Συνταγές για απώλεια Βάρους και Ανοσία με Σκόρδο.

Συνταγές για απώλεια Βάρους και Ανοσία με Σκόρδο.

Πώς να Xρησιμοποιήσετε το Σκόρδο για Απώλεια Βάρους και κάψιμο Λίπους στην Κοιλιά

Απώλεια βάρους με σκόρδο
Το σκόρδο είναι απαραίτητο συστατικό της κουζίνας αφού ενισχύει τη γεύση οποιουδήποτε γεύματος. Είναι επίσης γνωστό ως διατροφική δύναμη, ιδιαίτερα για την απώλεια βάρους. Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό, χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία για ομαλή ροή του αίματος και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Βοηθά επίσης στη μείωση της φλεγμονής και στην προστασία των αιμοφόρων αγγείων.

Όλα τα οφέλη του σκόρδου για την υγεία συμβάλλουν σε χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Απώλεια βάρους 
Το σκόρδο χρησιμοποιήθηκε ιστορικά κυρίως για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Σύμφωνα με ορισμένα ιστορικά κείμενα, το σκόρδο χρησιμοποιήθηκε ως φάρμακο ενίσχυσης της απόδοσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Διατροφικές ιδιότητες του σκόρδου – Ωμό σκόρδο (1 σκελίδα)

Πρωτεΐνη – 0,57 g
Λίπος – 0,04 γρ
Υδατάνθρακες – 2,98 γρ
Ενέργεια – 13,41 kcal
Ζάχαρη – 0,09 γρ
Φυτικές ίνες – 0,19 g
Ασβέστιο – 16,29 mg
Σίδηρος – 0,15 mg
Μαγνήσιο – 2,25 mg
Φώσφορος – 13,77 mg
Κάλιο – 36,09 mg
Νάτριο – 1,53 mg
Ψευδάργυρος – 0,1 mg
Χαλκός – 0,03 mg
Μαγγάνιο – 0,15 mg
Βιταμίνη C – 2,18 mg
Θειαμίνη – 0,02 mg
Ριβοφλαβίνη – 0,01 mg
Νιασίνη – 0,06 mg
Παντοθενικό Οξύ – 0,05 mg
Βιταμίνη Β6 – 0,11 mg
Φολικό οξύ – 0,27 mg
Λιπαρά οξέα (κορεσμένα) – 0,01 γρ

Κορυφαίοι τρόποι χρήσης σκόρδου για απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι δύσκολη. Η απώλεια του υπερβολικού σωματικού λίπους απαιτεί χρόνο, ιδρώτα, σκληρή προσπάθεια και τα κατάλληλα γεύματα. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν γρήγορες λύσεις για να γίνετε μια πιο υγιής και πιο φυσική εκδοχή του εαυτού σας!

Ωστόσο, έχουμε υγιείς και ενεργές εναλλακτικές λύσεις. Η άσκηση από μόνη της δεν μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Απαιτεί επίσης τη συμπερίληψη κατάλληλων τροφών στη διατροφή μας. Πολλά θρεπτικά συστατικά μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Αυτή η ανάρτηση θα επικεντρωθεί σε ένα τέτοιο συστατικό, το σκόρδο.

Το σκόρδο περιέχει αλλιινάση, ένα ένζυμο που μετατρέπει την αλλιίνη σε αλισίνη. Η μοναδική ιδιότητα του Allicin λειτουργεί μόνο υπό καθορισμένες συνθήκες και μπορεί να απενεργοποιηθεί εάν εκτεθεί σε υπερβολική θερμότητα.

Σύμφωνα με μελέτες , το ψήσιμο του σκόρδου για 45 λεπτά μπορεί να απενεργοποιήσει την αλλιινάση, μειώνοντας τα πλεονεκτήματα για την υγεία. Ωστόσο, η ίδια έρευνα ανακάλυψε ότι η σύνθλιψή της και η παραμονή της για 10 λεπτά πριν την προσθήκη της σε οποιοδήποτε πιάτο μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των θεραπευτικών της πλεονεκτημάτων.

1. Τρώγοντας σκόρδο το πρωί
Είναι καλύτερο να έχετε ωμό σκόρδο με νερό με άδειο στομάχι το πρωί για μέγιστα οφέλη. Θρυμματίζουμε δύο με τρεις σκελίδες σκόρδο και τις αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά πριν τις σερβίρουμε με νερό.

2. Χυμός λάιμ και σκόρδο
Το σκόρδο μπορεί να καταναλωθεί και με χυμό λάιμ. Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, ανακατέψτε το χυμό από 1 λεμόνι και μια σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένη. Πιείτε το αφού το ανακατέψετε καλά. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο χυμός λεμονιού και το ωμό σκόρδο βοηθούν στην απώλεια βάρους.

3. Ωμό σκόρδο και μέλι
Η απώλεια βάρους μπορεί επίσης να επιτευχθεί συνδυάζοντας μέλι και ωμό σκόρδο. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε 2-3 φρέσκες σκελίδες σκόρδο και ανακατέψτε τις με λίγο ωμό μέλι για να το φτιάξετε. Αφήστε λίγα λεπτά να ξεκουραστεί το μείγμα πριν το καταναλώσετε με άδειο στομάχι.

4. Τσάι σκόρδου
Για να δημιουργήσετε αυτό το τσάι:

Ψιλοκόψτε έναν λοβό σκόρδου και προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό σε ένα τηγάνι.
Βράζουμε το τσάι για λίγα λεπτά.
Όταν το τσάι ζεσταθεί αρκετά, προσθέστε 12 κουταλάκια του γλυκού κανέλα.
Αφήστε το μείγμα για 2 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά.
Προσθέστε 12 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα φλιτζάνι.
Μπορείτε να προσαρμόσετε αυτό το τσάι βράζοντας ένα λοβό σκόρδου και πίνοντάς το με κανέλα.

Συνταγές με σκόρδο για απώλεια βάρους
Ιδέες συνταγών που περιλαμβάνουν το σκόρδο και τις συνολικές θερμίδες του 

Σολομός ψητός σκόρδο 4 φιλέτα σολομού, 4 σκελίδες σκόρδο, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση 25 λεπτά 250 θερμίδες ανά μερίδα

Σούπα με σκόρδο και λάχανο 1 ματσάκι λάχανο, έξι σκελίδες σκόρδο, 1 κρεμμύδι, 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών 30 λεπτά 150 θερμίδες ανά μερίδα

Γαρίδες Σκόρδου Ανακατεύουμε 1 κιλό γαρίδες, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, έξι σκελίδες σκόρδο, 2 φλιτζάνια ανάμεικτα λαχανικά (όπως πιπεριές και κολοκυθάκια) 20 λεπτά 200 θερμίδες ανά μερίδα

Κατάλογος με τα οφέλη για την υγεία του ωμού σκόρδου

1. Αυξάνει την ανοσία
Αρκετές μελέτες έχουν βρει ότι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην αύξηση της ανοσολογικής λειτουργίας, πιθανώς λόγω της υψηλής συγκέντρωσης αντιοξειδωτικών και ενώσεων που περιέχουν θείο όπως η αλισίνη.

2. Προάγει την καρδιακή υγεία
Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων χοληστερόλης για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

3. Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σταθεροποιούνται
Το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα νηστείας και στη βελτίωση της διαχείρισης του σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά τον διαβήτη τύπου 2.

4. Βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου
Αν και η έρευνα στον άνθρωπο είναι περιορισμένη, μελέτες σε ζώα δείχνουν ότι η λήψη μεγάλων ποσοτήτων φρέσκου ή παλαιωμένου εκχυλίσματος σκόρδου μπορεί να ενισχύσει τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

5. Μειώνει τις φλεγμονές
Η αλισίνη, μια χημική ουσία με αντιφλεγμονώδη δράση, βρίσκεται στο σκόρδο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χρόνιας φλεγμονής σε όλο το σώμα και στην καταπολέμηση ασθενειών που σχετίζονται με την παχυσαρκία, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις.

6. Αυξάνει τα Επίπεδα Ενέργειας
Το σκόρδο περιέχει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ονομάζεται σελήνιο, απαραίτητο για την αύξηση των επιπέδων ενέργειας, καθώς βοηθά στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια μέσω του μεταβολισμού. Το σκόρδο περιέχει επίσης αντιβακτηριακές ιδιότητες που βοηθούν στην καταπολέμηση της κόπωσης από λοιμώξεις ή ασθένειες σκοτώνοντας επιβλαβή βακτήρια στο σώμα που μπορεί να προκαλέσουν κόπωση.

7. Σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα
Το σκόρδο μειώνει την όρεξη αυξάνοντας τις ορμόνες κορεσμού, όπως το πεπτίδιο YY (PYY), το οποίο σηματοδοτεί την πληρότητα μετά την κατανάλωση γευμάτων με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, όπως ζυμαρικά, ψωμί ή πιάτα με ρύζι!

Παρενέργειες της κατανάλωσης σκόρδου
Έχετε φανταστεί ποτέ ότι το σκόρδο μπορεί επίσης να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα υγείας; Η κατανάλωση ωμού ή πολύ σκόρδου μπορεί να έχει απειλητικές για τη ζωή συνέπειες.

Είναι κακό για το συκώτι σας
Το συκώτι είναι ένα κρίσιμο όργανο του σώματός μας, καθώς διεξάγει πολλές διαδικασίες ζωής. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, το σκόρδο περιέχει αλισίνη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ηπατική βλάβη εάν καταναλωθεί σε σημαντικές ποσότητες.

Διάρροια
Η κατανάλωση σκόρδου με άδειο στομάχι μπορεί να οδηγήσει σε διάρροια. Αυτό συμβαίνει επειδή το σκόρδο περιέχει χημικές ουσίες που σχηματίζουν αέρια, όπως το θείο, που συμβάλλουν στη διάρροια.

Καούρα, ναυτία και έμετος
Σύμφωνα με ένα έγγραφο του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου των Ηνωμένων Πολιτειών, η κατανάλωση ωμού σκόρδου με άδειο στομάχι μπορεί να προκαλέσει καούρα, ναυτία και έμετο. Επιπλέον, σύμφωνα με μια μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, το σκόρδο περιέχει χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ΓΟΠΝ (γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση).

Βλαβερή οσμή
Το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει δυσοσμία του στόματος εάν καταποθεί σε μεγάλες ποσότητες. Το συστατικό θείου που βρίσκεται στην αναπνοή είναι η κύρια αιτία της κακοσμίας .

Αυξάνει την αιμορραγία
Το σκόρδο είναι επίσης ένα φυσικό αραιωτικό του αίματος, επομένως δεν πρέπει να τρώμε πολύ από αυτό εάν χρησιμοποιούμε αραιωτικά αίματος όπως η βαρφαρίνη ή η ασπιρίνη. Αυτό οφείλεται στον επικίνδυνο συνδυασμό φαρμάκου για την αραίωση του αίματος και σκόρδου, που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εσωτερικής αιμορραγίας.

Δεν είναι κατάλληλο για έγκυες ή θηλάζουσες μητέρες
Οι έγκυες ή οι θηλάζουσες γυναίκες πρέπει να αποφεύγουν το σκόρδο καθώς μπορεί να προκαλέσει τοκετό. Δεδομένου ότι αλλάζει τη γεύση του γάλακτος, θα πρέπει να αποφεύγεται από τις θηλάζουσες γυναίκες.

Μπορεί να σας ζαλίσει
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η υπερβολική κατανάλωση σκόρδου μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να προκαλέσει διάφορα συμπτώματα.

Επιδεινώνει την κολπική λοίμωξη
Το σκόρδο πρέπει να αποφεύγεται για τη θεραπεία της κολπικής μόλυνσης από ζυμομύκητες, καθώς μπορεί να επιδεινώσει την ασθένεια ερεθίζοντας τους ευαίσθητους κολπικούς ιστούς.

Εάν θέλετε μια γρήγορη, εύκολη, φυσική στρατηγική για να χάσετε βάρος, θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε τακτικά το σκόρδο στη διατροφή σας. Ας ελπίσουμε ότι οι πληροφορίες μας ήταν αρκετά χρήσιμες για να σας ενθαρρύνουν να χρησιμοποιήσετε σκόρδο στο επόμενο γεύμα σας.

Ωστόσο, είναι σημαντική η αναζήτηση επαγγελματικής συμβουλής σχετικά με το πόσο και πόσο συχνά να το καταναλώνετε για μέγιστα αποτελέσματα. Ένας διατροφολόγος ή ο γιατρός σας θα σας κατατοπίσει.

-Το σκόρδο βοηθά στην πέψη και στην αποτοξίνωση του οργανισμού, μειώνοντας τα επίπεδα αντίστασης στην ινσουλίνη και μειώνοντας την αποθήκευση λίπους. Για καλύτερα αποτελέσματα, συμπεριλάβετε το λευκό μέρος της σκελίδας στη διατροφή σας και προσθέστε ωμό ή μαγειρεμένο σκόρδο στα γεύματά σας.

-Είναι γνωστό ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να αποτρέψουν την υπερβολική αποθήκευση λίπους στους ιστούς του σώματός . 

3. Πώς να φτιάξετε νερό σκόρδου για απώλεια βάρους;
Η κατανάλωση σκόρδου σε νερό είναι ο απλούστερος και ευκολότερος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε για να χάσετε κιλά. Το νερό με έγχυση σκόρδου είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία και, το πιο σημαντικό, βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους και του λίπους. 

Μια απλή συνταγή για να φτιάξετε νερό σκόρδου:

Συστατικά:

1 με 2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι νερό

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις σκελίδες σκόρδου
Βράζουμε νερό σε ένα μπρίκι
Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο στο βραστό νερό και αφήστε το για 5 με 10 λεπτά
Αποσύρουμε το μπρίκι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει
Στραγγίστε το μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα
Πιείτε το είτε ζεστό είτε κρύο.

Υαλουρονικό οξύ σέρουμ -τζελ.

www.kolorshealthcare.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Κάνε Σύσφιξη και Γλυπτική Προσαγωγών Ποδιών και Γλουτών με Πιλάτες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr