Ρυζόνερο: Το DIY trick για λαμπερά μαλλιά και δέρμα

Ρυζόνερο: Το DIY trick για λαμπερά μαλλιά και δέρμα

Το ρυζόνερο είναι ένα ασιατικό μυστικό ομορφιάς το οποίο βρίσκεται στην ατζέντα των πιο περιποιημένων γυναικών εδώ και αιώνες.

Αποτελώντας ένα από τα πιο δημοφιλή diy τρικ για λαμπερά μαλλιά και επιδερμίδα, δεν είναι τυχαίο που από τη στιγμή που κατέφθασε στο Tik Tok έγινε αμέσως αγαπημένo beauty hack της Gen Z, που πάντα αναζητά νέους τρόπους να εμπλουτίζει τη ρουτίνα του skincare.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΕΚΟΥ

Γιατί να δοκιμάσετε το ρυζόνερο


Αρχικά, γιατί είναι απόλυτα ασφαλές και φυτικό, ενώ δεν χρειάζεστε παρά μόνο ρύζι και νερό για να το κατασκευάσετε. Ουσιαστικά, πρόκειται για το αμυλούχο νερό που μένει μετά το μαγείρεμα του ρυζιού ή το νερό στο οποίο μουλιάζουμε το ρύζι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ρυζόνερο είναι πλούσιο σε μέταλλα και βιταμίνες, ενώ αποτελεί και φυσικό ηλεκτρολύτη.

Η προετοιμασία του είναι πολύ απλή – αφήνετε λίγο λευκό ρύζι σε κρύο νερό για μισή με δύο ώρες και στη συνέχεια στραγγίζετε το μείγμα. Το γαλακτώδες νερό που απομένει είναι έτοιμο να χρησιμοποιηθεί ως φυσικός ορός λάμψης και αντιοξειδωτικό.

Τα οφέλη του ρυζόνερου στα μαλλιά και το δέρμα
Δεδομένου ότι περιέχει πρωτεΐνες, άμυλο, αμινοξέα, βιταμίνη Β και Ε, το ρυζόνερο είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται τα λεπτά, εύθραυστα και ξηρά μαλλιά. Το πίτουρο του ρυζιού βοηθάει στην ανάπτυξη της τρίχας και με αυτό τον τρόπο αποτρέπεται, αλλά και προλαμβάνεται, η τριχόπτωση.

Όσον αφορά την επιδερμίδα, το ρυζόνερο είναι ιδανικό για μικτά και με τάσεις ακμής δέρματα. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται ως απολεπιστικό για τον καθαρισμό των πόρων και την απορρόφηση της λιπαρότητας. Πάρτε δύο μικρά βαμβακάκια, μουλιάστε τα στο ρυζόνερο και καθαρίστε απαλά το πρόσωπό σας.

Το δέρμα σας θα μείνει λαμπερό και ενυδατωμένο για όλη την υπόλοιπη μέρα. Επιπλέον μπορείτε να βάλετε το υγρό και σε ένα μικρό μπουκαλάκι-σπρέι και να το χρησιμοποιείτε ως toner πριν την καθημερινή σας ενυδάτωση.

vogue.gr

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Λευκό μολύβι: 3 τρόποι να το απλώσεις στα μάτια σου για πιο φωτεινό βλέμμα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr