Βλεφαρόπτωση: Πώς να ανορθώσετε τα πεσμένα βλέφαρα χωρίς επέμβαση

Βλεφαρόπτωση: Πώς να ανορθώσετε τα πεσμένα βλέφαρα χωρίς επέμβαση

Παρατηρείτε ότι η ρουτίνα του μακιγιάζ σας έχει γίνει πιο δύσκολη τα τελευταία χρόνια; Ίσως δυσκολεύεστε να εφαρμόσετε ευθεία το eyeliner στο βλέφαρό σας με ή νιώθετε την ανάγκη να τραβήξετε προς τα πάνω το δέρμα του βλεφάρου όταν βάζετε σκιά για να εφαρμοστεί ομοιόμορφα;

Ο ένοχος είναι πιθανότατα τα πεσμένα βλέφαρα.
Η σταδιακή μείωση του πάχους του δέρματος γύρω από τα μάτια, το πρήξιμο από την έλλειψη ύπνου ή την κατακράτηση υγρών και το χαλαρό δέρμα μπορούν όλα να προκαλέσουν βλεφαρόπτωση, με αποτέλεσμα τα μάτια να φαίνονται κουρασμένα.

Σίγουρα, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ιατρικές παρεμβάσεις για ανόρθωση βλεφάρων, διαδικασία που περιλαμβάνει την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους, αλλά το υψηλό κόστος -αλλά και η δέσμευση χρόνου- μπορεί να είναι απαγορευτικά για πολλούς.

Γι’ αυτό, οι ειδικοί εξηγούν πώς μπορείτε να διορθώσετε τα πεσμένα βλέφαρα χωρίς χειρουργική επέμβαση.

Τι προκαλεί τα πεσμένα βλέφαρα
Τα πεσμένα βλέφαρα, κατάσταση γνωστή και ως «βλεφαρόπτωση», είναι μέρος της διαδικασίας γήρανσης, όπως επιβεβαιώνεται από τη Hayley Goldbach, δερματολόγο στο Πανεπιστήμιο Brown.

«Τα βλέφαρα πέφτουν λόγω ενός συνδυασμού παραγόντων. Ο ένας είναι ότι τα επιθέματα λίπους που περιβάλλουν τα μάτια τείνουν να κάνουν κήλη ή να σπρώχνουν τους μύες με τον καιρό», λέει η Δρ. Goldbach, επισημαίνοντας ότι οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου μπορούν επίσης να βλάψουν το κολλαγόνο γύρω από τα μάτια, προκαλώντας χαλάρωση και πτώση του δέρματος.

Εκτός από τη γήρανση, οι αλλαγές στο δέρμα και στον συνδετικό ιστό γύρω από τα μάτια συμβάλλουν επίσης στην ανάπτυξη της βλεφαρόπτωσης. «Τέτοιες είναι η αποδυνάμωση των μυών στο βλέφαρο, η απώλεια ελαστικότητας του δέρματος και η ανακατανομή του υποδόριου λίπους», εξηγεί η Julia Schwartz, δερματολόγος στο Πουέρτο Ρίκο.

«Η γενετική και οι επιλογές του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στην πτώση των βλεφάρων», τονίζει η ειδικός.

«Επιπλέον, τα τραύματα, η χειρουργική επέμβαση στα μάτια και η χρήση φακών επαφής μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο βλεφαρόπτωσης και ακόμη και να οδηγήσουν σε χαλάρωση ή αποκόλληση του μυϊκού τένοντα», προσθέτει η Δρ. Charisse McCall, δερματολόγος στο Commack της Νέας Υόρκης.

Ευτυχώς, οι λύσεις για τη ανόρθωση των πεσμένων βλεφάρων χωρίς χειρουργική επέμβαση είναι άφθονες.

Πώς να διορθώσετε τα πεσμένα βλέφαρα χωρίς χειρουργική επέμβαση -με κρέμες
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σηκώσετε και να φωτίσετε τα όμορφα μάτια σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα ή να υποστείτε το χειρουργικό νυστέρι.

«Με έναν συνδυασμό θεραπειών στο σπίτι, οικονομικά προϊόντα ομορφιάς και μια πινελιά καλλιτεχνικού μακιγιάζ, μπορείτε να ανασηκώσετε τα βλέφαρα και να δείξετε ξανά το καλύτερο πρόσωπό σας», διαβεβαιώνει η δερματολόγος Navin S. Arora, ιδρύτρια του Borealis Dermatology.

«Θυμηθείτε, το ταξίδι προς τα ζωηρά μάτια είναι μια εξερεύνηση και το να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς είναι το κλειδί για ένα πιο λαμπερό, πιο νεανικό βλέμμα», σημειώνει.

1. Δοκιμάστε αυτό το δυναμικό συνδυασμό συστατικών
Όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος, ορισμένα συστατικά λειτουργούν πολύ καλά μαζί. Η Δρ. Arora προτείνει να αναζητήσετε κρέμες που περιέχουν συστατικά όπως καφεΐνη, βιταμίνη C και υαλουρονικό οξύ.

Όταν συνδυάζονται, είναι ευεργετικά στη μείωση των πεσμένων ματιών, επειδή η καφεΐνη συμβάλλει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση του πρηξίματος, η βιταμίνη C προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ το υαλουρονικό οξύ διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και σφριγηλό, λειαίνοντας τις ρυτίδες.

2. Επιστρατεύστε έναν κύλινδρο προσώπου από νεφρίτη (Jade roller)
Αυτό το must-have ομορφιάς είναι στη μόδα τον τελευταίο καιρό και προτείνεται επίσης από τους ειδικούς. Ένας κύλινδρος προσώπου από νεφρίτη , το γνωστό jade roller ,μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και να βελτιώσει τη λεμφική παροχέτευση γύρω από τα μάτια, κάτι που μπορεί να μειώσει προσωρινά τη σοβαρότητα της βλεφαρόπτωσης.

Επιπλέον, εάν τα πεσμένα βλέφαρα σχετίζονται με σημαντικό πρήξιμο που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, ένας κρύος κύλινδρος προσώπου από νεφρίτη μπορεί να μειώσει το πρήξιμο βελτιώνοντας τη λεμφική κυκλοφορία και συστέλλοντας τα επιφανειακά αιμοφόρα αγγεία.

3. Επιλέξτε ένα προϊόν λάμψης για τα μάτια
Πρόκειται για ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για το δέρμα γύρω από τα μάτια. «Η καθαρή φόρμουλα μιας τέτοιας κρέμας δεν περιέχει αλκοόλ και θειικά άλατα, μεταξύ άλλων συστατικών. Η κλινικά αποδεδειγμένη κρέμα ματιών βοηθά στον πιο ομοιόμορφο τόνο του δέρματος, για μάτια που φαίνονται καλύτερα συνολικά με μόλις δύο εβδομάδες χρήσης», λέει η δερματολόγος η Marnie Nussbaum.

www.oloygeia.gr

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας

Συμπληρώματα διατροφής: 2 βιταμίνες και 1 μέταλλο που βοηθούν όταν είστε άρρωστοι

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr