Αποτοξινώστε το δέρμα σας σε 10 βήματα

Αποτοξινώστε το δέρμα σας σε 10 βήματα

Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας, κι αυτό αποτελεί ένας πολύ σοβαρός λόγος για του δείξουμε φροντίδα κι αγάπη, όπως του αξίζει! Αποτοξινώστε το δέρμα σας σε 10 βήματα

♦ της Μαρίας Γκέκα

Το δέρμα μας αντανακλά απόλυτα όσα τρώμε, αναπνέουμε και αισθανόμαστε! Έτσι τόσο οι διατροφικές υπερβολές των γιορτών, όσο και το στρες που διανύουμε στην καθημερινότητά μας αφήνουν το αποτύπωμά τους στην επιδερμίδα μας. Η κατανάλωση λιπαρών και ζάχαρης αυξάνονται την περίοδο του χειμώνα, με αποτέλεσμα το δέρμα να αφυδατώνεται, να γίνεται πιο ξηρό και θαμπό.

Επίσης, το στρες αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης και οδηγεί σε φλεγμονές, ακμή ή έκζεμα. Το στρες οδηγεί επίσης σε απώλεια υγρασίας και αφυδατωμένο δέρμα. Όπως, λοιπόν, συμβαίνει και με άλλα όργανα του σώματός μας, έτσι ακριβώς και το δέρμα έχει ανάγκη από αποτοξίνωση, έναν καθαρισμό και εκ των έσω που θα επαναρυθμίσει σωστά τις λειτουργίες του. Αποτοξινώστε το δέρμα σας σε 10 βήματα

Το δέρμα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας του ανοσοποιητικού. Η αποτοξίνωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία του δέρματός σας και να αντιμετωπίσετε προβλήματα όπως το θαμπό και ξηρό δέρμα ή το ερεθισμένο με τάση ακμής δέρμα. Αποτοξινώστε το δέρμα σας σε 10 βήματα

Ο οδηγός αποτοξίνωσης σε 10 βήματα θα σας καθοδηγήσει στο να επιτύχετε μια πιο υγιή, πιο λαμπερή επιδερμίδα, απομακρύνοντας ρύπους, τοξίνες και νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους για να φωτίσετε, να ενυδατώσετε και να απαλύνετε το δέρμα σας.
Πριν ξεκινήσετε, ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου για να ενισχύσετε τη διαδικασία αποτοξίνωσης του δέρματος. Αν μπορείτε, εντάξτε τις στην καθημερινότητά σας.

Αποτοξινώστε το δέρμα σας σε 10 βήματα Μικρές πολύτιμες συμβουλές
– Πριν βγείτε από το ντους, αλλάξτε το νερό από ζεστό σε κρύο. Αυτό βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών από τους πόρους.

– Πλένετε πάντα το πρόσωπό σας μετά την άσκηση. Δεν πρέπει ο ιδρώτας να μείνει στο πρόσωπό σας.

-Καθαρίστε συχνά την οθόνη του τηλεφώνου σας, γιατί είναι εκτεθειμένο σε πολλά βακτήρια που μπορούν να μεταφερθούν στο πρόσωπό σας.

-Αποφύγετε να αγγίζετε συχνά το πρόσωπό σας, καθώς τα δάχτυλα μεταφέρουν έλαια και βακτήρια που μπορούν να φράξουν τους πόρους της επιδερμίδας.

10 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
Η αποτοξίνωση του δέρματος δεν αποτελεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. Είναι καλή ιδέα να κάνετε έναν κύκλο αποτοξίνωσης διάρκειας μιας εβδομάδας, κάθε 3 μήνες.

Βήμα 1: Πίνετε πολύ νερό
Το νερό βοηθά να ξεπλύνετε τους πόρους από τις τοξίνες και να προάγετε το υγιές δέρμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θα πρέπει να πίνετε περίπου 10 ποτήρια νερό την ημέρα. Κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης, λοιπόν, πίνετε άφθονο νερό και προσπαθήστε να αποφύγετε το αλκοόλ και τους ζαχαρούχους χυμούς.

Βήμα 2: Αντικαταστήστε τον πρωινό καφέ με μηλόξυδο
Η χρήση του μηλόξυδου στην αποτοξίνωση έχει ιστορία χιλιάδων χρόνων. Το μηλόξυδο είναι γνωστό ότι βοηθά το pH να επανέλθει σε μια αλκαλική ζώνη, η οποία επαναφέρει σε τάξη το πεπτικό σύστημα και διεγείρει φυσικά την αποτοξίνωση του ήπατος. Αντικαταστήστε λοιπόν τον πρωινό σας καφέ με ένα πρωινό ελιξίριο αποτοξίνωσης. Στη διάρκεια μιας εβδομάδας θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

Πώς να κάνετε μια αποτοξίνωση με μηλόξυδο
Η βασική συνταγή είναι η εξής:

1 έως 2 κουταλιές της σούπας ωμό, αφιλτράριστο μηλόξυδο
1 ποτήρι αποσταγμένου νερού
1 έως 2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό (βιολογικό μέλι, σιρόπι σφενδάμου ή 4 σταγόνες στέβια)
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές αυτού του βασικού ποτού. Ορισμένες περιλαμβάνουν την προσθήκη χυμού λεμονιού. Άλλοι προσθέτουν λίγο πιπέρι καγιέν.

Βήμα 3: Διπλός καθαρισμός
Ο διπλός καθαρισμός μπορεί να είναι μια αλλαγή από την τυπική ρουτίνα περιποίησης, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικός κατά τη διάρκεια της αποτοξίνωσης του δέρματος. Για να ξεκινήσετε, καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα ελαιώδες καθαριστικό, με βάση θρεπτικά έλαια. Επαναλάβετε τον καθαρισμό με ένα καλής ποιότητας γαλάκτωμα καθαρισμού. Το πρώτο μέρος του διπλού καθαρισμού θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε το μακιγιάζ, τη βρωμιά, τα υπερβολικά λίπη και τη ρύπανση από το δέρμα σας, ενώ το δεύτερο μέρος θα αφαιρέσει τυχόν εναπομείναντες ρύπους που έχουν απομείνει στην επιδερμίδα.

Βήμα 4: Κάντε απαλή απολέπιση
Τα απαλά απολεπιστικά βοηθούν στην απομάκρυνση της ρύπανσης, του μακιγιάζ, της λιπαρότητας, των βακτηρίων, των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των τοξινών. Προσέξτε μόνο να μην χρησιμοποιήσετε ένα σκληρό απολεπιστικό που θα ερεθίσει το ευαίσθητο δέρμα. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε μια απαλή φόρμουλα απολέπισης, όπως μια ενζυματική πούδρα για να αφαιρέσετε τους παράγοντες που φράζουν τους πόρους, ενώ παράλληλα σας προστατεύουν από τη φθορά του δέρματος.

Βήμα 5: Ατμοθεραπεία
Λίγοι γνωρίζουν ότι η ατμοθεραπεία δεν είναι μόνο μια διαδικασία για την περιποίηση της επιδερμίδας, αλλά κατά βάση μια θεραπευτική μέθοδος καθαρισμού και αποτοξίνωσης με ιστορία αιώνων, κυρίως στην παραδοσιακή ανατολική ιατρική.

Μετά λοιπόν το διπλό καθαρισμό και την απολέπιση, εκθέστε το δέρμα σας στον ατμό. Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει και μετά μεταφέρετε το νερό σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το πρόσωπό σας πάνω από το μπολ και περάστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας για να συγκεντρωθεί ο ατμός στους πόρους του προσώπου για περίπου 10 λεπτά. Ο ατμός διαστέλλει τους πόρους, οι οποίοι απελευθερώνουν τις τοξίνες και τους ρύπους που βρίσκονται σε βάθος. Για αυτόν το λόγο μπορούμε να αφαιρέσουμε τυχόν μαύρα στίγματα χωρίς ιδιαίτερη πίεση. Τα μαύρα ή άσπρα στίγματα είναι σμήγμα και ρύποι που έχουν παγιδευτεί στους πόρους και έχουν στερεοποιηθεί λόγω της αφυδάτωσης.

Σύμφωνα με έρευνες, ο ατμός συμβάλλει στην αύξηση της υγρασίας του δέρματος και ενισχύει τη διαπερατότητά του. Η διαστολή των πόρων, ο καθαρισμός τους και η αποτοξίνωσή τους έχει άλλο ένα θετικό: τη μεγαλύτερη και εις βάθος απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών που θα προσφέρουμε μετά στην επιδερμίδα.

Βήμα 6: Προσθέστε τους ενισχυτές
Τώρα οι πόροι σας είναι ανοιχτοί, καθαροί και έτοιμοι να απορροφήσουν τα ενεργά συστατικά των προϊόντων περιποίησης. Ξεκινήστε να στρώνετε τα καλλυντικά που αποδεδειγμένα θρέφουν και επανορθώνουν το δέρμα σας. Οι ειδικοί συνιστούν προϊόντα όπως ενισχυτικό βιταμίνης C, φυσικό ορό ρετινόλης και ορό προσώπου με λάδι τεϊόδεντρου. Ειδικά, η βιταμίνη C, είναι ένας εξαιρετικός παράγοντας αποτοξίνωσης. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν βλάβες στο δέρμα όπως λεπτές γραμμές, ρυτίδες, θαμπό δέρμα και άλλα πρόωρα σημάδια γήρανσης. Έτσι, η προστασία και η αποτοξίνωση του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Βήμα 7: Ώρα για ενυδάτωση
Η αποτοξίνωση του δέρματος δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να διατηρηθούν τα επίπεδα υγρασίας του δέρματός σας σε ισορροπία. Επιλέξτε έναν ορό υαλουρονικού οξέος που έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει στο να κλειδώνει το νερό στο δέρμα για να φτάσει τα βέλτιστα επίπεδα ενυδάτωσης. Προτείνουμε να συνεχίσετε με μια ενυδατική κρέμα με βάση τα φύκια. Τα φύκια προσδίδουν υγρασία στο δέρμα βελτιώνουν τις κυτταρικές μεμβράνες ενώ περιέχουν πολλαπλά αντιοξειδωτικά, απαραίτητα αμινοξέα και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.

Αποτοξινώστε το δέρμα σας σε 10 βήματαΒήμα 8: Χρησιμοποιήστε μάσκα αποτοξίνωσης τη νύχτα
Η εφαρμογή μιας αποτοξινωτικής μάσκας προσώπου για όλη τη νύχτα θα βοηθήσει στην αναζωογόνηση του δέρματός σας και θα σας αποκαλύψει μια λαμπερή επιδερμίδα το πρωί.

Βήμα 9: Μην παραμελείτε την πρωινή ρουτίνα περιποίησης
Η πρωινή ρουτίνα κατά τη διάρκεια μιας αποτοξίνωσης του δέρματος θα πρέπει να περιλαμβάνει καθαρισμό, ενυδάτωση με πεπτιδική κρέμα και εφαρμογή αντιγηραντικού αντηλιακού (με αυτή τη συγκεκριμένη σειρά). Η ενυδατική κρέμα και το αντηλιακό προστατεύουν το δέρμα σας από τις βλάβες του ήλιου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Aποτελούν επίσης ένα φράγμα έναντι των περιβαλλοντικών επιθέσεων όπως η ρύπανση.

Βήμα 10: Υιοθετήστε μια καθαρή, ισορροπημένη διατροφή
Οι τροφές που βάζετε στο σώμα σας επηρεάζουν τη συνολική υγεία του οργανισμού, συνεπώς και το δέρμα σας. Επομένως είναι σημαντικό να διατηρήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να προσαρμόσετε τη διατροφή σας στους στόχους της αποτοξίνωσης. Ειδικότερα, κρατηθείτε μακριά από γαλακτοκομικά προϊόντα, τηγανητά και σάκχαρα, τα οποία προκαλούν φραγμένους πόρους και θαμπό δέρμα. Αντ’ αυτού, επιλέξτε πολλά φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αλκαλικά όπως αχλάδια, μπρόκολο, φυλλώδη πράσινα, καρπούζι και μπανάνες. Τα αλκαλικά μέταλλα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το κάλιο διατηρούν το δέρμα δυνατό. Tα υγιή λίπη από τροφές, όπως το αβοκάντο και οι ξηροί καρποί συμβάλλουν στην ελαστικότητα, στην πρόληψη των φλεγμονών και προστατεύουν από τις βλάβες του ήλιου.

Η αποτοξίνωση της επιδερμίδας προσφέρει μία σειρά από μοναδικά οφέλη και θεωρείται βασικό βήμα στη διαδικασία της αντιγήρανσης. Ενισχύει την ανάπτυξη κολλαγόνου και ελαστίνης, το μεταβολισμό των κυττάρων και βελτιώνει το φραγμό του δέρματος.

Πηγή: Naturanrg

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr