Πώς να μην πάρω κιλά στις γιορτές. Έξυπνα tips

Πώς να μην πάρω κιλά στις γιορτές. Έξυπνα tips

Η πρόληψη της αύξησης του βάρους στις γιορτές μπορεί να γίνει τηρώντας κάποιες από τις παρακάτω τακτικές στο εορταστικό τραπέζι:

1. Τρόπος σκέψης: «Παν μέτρον άριστον». Δεν χρειάζεται επειδή είστε σε διακοπές να κάνετε υπερβολές στο φαγητό, το ποτό και τα γλυκά όλες τις μέρες. Βάλτε το δικό σας μέτρο, όπως για παράδειγμα «θα φάω λίγο πιο ξέγνοιαστα την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή 1-2 ημέρες και όχι κάθε μέρα». Τα μελομακάρονα είναι τέλεια, όμως δεν είναι απαραίτητο να φάμε ένα κιλό σε μια εβδομάδα. Μπορούμε να φάμε κάποιο, όταν θα έχουμε πραγματική επιθυμία. Με απλά λόγια, βγείτε από το διχοτομικό τρόπο σκέψης που οδηγεί στις ακρότητες να κάνετε διατροφή ή να αφήνεστε στην υπερβολή. Διαλέξτε κάτι ενδιάμεσο!

Θυμηθείτε! Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στο μέτρο και την υπερβολή. Η κατανάλωση για παράδειγμα 3 κυρίως πιάτων, 4 ποτηριών κρασιού και 2 γλυκών έχει μεγάλη διαφορά από την κατανάλωση 1+1/2 μερίδας, 2 ποτηριών κρασιού και λίγων κουταλιών γλυκού.

2. Ξεκινήστε με αρκετά λαχανικά το γεύμα σας! Τα λαχανικά μάς γεμίζουν το στομάχι, μας χορταίνουν και μας βοηθούν να τρώμε πιο αργά το γεύμα μας.

3. Δώστε βάση στις τροφές με πρωτεΐνη στο κυρίως γεύμα! Προτιμήστε κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι και κόκκινο κρέας. Οι πρωτεΐνες μάς βοηθούν να χορταίνουμε πιο εύκολα και πιθανότατα, όταν υπερκαταναλώνουμε θερμίδες, δυσχεραίνουν την αποθήκευσή τους.

4. Γεμίστε το πιάτο σας με ορεκτικά της αρεσκείας σας μια φορά! Προσπαθήστε να μην γεμίζετε επανειλημμένα τα πιάτα σας, διότι είναι σχεδόν σίγουρο πως θα χάσετε το μέτρο.

5. Αλκοόλ: η καλύτερη σύσταση για το αλκοόλ είναι η αποχή, αλλά ρεαλιστικά για τους περισσότερους δεν είναι εφικτή. Προσπαθήστε να πιείτε με μέτρο έως το πολύ 2 ποτά οι γυναίκες και 3 ποτά οι άντρες.

6. Γλυκό: Συνήθως υπάρχει μεγάλη ποικιλία γλυκών στο εορταστικό τραπέζι. Διαλέξτε το αγαπημένο σας και φάτε μερικές κουταλιές ή πάρτε μια κουταλιά από το καθένα για να απολαύσετε τη γεύση.

7. Τις μέρες που δεν υπάρχουν τραπέζια καλό είναι να τρώτε λίγο πιο ελαφρά.

8. Κατά τις ημέρες των διακοπών πάρτε τους αγαπημένους σας και περπατήστε έξω ή κάντε κάποιας μορφής άσκηση.

Madata.GR 

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

www.pexels.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

5 τρόποι για να μαλακώσουμε ένα σκληρό κομμάτι κρέατος

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr