Κάνε αυτές τις 5 τροφές, το απόλυτο όπλο σου για το αδυνάτισμα

Κάνε αυτές τις 5 τροφές, το απόλυτο όπλο σου για το αδυνάτισμα

Υπάρχουν τροφές ελατήρια για να μας εκτοξεύσουν με αποφασιστικότητα στην δυναμική εκδοχή του εαυτού μας ο οποίος μπορεί να κάνει ότι υπόσχεται.

Κι αυτό γιατί αυτές οι βασικές 5 τροφές δημιουργούν κορεσμό και ήρεμο εγκέφαλο που δεν στριφογυρνά ολόκληρη την μέρα στις τροφές που χάνει, καθώς ο οργανισμός με αυτές τις 5 τροφές αισθάνεται δυνατός και πλήρης. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι πραγματικά οι καλύτερες τροφές για απώλεια βάρους;

Ας δούμε το ισχυρό προφίλ πέντε τροφών

1. Υδαρή φρούτα και λαχανικά

Υπάρχει κάποια αλήθεια στην ιστορία της κατανάλωσης υδαρών φρούτων και λαχανικών. Όχι μόνο σας προστατεύουν από την αφυδάτωση (που μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα), αλλά σας χορταίνουν πιο γρήγορα! Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση πολλών υδαρών φρούτων και λαχανικών οδηγεί σε χαμηλότερο ΔΜΣ και μικρότερη μέση. Να το θυμάστε αυτό  όταν παίρνετε τις φέτες ενός καρπουζιού στην παραλία!

Τροφές που δίνουν υγρασία  στον οργανισμό για απώλεια βάρους

Καρπούζι
Πεπόνι και πεπόνι
Φράουλες
Ροδάκινα

Ντομάτες
αγγούρια
Κολοκύθι
Σέλινο
Πράσινο λάχανο

2. Φασόλια & Όσπρια

Τα φασόλια είναι φυσικά πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Γεμίζουν και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να τα χωνέψεις — πράγμα που σημαίνει ότι μένεις χορτάτος περισσότερο! Αλλά τα οφέλη των φασολιών δεν σταματούν εδώ. Τα όσπρια είναι μια ισχυρή σούπερ τροφή για απώλεια βάρους. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι τρώνε τακτικά φασόλια έχουν μικρότερη μέση και 22 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας. Ένα φλιτζάνι μαύρα φασόλια και φακές το καθένα περιέχει 15 γραμμάρια, το 60 τοις εκατό δηλαδή του συνιστώμενου ημερήσιου ελάχιστου. Έρευνες δείχνουν ότι για κάθε γραμμάριο φυτικών ινών που τρώμε, αποβάλλουμε περίπου επτά θερμίδες.

3. Πλιγούρι βρώμης

Αν ψάχνετε για μια τροφή που βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι το πλιγούρι βρώμης είναι το φαγητό που ψάχνετε! Έχετε παρατηρήσει ποτέ πώς αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά από ένα μπολ πλιγούρι βρώμης; Η υψηλή περιεκτικότητα της σε φυτικές ίνες είναι υπεύθυνες. Μείνετε μακριά από τις προσυσκευασμένες ζαχαρούχες εκδόσεις της βρώμης και φτιάξτε τις δικές σας εκδοχές με φρέσκα φρούτα και γκρανόλα

4. Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ, που διαφημίζεται ως θεραπεία απώλειας βάρους, είναι πραγματικά ευεργετικό για τους στόχους της διατροφής σας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αφήσετε το πρωινό σας για να πιείτε γκρέιπφρουτ – αρκεί να τρώτε μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα. Δεν αφήνει τα λίπη να περάσουν στο αίμα.

5. Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί πραγματικά μπορεί να κάνει πε΄ρα τον γιατρό. Τα μήλα είναι μια άλλη εξαιρετική πηγή φυσικών ινών, διατηρώντας την όρεξή σας χαμηλή και την πέψη σας υγιή.

Τι λέει το χρώμα των κολπικών εκκρίσεων για την υγεία σας;

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr