Πώς να χάσεις 5 κιλά γρήγορα πριν τα Χριστούγεννα χωρίς να πεινάς, σύμφωνα με τη διαιτολόγο

Πώς να χάσεις 5 κιλά γρήγορα πριν τα Χριστούγεννα χωρίς να πεινάς, σύμφωνα με τη διαιτολόγο

 

Με τα Χριστούγεννα  να πλησιάζουν ολοένα και περισσότερο καθόλου δεν θα μας πείραζε να χάσουμε λίγο βάρος για να νιώθουμε στα καλύτερα μας.

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να χάσετε έως και 5 κιλά πριν τα Χριστούγεννα.

Ξεκινήστε τη μέρα σωστά
Ο χρόνος και η σύνθεση του πρώτου γεύματος της ημέρας παίζει μεγάλο ρόλο στην πρόβλεψη της συμπεριφοράς πρόσληψης τροφής για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ιδανικά φάτε το πρώτο σας γεύμα όσο το δυνατόν νωρίτερα για να δώσετε ώθηση στον μεταβολισμό σας και βεβαιωθείτε ότι οι επιλογές πρωινού σας βασίζονται σε πρωτεΐνες – αυγά, ελληνικό γιαούρτι, σέικ πρωτεΐνης, καπνιστός σολομός ή άπαχη γαλοπούλα.

Οι επιλογές πρωινού που περιέχουν 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε ελεγχόμενα τα επίπεδα ινσουλίνης και την πείνα σας όλο το πρωί. Χρειάζεστε επίσης μια ελεγχόμενη μερίδα υδατανθράκων – μια φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, μια μικρή μερίδα δημητριακών ολικής αλέσεως όπως βρώμη, φρούτα ή γάλα για να τροφοδοτήσετε επαρκώς τους μυς σας. Ως εκ τούτου, οι διατροφικά ισορροπημένες επιλογές πρωινού που υποστηρίζουν την απώλεια βάρους περιλαμβάνουν ομελέτα με λαχανικά σε μια φέτα τοστ. ένα μπολ μούσλι τύπου Bircher με ελληνικό γιαούρτι ή ένα smoothie με γάλα, πρωτεΐνη σε σκόνη και γιαούρτι.

Εστιάστε στα λαχανικά και τη σαλάτα 
Λίγοι από εμάς καταναλώνουν τον όγκο λαχανικών που χρειαζόμαστε όλη την ημέρα για να μας βοηθήσουν να νιώθουμε χορτάτοι και ικανοποιημένοι. Επομένως, το να βεβαιωθείτε ότι το κύριο γεύμα που έχετε κατά τη διάρκεια της ημέρας έχει τουλάχιστον δύο έως τρία φλιτζάνια σαλάτα ή λαχανικά, θα κάνει μεγάλη διαφορά όσον αφορά την απώλεια βάρους. Ένα απλό σάντουιτς δεν θα  κόψουν την πείνα σου,  χρειάζεσε ένα μικρό έδεσμα συν μια σαλάτα, ή σασίμι με επιπλέον λαχανικά ή σαλάτα .

Μόλις προσθέσεις τα λαχανικά στην ημέρα σου  θα αισθάνεσε πιο γεμάτη και κορεσμένη, το πεπτικό σου θα λειτουργεί πιο αποτελεσματικά και η συνολική πρόσληψη θερμίδων θα είναι χαμηλότερη.

Μειώστε τον καφέ
Το ανθρώπινο σώμα ανταποκρίνεται καλύτερα στη διατροφική παρέμβαση όταν οι τακτικές ρουτίνες αλλάζουν σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχετε συνηθίσει να πίνετε δύο καφέδες με γάλα κάθε μέρα και ξαφνικά αφαιρείτε αυτά τα πρόσθετα σάκχαρα από τη διατροφή σας, η πρόσληψη θερμίδων σας θα μειωθεί σημαντικά και ο μεταβολισμός και το βάρος σας θα αντιδράσουν γρήγορα σε αυτή τη διαφορά.

Για αυτόν τον λόγο, η απομάκρυνση των λάτε και των καπουτσίνο με βάση το γάλα για μια ή δύο εβδομάδες είναι μια εξαιρετική ιδέα όταν πρόκειται να ξεκινήσετε την διατροφή σας. Μπορείτε να περιορίσετε αμέσως έναν μικρό καφέ ή σε μέγεθος piccolo και να τον αντικαταστήσετε με μαύρο καφέ. ή τσάι. Δεν χρειάζεται να μείνει για πάντα αυτή η αλλαγή. Θα κατάλαβες φυσικά ότι αρχικά είναι η αλλαγή στη ρουτίνα αυτή που είναι σημαντική, όταν θέλεις να προκαλέσεις απώλεια βάρους με 100% επιτυχία.

Φάε ελαφρά τη νύχτα
Πολλοί από εμάς τρώμε το μεγαλύτερο γεύμα μας το βράδυ και μάλιστα σχετικά αργά το βράδυ όταν την ίδια ώρα περνάμε το υπόλοιπο της ημέρας καθιστοί.

Έτσι λοιπόν, μπορούμε να προσαρμόσουμε τη ρουτίνα του φαγητού μας, ώστε να καταναλώνουμε ένα μεγαλύτερο γεύμα το μεσημέρι, ενώ  ταυτόχρονα για να μην πεινάμε, μπορούμε να προσθέτουμε κι ένα σημαντικό απογευματινό σνακ. 

Από την άλλη, εξασφάλισε ότι το βραδινό σου μπορεί να είναι κάτι ελαφρύ όπως λευκό ψάρι και σαλάτα, μια σούπα ή ένα μικρό κομμάτι στήθος κοτόπουλου με λαχανικά. Αυτό το βραδινό με τη σειρά του, θα μειώσει σημαντικά την πρόσληψη θερμίδων στο σύνολο της ημέρας κι έτσι θα γίνει αμέσως ευκολότερο για σένα να κάψεις το σωματικό λίπος που επιθυμείς κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ κοιμάσαι.

Περιορίστε τις ώρες φαγητού
Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται 10-12 ώρες χωρίς φαγητό τη νύχτα για να υποστηρίξει τον έλεγχο του βάρους, ωστόσο πολλοί από εμάς τρώμε για πολύ μεγαλύτερες περιόδους της ημέρας, δίνοντας στον εαυτό μας μόνο 8-10 ώρες χωρίς φαγητό. Μόλις μειώσετε την πρόσληψη τροφής και την ορίσετε στις 6 ή 7 μ.μ., θα παρατηρήσετε ότι ξυπνάτε πιο πεινασμένοι το επόμενο πρωί και έτσι θα αρχίζετε να μετατοπίζετε την πρόσληψη θερμίδων προς τα εμπρός αντί να τρώτε ελαφρά κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας και μετά να υπερκαταναλώνετε τη νύχτα.

Απολαύστε ένα ή δύο γεύματα
Το κλειδί για την επιτυχία της απώλειας βάρους είναι η συνέπεια, όχι η τελειότητα.

Αυτό σημαίνει ότι εάν τρώτε σωστά τις περισσότερες φορές και με πειθαρχία, ένα πιο βαρύ γεύμα ή μερικά ποτά μία ή δύο φορές την εβδομάδα παραπάνω, δεν θα εκτροχιάσουν την απώλεια βάρους σας, αρκεί να μην τρώτε υπερβολικά μεγάλες μερίδες.

Αυτό που συνηθίζουμε να κάνουμε είναι να τρώμε σωστά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας προτού επιβραβεύσουμε  τον εαυτό μας με μια λιχουδιά κάθε μέρα. Εάν μπορείτε να περιορίσετε αυτή τη συνήθεια και να διατηρήσετε αυστηρά ελεγχόμενες τις θερμίδες σας τις περισσότερες μέρες, προτού απολαύσετε ένα ή δύο γεύματα μία ή δύο φορές την εβδομάδα, θα βελτιώσετε τα αποτελέσματα απώλειας βάρους.

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αυτές τις βιταμίνες χρειάζεστε για γερά και υγιή πνευμόνια

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr