Συμβουλές και tips – Πώς θα ασπρίσετε τα αμύγδαλα που προορίζονται για γλυκό

Συμβουλές και tips – Πώς θα ασπρίσετε τα αμύγδαλα που προορίζονται για γλυκό

Τα αμύγδαλα που προορίζονται για γλυκό, τόσο κάποιες παραδοσιακές συνταγές όπως η Μπακλαβού της Μυτιλήνης όσο και πολλές νεότερες όπως το Γλύκισμα Αμυγδάλου, ζητούν να είναι λευκά, δηλαδή να είναι ασπρισμένα, ξεφλουδισμένα από το φλοιό τους.

Λευκά ή άσπρα αμύγδαλα βρίσκετε στην αγορά είτε ολόκληρα είτε φιλέ (σε φετάκια) σε τιμή ακριβότερη βέβαια από τα υπόλοιπα. Μπορείτε όμως εύκολα να τα ξεφλουδίσετε και μόνοι σας στο σπίτι.

Το μυστικό είναι αμύγδαλα μουλιασμένα στο νερό

Για να ξεφλουδίσετε γρήγορα και εύκολα τα αμύγδαλα από τη φλούδα τους, τα βάζετε να βράσουν στο νερό για 2’-3’. Τα βυθίζετε σε κρύο νερό να μειώσετε τη θερμοκρασία. Μόλις μπορείτε να τα πιάσετε, βοηθώντας λίγο με τα χέρι σας, απομακρύνετε τις φλούδες, που έτσι κι αλλιώς θα φεύγουν σε μεγάλο μέρος από μόνες τους.

www.ethnos.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Το να ανεβαίνουμε σκάλες μ’ αυτόν τον τρόπο αποτελεί σημάδι πρώιμης φάσης άνοιας

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr