Χάρισε υπέροχο glass skin effect στο πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας ρυζόνερο

Χάρισε υπέροχο glass skin effect στο πρόσωπό σου χρησιμοποιώντας ρυζόνερο

Το ρυζόνερο αποτελεί ένα εκπληκτικό skincare συστατικό εδώ και αιώνες
Αν αφιερώνεις χρόνο κάνοντας scroll down στο TikTok και παρακολουθείς το περιεχόμενο του BeautyTok, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις παρακολουθήσει δημιουργούς που ορκίζονται ότι το μυστικό τους για απαλό και λαμπερό glass skin κρύβεται στο ρυζόνερο. Ωστόσο, το ρυζόνερο δεν αποτελεί ένα νέο skincare συστατικό για τον κόσμο της ομορφιάς. Υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια και χρησιμοποιείται κυρίως από τους ασιατικούς πολιτισμούς. Επομένως, υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποστηρίζουν τα οφέλη του για το δέρμα.

 

Τι είναι το Ρυζόνερο;

Το νερό του ρυζιού είναι σχεδόν αυτό που ακούγεται:  Το νερό του ρυζιού είναι σχεδόν αυτό που ακούγεται: ένα υγρό που παράγεται με το μούλιασμα του ρυζιού. Στη συνέχεια, στραγγίζεται για να διαχωριστεί το ενισχυμένο νερό. Στην περιποίηση του δέρματος, συνήθως λειτουργεί ως τονωτικό ή βοηθά στην ηρεμία και την καταπράυνση του δέρματος. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που αποδεικνύονται εξαιρετικές για τη θεραπεία και την ομορφιά του δέρματος.

Τα οφέλη του ρυζόνερου για το δέρμα

Προστασία από ελεύθερες ρίζες: Το νερό του ρυζιού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά , τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου.

Ιδιότητες κατά της γήρανσης: Το ρυζόνερο έχει επίσης αποδειχθεί ότι εμποδίζει τη δραστηριότητα της ελαστάσης, ενός από τα ένζυμα που διασπά τις ελαστικές ίνες και οδηγεί σε ρυτίδες και χαλάρωση καθώς μεγαλώνουμε

Ενυδάτωση: Το νερό του ρυζιού έχει ενυδατικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην λείανση της επιφάνειας του δέρματος και στη βελτίωση της υφής του.

Καταπραΰνει τον ερεθισμό: Υψηλό σε άμυλο και βιταμίνες, το ρυζόνερο μπορεί να βοηθήσει να ηρεμήσει το ερεθισμένο δέρμα.

Μπορεί να εξασθενίσει την υπερμελάγχρωση: Απαιτείται περισσότερη έρευνα πάνω σε αυτό, αλλά το ρυζόνερο μπορεί να έχει αποτελέσματα λεύκανσης του δέρματος, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι χρήσιμα για την εξασθένιση της υπερμελάγχρωσης.

jenny.gr

Οι 3 Απαραίτητες βιταμίνες στην εμμηνόπαυση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr