Το έξυπνο κόλπο των 3 λεπτών που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα

Το έξυπνο κόλπο των 3 λεπτών που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα

Υπάρχει ένα έξυπνο κόλπο που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα τη νύχτα. Μόλις το κάνετε, θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά για να σας πάρει ο ύπνος…
Σύμφωνα με το NHS, η κορτιζόλη είναι μια ορμόνη που σχετίζεται με το στρες και ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης μπορεί να επηρεάσουν τη διάθεση και τον ύπνο σας.

Όταν λοιπόν αισθάνεστε κουρασμένοι και αγχωμένοι, μια ειδικός προτείνει να τρίβετε το εσωτερικό μέρος του καρπού σας για 2-3 λεπτά. Αυτή η ηρεμιστική τεχνική θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, με την ειδική στον ύπνο Δρ. Katherine Hall να ισχυρίζεται ότι η μέθοδος μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης.

«Η κορτιζόλη, που συχνά χαρακτηρίζεται ως “ορμόνη του στρες”, αναλαμβάνει καθοριστικό ρόλο στις λειτουργίες του σώματος και την απόκριση στο στρες και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον κύκλο ύπνου-αφύπνισης», εξηγεί η Δρ. Hall και προσθέτει:

«Αυτή η ορμονική αύξηση μπορεί να διαταράξει την ευαίσθητη ισορροπία του κύκλου ύπνου-αφύπνισης, οδηγώντας σε προβλήματα όπως η αϋπνία, ο μειωμένος χρόνος ύπνου και η πρωινή ανησυχία. Ως απόκριση, το σώμα σας μπορεί να παράγει περισσότερη κορτιζόλη για να σας “ξυπνήσει”, διαιωνίζοντας τον κύκλο».

Εύκολοι τρόποι για να κοιμηθείτε πιο γρήγορα
Θα πρέπει να τρίψετε τον εσωτερικό καρπό σας, καθώς είναι ένα από τα σημεία πίεσης στο βελονισμό. Πιστεύεται ότι η άσκηση πίεσης σε αυτά τα ευαίσθητα σημεία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και του στρες και στη βελτίωση της συνολικής υγείας.

Άλλες μέθοδοι που προτείνει ο ειδικός για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε γρηγορότερα περιλαμβάνουν το να διαβάσετε ένα βιβλίο, να χαϊδέψετε το κατοικίδιό σας για 10 λεπτά, να περιορίσετε την κατανάλωση αλκοόλ και να μην πίνετε τις τελευταίες τρεις ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Sussex αποκάλυψε ότι το διάβασμα μπορεί να μειώσει το άγχος έως και 68%. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η μελέτη αποκάλυψε ότι οι συμμετέχοντες χρειάζονταν να διαβάσουν μόνο για έξι λεπτά πριν μειωθούν τα επίπεδα άγχους τους.

Ενώ το αλκοόλ μπορεί να προσφέρει μια στιγμιαία καταπραϋντική δράση, επηρεάζει τον κύκλο του ύπνου παρεμβαίνοντας στις χημικές ουσίες του εγκεφάλου σας που ρυθμίζουν τον ύπνο, κάνοντας τον ύπνο σας πιο ελαφρύ και λιγότερο επιδιορθωτικό. Είναι πιθανό να ξυπνήσετε το πρωί νιώθοντας ανήσυχοι ακόμα κι αν έχετε κοιμηθεί οκτώ ώρες.

www.oloygeia.gr

Αποτοξινώστε το δέρμα σας σε 10 βήματα

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr