7 σνακ αργά το βράδυ για πιο υγιεινό ύπνο

7 σνακ αργά το βράδυ για πιο υγιεινό ύπνο

Είναι δυνατόν να ικανοποιήσετε μια λαχτάρα αργά το βράδυ για φαγητό χωρίς να διαταράξετε τον ύπνο σας; Κι όμως είναι αν ξέρετε τι να ψάξετε και τι να επιλέξετε. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε τις πιο “νυσταγμένες” λιχουδιές  …

Αν και το φαγητό πριν τον ύπνο μπορεί να μην είναι πρόβλημα για όλους, για εκείνους όμως με πεπτικά προβλήματα όπως η παλινδρόμηση , ή για όσους προσπαθούν να διαχειριστούν το βάρος τους , οι ελαφριές επιλογές τροφής είναι προτιμότερες.

Προσπαθήστε να επιλέξετε τροφή απαλλαγμένη από διεγερτικά όπως είναι η ζάχαρη και η καφεΐνη. Για ενίσχυση του ύπνου , σκεφτείτε να συμπεριλάβετε τροφές με θρεπτικά συστατικά όπως τρυπτοφάνη, μαγνήσιο και βιταμίνες Β, που υποστηρίζουν τις φυσικές διαδικασίες ύπνου του σώματος. 

1. Στιγμιαίο παγωμένο γιαούρτι με μούρα

Έχουμε λαχτάρα για ζάχαρη αργά το βράδυ, αλλά η ζάχαρη απελευθερώνει ενέργεια στο σώμα που μπορεί να μας κρατήσει ξύπνιους . Αυτό το φυσικά ζαχαρούχο στιγμιαίο παγωμένο γιαούρτι με μούρα θα μπορούσε να είναι η λύση. Ο συνδυασμός φυτικών ινών από τα μούρα και πρωτεΐνης στο γιαούρτι βοηθούν στην επιβράδυνση της απελευθέρωσης της ζάχαρης, αποτρέποντας την αύξηση της ενέργειας. Το γιαούρτι παρέχει επίσης ασβέστιο. Οι μελέτες το έχουν συνδέσει με καλύτερο ύπνο, καθώς απαιτείται για την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης δηλαδή του ύπνου .

2. Γρήγορο παγωτό μπανάνα
Παγωτό μπανάνα από πάνω με αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Γιατί να μην δοκιμάσετε αυτό το κρεμώδες παγωτό μπανάνα για την επόμενη κινηματογραφική σας βραδιά; Όχι μόνο η μπανάνα και το γάλα παρέχουν τρυπτοφάνη για την υποστήριξη της παραγωγής της ορμόνης του ύπνου , αλλά χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και λίπος, είναι μια πολύ πιο υγιεινή επιλογή παγωτού .

3. Βούτυρο αμυγδάλου

Τα αμύγδαλα όχι μόνο παρέχουν μελατονίνη για την υποστήριξη του ύπνου, αλλά είναι πλούσια σε υγιή λίπη, βιταμίνη Ε και μαγνήσιο. Εάν δυσκολεύεστε με τον ύπνο, τρώτε άφθονα τρόφιμα πλούσια σε μαγνήσιο . Αυτό το μέταλλο όχι μόνο βοηθά στη μετατροπή του αμινοξέος τρυπτοφάνη σε ορμόνη ύπνου , αλλά  βοηθά επίσης έναν νευροδιαβιβαστή που συμβάλλει στην ηρεμία του νευρικού συστήματος.

Δοκιμάστε λίγο βούτυρο αμυγδάλου αλειμμένο σε μια φέτα τοστ ολικής αλέσεως ή φέτες μήλου.

4. Smoothie με βατόμουρα & μπανάνα
Smoothie βατόμουρου και μπανάνα  ή τόφου.
Πλούσιο σε πρωτεΐνες  αυτό το smoothie πριν τον ύπνο, μπορεί να υποστηρίξει την αποκατάσταση  των μυών . Επιπλέον, το τόφου και η μπανάνα παρέχουν τρυπτοφάνη η οποία απαιτείται για την παραγωγή τόσο της σεροτονίνης όσο και της μελατονίνης για να υποστηρίξει έναν ξεκούραστο ύπνο.

5. Μείγμα σπόρων με καρυκεύματα
Ανάμεικτα καρυκεύματα κολοκύθας και ηλιόσπορων
Οι σπόροι δημιουργούν ένα υγιεινό σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά όταν έρθει η ώρα του ύπνου, προσφέρουν μερικά ακόμη πλεονεκτήματα. Οι σπόροι κολοκύθας είναι πλούσιοι σε τρυπτοφάνη και παρέχουν το 37 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας μαγνησίου σε μια μόλις μερίδα. Οι ηλιόσποροι προσφέρουν ασβέστιο που υποστηρίζει την παραγωγή των ορμονών του  ύπνου.

Την επόμενη φορά που θα λαχταράτε κάτι πιο νόστιμο και αλμυρό, γιατί να μην δοκιμάσετε αυτό το μείγμα σπόρων ;

6. Ντιπ Edamame & τσίλι με crudités

Τα φασόλια Edamame είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης χαμηλών θερμίδων που εξακολουθούν να παρέχουν τρυπτοφάνη. Αυτό το ντιπ edamame & chilli με crudités είναι ένα σνακ πλούσιο σε φυτικές ίνες που θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει.

7. Πράσινα αυγά

Αυγά με σπανάκι που χαλαρώνουν τον άνθρωπο απο την ένταση.

Όχι μόνο αυτά τα πράσινα αυγά είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους, αλλά με επιπλέον 18 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα, λαμβάνετε τελικά και μια μεγάλη δόση τρυπτοφάνης που υποστηρίζει τον ύπνο. Η πλούσια πλευρά του σπανακιού προσφέρει επίσης ασβέστιο, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες. 

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Σοκολάτα γκανάς σκέτη “κόλαση”: To πιο νόστιμο γλυκό μόλις σε 10 λεπτά και με μόνο 2 υλικά

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr