Το μυστικό για μια καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα κρύβεται στο ανθρακούχο νερό

Το μυστικό για μια καθαρή και ενυδατωμένη επιδερμίδα κρύβεται στο ανθρακούχο νερό

Πώς να πλένεις το πρόσωπό σου για να διατηρεί πάντα ενυδωατωμένο το δέρμα σου

Εχεις ακούσει για το νεο beauty hack που λέγεται sparkling facial water, το οποίο τι σου λέει; Καθάρισε απλώς το πρόσωπό σου με ανθρακούχο νερό. Αν λειτουργεί; Μια δοκιμή θα σε πείσει.Πάμε όμως να δούμε τα οφέλη του.

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Τα οφέλη του πλυσίματος του προσώπου σας με ανθρακούχο νερό
Αυτό που υποστηρίζουν όσοι το έχουν δοκιμάσει είναι πως μετά από μερικές εβδομάδες βλέπουν τα οφέλη του ανθρακούχου νερού στην επιδερμίδα τους, όπως αυτά που σχετίζονται με τη σφριγηλότητα και τον καλύτερο καθαρισμό του δέρματος, καθώς και την μείωση της ξηρότητας. Εν ολίγοις, είναι ένα μάλλον ασυνήθιστο και περίεργο τελετουργικό ομορφιάς, το οποίο όμως με τη σωστή συνέπεια θα μπορούσε να δώσει ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Γιατί λειτουργεί;
Αν και δεν είναι μια ευρέως διαδεδομένη πρακτική στη Δύση, είναι στην πραγματικότητα μια τελετουργία ήδη γνωστή και εκτιμημένη από τους Κινέζους και Κορεάτες γκουρού του δέρματος . Σύμφωνα με τη μέθοδο k-beauty , βυθίζοντας το πρόσωπό σου σε μια λεκάνη με ανθρακούχο νερό για λίγα δευτερόλεπτα θα βοηθούσε να καθαρίσεις το δέρμα σε βάθος, εξαλείφοντας έτσι τα βακτήρια που ευθύνονται για τις ατέλειες.

Στην πραγματικότητα, η χρήση του νερού της βρύσης μπορεί να αποδειχθεί πρόβλημα για το πιο αντιδραστικό και ευαίσθητο δέρμα που θα μπορούσε να στεγνώσει εύκολα λόγω του υψηλού pH. Επιπλέον, οι φυσαλίδες που χαρακτηρίζουν το ανθρακούχο νερό λειτουργούν ως φυσικά αγγειοδιασταλτικά , βελτιώνοντας τη μικροκυκλοφορία για μια υγιή επιδερμίδα.

Τι να προσέξεις
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει παρενέργειες στο δέρμα, η χρήση ανθρακούχου νερού για το πλύσιμο του προσώπου σου είναι μια κακή συνήθεια για το περιβάλλον και την τσέπη σου . Το ανθρακούχο νερό, το οποίο κυκλοφορεί συνήθως σε πλαστικά μπουκάλια, αντιπροσωπεύει τεράστια σπατάλη αν θέλεις να το χρησιμοποιείς για να ξεπλένεις το πρόσωπό σου καθημερινά, καθώς και μεγάλη παραγωγή απορριμμάτων. Ωστόσο, αν εκτιμάς τα οφέλη του στο δέρμα η ιδανική επιλογή είναι να το χρησιμοποιείς ως σπρει.

Οι θεραπείες της μητέρας φύσης βοηθούν τις εξάψεις;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr