Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες προκαλώντας χαλάρωση στο πρόσωπο

Το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες προκαλώντας χαλάρωση στο πρόσωπο

Η παλιά skincare συμβουλή που πρέπει να σταματήσετε να ακολουθείτε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΙΚΥ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η περιοχή του λαιμού είναι τις περισσότερες φορές παραμελημένη στην περιποίηση σε σχέση με το πρόσωπο. Ακόμα και οι γυναίκες που δεν την ξεχνούν κατά τη διάρκεια της skincare ρουτίνας τους, εφαρμόζουν την κρέμα τους με τέτοιο τρόπο που τελικά προκαλούν άθελά τους χαλάρωση λαιμού.

Το skincare λάθος που προκαλεί χαλάρωση λαιμού

Όπως είπε ο βραβευμένος makeup artist του οίκου Dior Μαρκέλλος Σίβογλου είναι λάθος να εφαρμόζουμε την κρέμα με ανοδικές κινήσεις. Αν και παλαιότερα, υπήρχε η εντύπωση ότι έτσι πηγαίνουμε αντίθετα στο νόμο της βαρύτητας, ανορθώνοντας την επιδερμίδα, στην πραγματικότητα, όπως λέει ο Μαρκέλλος Σίβογλου, έτσι δημιουργείται χαλάρωση και προγούλι.

“Εφαρμόστε την κρέμα με καθοδικές κινήσεις, έτσι ώστε να περιοριστεί το οίδημα στην περιοχή και η επιδερμίδα στην περιοχή του λαιμού να δείχνει πιο σφριγηλή και νεανική.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση λαιμού
Για να αντιμετωπιστεί η ήδη υπάρχουσα χαλάρωση του λαιμού, επιστρατεύστε μια κρέμα ή έναν ορό με δραστικούς παράγοντες που προλαμβάνουν ή “διορθώνουν” τη χαλάρωση, χαρίζοντας ένα εφέ lifting. Η ρετινόλη, η οποία επιταγχύνει το ρυθμό της κυτταρικής ανανέωσης και ενισχύει το κολλαγόνο και την ελαστίνη στο δέρμα, είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό συστατικό που αξίζει να αναζητήσετε σε μία σύνθεση.

Είναι φυσικά αυτονόητο ότι το αντηλιακό δεν θα πρέπει να βγαίνει από το νεσεσέρ σας με το πέρας του καλοκαιριού. Η προστασία της επιδερμίδας από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου με ένα καλό αντηλιακό είναι απαραίτητη όλο το χρόνο, αφού οι UVA μπορούν εύκολα να τρυπώσουν ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους.

Αν τώρα θέλετε να δείτε άμεση αλλαγή στην όψη του λαιμού σας, τότε συζητήστε με το δερματολόγο σας για το τι θεραπεία μπορείτε να ακολουθήσετε. Το πιο πιθανό είναι να σας προτείνει να κάνετε botox, το οποίο θα “παγώσει” τους μύες, περιορίζοντας έτσι τις ρυτίδες στην περιοχή ή νήματα προσώπου για αντιμετώπιση της χαλάρωσης του λαιμού.

www.harpersbazaar.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Βλεφαρόπτωση: Πώς να ανορθώσετε τα πεσμένα βλέφαρα χωρίς επέμβαση

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr