Πόσο γρήγορα θα αλλάξει το σώμα σoυ με το τρέξιμο και πόσα χρόνια ζωής θα κερδίσεις.

Πόσο γρήγορα θα αλλάξει το σώμα σoυ με το τρέξιμο και πόσα χρόνια ζωής θα κερδίσεις.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι δρομείς είναι λιγότερο πιθανό να πεθάνουν από καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό. Επίσης, το τρέξιμο βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και την κυκλοφορία. Οι δρομείς έχουν επίσης μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από τους μη δρομείς λόγω του γεγονότος ότι μειώνει το άγχος και αυξάνει την ποιότητα του ύπνου.

Οι δρομείς έχουν μέσο προσδόκιμο ζωής 3,5 έως 4,5 χρόνια μεγαλύτερο από τους μη δρομείς, σύμφωνα με μια μελέτη. Το τρέξιμο μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής σας κατά σχεδόν τρία χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Mayo Clinic Proceedings. Οι δρομείς που έτρεχαν τέσσερις ώρες την εβδομάδα για τουλάχιστον ένα χρόνο είχαν αύξηση του προσδόκιμου ζωής σχεδόν τρία χρόνια. Επιπλέον, οι δρομείς είχαν 50% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, είχαν λιγότερες αναπηρίες και μπορούσαν να ζήσουν μεγαλύτερη και πιο δραστήρια ζωή.

Οι δρομείς μπορεί να έχουν μερικά μειονεκτήματα. Πρώτον, το τρέξιμο δεν είναι πάντα η πιο υγιεινή μορφή άσκησης. Το άγχος του τρεξίματος μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και την επιθυμία για ούρηση. Ωστόσο, με σωστό προγραμματισμό, μπορείτε να ξεπεράσετε αυτά τα εμπόδια. Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας και να μειώσετε το άγχος σας κάνοντας περισσότερη άσκηση.

Επιπλέον, μπορείτε να βελτιώσετε την κοινωνική σας ζωή τρέχοντας. Είναι καλύτερο να εξετάσετε τη διατροφή και τον τρόπο ζωής σας για να διαπιστώσετε εάν είστε καλός υποψήφιος για τρέξιμο. Είναι σημαντικό να τρώτε ένα ισορροπημένο γεύμα μετά από κάθε τρέξιμο και να πίνετε 16 ουγγιές νερό. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τροφές που περιέχουν πολλή ζάχαρη ή λίπος. Το διατροφικό σας πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει ακόμη και σύνθετους υδατάνθρακες. Είναι καλύτερο να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή για να απαντήσετε στην ερώτηση “Πόσο καιρό θα μου πάρει για να χάσω βάρος;”

Μια ισορροπημένη διατροφή θα σας εμποδίσει επίσης να τρώτε υπερβολικά ή να παίρνετε βάρος. Για να χάσετε βάρος, πρέπει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε. Ένα μικρό θερμιδικό έλλειμμα θα σας κάνει να φαίνεστε πιο αδύνατοι. Είναι επίσης σημαντικό να ενσωματώσετε την προπόνηση με αντιστάσεις στη ρουτίνα της προπόνησής σας για να χτίσετε μυς και να κάψετε περισσότερες θερμίδες ταυτόχρονα.

Το τρέξιμο αποδείχθηκε ότι έχει μικρότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, νευρολογικών παθήσεων και καρκίνου από το περπάτημα σε μια μελέτη που συνέκρινε τις επιπτώσεις του τρεξίματος και του περπατήματος. Επιπλέον, το τρέξιμο έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την υγεία του εγκεφάλου καθώς και του σώματος, μειώνοντας συγκεκριμένα το σωματικό λίπος. Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε την έρευνα σχετικά με τις επιπτώσεις του τρεξίματος στο σώμα σας.

Μπορείτε να βρείτε πληθώρα πληροφοριών στο διαδίκτυο ή να συζητήσετε τις συγκεκριμένες ανάγκες φυσικής σας κατάστασης με έναν γιατρό ή φυσιοθεραπευτή. Υπάρχουν πολλά οφέλη από το τρέξιμο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε και τα μειονεκτήματα. Για παράδειγμα, θα πρέπει να αποφεύγετε την καφεΐνη πριν τρέξετε. Το τρέξιμο μπορεί επίσης να σας κάνει να ουρείτε πιο συχνά από ό,τι θα προτιμούσατε.

www.pexels.com

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Γιατί αυτιά και μύτη μεγαλώνουν με την ηλικία

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr