκαυμα από ξυράφι , τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα και εγκοπές, η απάντηση είναι πιθανότατα όχι. Αλλά ευτυχώς, υπάρχουν πολλές εγκεκριμένες από τους ειδικούς συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε ένα ομαλό ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς κάθε φορά.  Δερματολόγοι όπως ο Brendan Camp και η Marisa Garshick αναλύουν πώς να ξυρίσετε τα πόδια σας.

Βρέξτε το δέρμα σας με ζεστό νερό
Βρέξτε το δέρμα σας με ζεστό νερό πριν το ξύρισμα για να μαλακώσετε τις τρίχες και να ανοίξετε τους πόρους. Ο Δρ Camp συνιστά το ξύρισμα προς το τέλος του ντους σας, επειδή το δέρμα θα είναι πιο ενυδατωμένο, πράγμα που σημαίνει μικρότερο κίνδυνο ερεθισμού .

Εφαρμόστε κρέμα ή τζελ ξυρίσματος
Ό,τι κι αν κάνετε, μην ξυρίζετε ποτέ στεγνό δέρμα. Πολλοί από τους ασθενείς του Dr. Camp έρχονται με εγκαύματα από ξυράφι που προέρχονται από ξύρισμα χωρίς κρέμα ή τζελ. «Το ξύρισμα σε στεγνό δέρμα ή μόνο με νερό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος από τις λειαντικές δυνάμεις του ξυραφιού», λέει. Μια κρέμα ή τζελ βοηθά το ξυράφι να γλιστράει πιο εύκολα πάνω από το δέρμα, μειώνοντας την πιθανότητα γρατσουνιών ή ανομοιόμορφου ξυρίσματος.

Ξύρισμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης της τρίχας

Οι ειδικοί μας συνιστούν το ξύρισμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι το ξύρισμα ενάντια στους κόκκους μπορεί να δώσει ένα πιο στενό, πιο απαλό ξύρισμα, αυτό αντίθετα αυξάνει τον κίνδυνο τριχών που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

Ποτέ μην ξυρίζεστε πάνω από κόψιμο ή πληγή.

Εάν έχετε λοίμωξη του δέρματος, το ξύρισμα στην περιοχή θα μπορούσε να επιβραδύνει την επούλωση ή να προκαλέσει την εξάπλωση και την επιδείνωση της λοίμωξης, λέει ο Δρ Camp. 

Ενυδάτωση μετά το ξύρισμα
Μόλις τελειώσετε το ξύρισμα, βάλτε οπωσδήποτε μια ενυδατική κρέμα. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό καθώς το ξύρισμα μπορεί να διαταράξει τον φραγμό του δέρματος, οδηγώντας σε ερυθρότητα και κνησμό εάν δεν επιδιορθωθεί, λέει ο Δρ Camp. Ο Δρ Garshick συνιστά τη χρήση μιας μη φαγεσωρογόνου ενυδατικής κρέμας

Αποφύγετε τη χρήση σκληρών προϊόντων μετά το ξύρισμα
Εάν η ρουτίνα περιποίησης του σώματός σας είναι συνήθως φορτωμένη με όξινα ή τεχνητά αρωματισμένα προϊόντα, θα πρέπει να αποφύγετε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά το ξύρισμα. Αυτά τα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν προσωρινή ενόχληση, τσούξιμο ή ερεθισμό μετά από ένα φρέσκο ​​ξύρισμα.

Ξεπλύνετε το ξυραφάκι σας
Μετά το ξύρισμα, ξεπλένετε πάντα το ξυράφι σας για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση τριχών και προϊόντων. Η διασφάλιση ότι η λεπίδα είναι εντελώς καθαρή κάθε φορά που ξυρίζεστε ελαχιστοποιεί την πιθανότητα ερεθισμού και μόλυνσης.

Αποθηκεύστε το ξυραφάκι σας σε στεγνό μέρος
Ο Δρ Garshick συνιστά να αποθηκεύετε το ξυραφάκι σας σε δροσερό και ξηρό μέρος, καθώς αυτό βοηθά στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας συσσώρευσης βακτηρίων. Αυτό μειώνει επίσης την πιθανότητα σκουριάς και παρατείνει τη μακροζωία της λεπίδας.

Αλλάζετε τη λεπίδα ξυραφιού σας τακτικά
Η Δρ Garshick λέει ότι η συχνή αντικατάσταση της λεπίδας του ξυραφιού είναι το πιο συνηθισμένο λάθος ξυρίσματος που βλέπει με πελάτες. «Όταν η λεπίδα γίνεται θαμπή, γίνεται λιγότερο αποτελεσματική και επίσης μπορεί να είναι πιο πιθανό να συμβάλει σε εσώρουχα και ερεθισμούς», λέει. Είναι καλύτερο να αντικαθιστάτε τις λεπίδες μετά από κάθε πέντε έως επτά ξυρίσματα.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Οι υπερτροφές των γερών οστών

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr