Πώς να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας με την άσκηση

Πώς να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας με την άσκηση

Η επόμενη προπόνησή σας θα μπορούσε να σας προετοιμάσει για έναν πιο γρήγορο και αποτελεσματικό μεταβολισμό.

Ο μεταβολισμός σας περιλαμβάνει όλα τα πράγματα που κάνει το σώμα σας για να μετατρέψει την τροφή σε ενέργεια και να σας κρατήσει σε εγρήγορση. Μερικοί άνθρωποι έχουν ταχύτερο μεταβολισμό από άλλους.

Ορισμένα πράγματα που επηρεάζουν το αν ο μεταβολισμός σας είναι γρήγορος ή υποτονικός περιλαμβάνουν πράγματα που δεν ελέγχετε, όπως η ηλικία, το φύλο και τα γονίδιά σας. Μερικές φορές ένας υποτονικός θυρεοειδής μπορεί να μειώσει το μεταβολισμό σας. Αλλά μόλις διαπιστώσετε ότι είναι φυσιολογικός, η επιτάχυνσή του εξαρτάται από εσάς. Επικεντρωθείτε σε αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά: την άσκηση.

Τα μυϊκά κύτταρα χρειάζονται πολλή ενέργεια, πράγμα που σημαίνει ότι καίνε πολλές θερμίδες. Στην πραγματικότητα, καίνε περισσότερες θερμίδες από τα λιποκύτταρα, ακόμη και όταν δεν γυμνάζεστε. Έτσι, ο χρόνος που ξοδεύετε για να γυμναστείτε αποδίδει οφέλη πολύ καιρό αφού σταματήσετε να ιδρώνετε.

Περισσότερη άσκηση όσο μεγαλώνουμε
Η άσκηση γίνεται ακόμη πιο σημαντική όσο μεγαλώνετε. Με την ηλικία χάνετε φυσικά μυϊκή μάζα, γεγονός που επιβραδύνει το μεταβολισμό σας. Η γυμναστική μπορεί να σταματήσει αυτή την ολίσθηση.

Είναι απλό. Πρέπει να προκαλείτε συχνά τους μυς σας με αυτούς τους δύο τρόπους:

1. Ενισχύστε την προπόνησή σας. Οποιοδήποτε είδος αερόβιας άσκησης, είτε τρέχετε, είτε κάνετε Zumba, καίει θερμίδες. Κάντε την πιο έντονη και το σώμα σας θα κάψει περισσότερες θερμίδες.

Δοκιμάστε τα διαλείμματα αυξομείωσης. Μπορείτε να τα κάνετε με οποιοδήποτε είδος καρδιοαναπνευστικής άσκησης. Η βασική ιδέα είναι να εναλλάσσεστε μπρος-πίσω μεταξύ υψηλότερης και χαμηλότερης έντασης. Το κάνετε πραγματικά έντονο και στη συνέχεια μειώνετε το ρυθμό σας και επαναλαμβάνετε.

Για παράδειγμα, κάντε όσα περισσότερα άλματα μπορείτε για 1 λεπτό και, στη συνέχεια, περπατήστε στη θέση σας για 2 λεπτά. Επαναλάβετε για 15 λεπτά.

2. Σηκώστε βάρη. Επειδή οι μύες καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες από το λίπος, η ενδυνάμωση των μυών σας θα σας μετατρέψει σε μια πιο αποτελεσματική μηχανή καύσης θερμίδων, ακόμη και όταν είστε σε κατάσταση ηρεμίας.

Θα κάνετε κάτι περισσότερο από το να βοηθήσετε απλώς το μεταβολισμό σας. Η καρδιά σας, τα οστά σας, ακόμα και η διάθεσή σας θα επωφεληθούν. Είναι ένα κέρδος για όλους.

www.healthstat.gr

Σέρουμ πεπτιδίων. Η επανάσταση στην ανάπλαση.

10 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αλουμινόχαρτο στην καθαριότητα του σπιτιού

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr