Τι είναι ο καρδιακός ρυθμός που καίει λίπος; και πως θα καταλάβετε μόνοι σας πόσο καίτε

Τι είναι ο καρδιακός ρυθμός που καίει λίπος; και πως θα καταλάβετε μόνοι σας πόσο καίτε

Η άσκηση μπορεί να είναι μια δύσκολη εργασία ή ένα ευχάριστο χόμπι. Όπως και να το δεις, θα θελήσεις να βεβαιωθείς ότι αξιοποιείς στο έπακρο τις προπονήσεις σου. Η άσκηση στη σωστή ένταση θα βεβαιωθείτε ότι πιέζετε τον εαυτό σας στο σωστό ποσό. Εάν εργάζεστε για απώλεια βάρους, θα θέλετε να ασκηθείτε με υψηλότερη ένταση. Αυτό θα σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Τι είναι το Cardio;
Το cardio, που ονομάζεται επίσης αερόβια άσκηση ή άσκηση αντοχής, έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Οι μέτριες έως έντονες προπονήσεις καρδιο κάθε εβδομάδα μπορεί να συμβάλουν στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας.

Η αερόβια άσκηση περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως:

Ζωηρό περπάτημα
Κολύμπι
Κουρεύοντας το γρασίδι
Τζόκινγκ
Κωπηλασία
Αναρρίχηση σκάλας

Το Cardio είναι μία από τις τέσσερις κατηγορίες ασκήσεων μαζί με τη δύναμη, την ισορροπία και την ευλυγισία.

Το Cardio βελτιώνει τη συνολική σας φυσική κατάσταση, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια υγιή καρδιά, πνεύμονες και κυκλοφορικό σύστημα. Η καρδιοπάθεια μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας μειώνοντας τον κίνδυνο για ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και το εγκεφαλικό.

Τρόποι αξιολόγησης της καύσης λίπους
Κατά τη μέτρηση της έντασης της άσκησης, θα λάβετε υπόψη πώς αισθάνεστε και τον πραγματικό καρδιακό σας ρυθμό.

Πως αισθάνεσαι; Ο πρώτος τρόπος για να μετρήσετε την ένταση της προπόνησής σας είναι να λάβετε υπόψη την προσπάθειά σας που αντιλαμβάνεστε. Αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο. Αυτό που μπορεί να φαίνεται δύσκολο τρέξιμο σε ένα άτομο μπορεί να μοιάζει με απλό τρέξιμο σε άλλο. Αυτό είναι ένα υποκειμενικό μέτρο για το πώς πηγαίνει η προπόνησή σας.

ΠΑΛΜΟΣ ΚΑΡΔΙΑΣ. Η μέτρηση της έντασης της προπόνησής σας με τον καρδιακό σας ρυθμό είναι ένας πιο αντικειμενικός τρόπος για να το δείτε. Όσο υψηλότερος είναι ο καρδιακός σας ρυθμός ενώ προπονείστε, τόσο μεγαλύτερη είναι η ένταση της άσκησής σας. Αυτό σημαίνει επίσης ότι θέλετε περισσότερο να επιτύχετε καύση λίπους στις ασκήσεις σας.

Ένας ιχνηλάτης δραστηριότητας μπορεί να παρακολουθεί τον καρδιακό σας ρυθμό για καύση λίπους και καρδιο. Αυτές οι οθόνες καρπού θα σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε την προσπάθειά σας που αντιλαμβάνεστε και πώς αυτή συσχετίζεται με τον καρδιακό σας ρυθμό. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για το πότε είστε πραγματικά σε κατάσταση καύσης λίπους.

Τι είναι ο καρδιακός ρυθμός που καίει λίπος;
Για να μάθετε τον επιθυμητό καρδιακό ρυθμό που θέλετε, πρέπει να υπολογίσετε τον μέγιστο καρδιακό σας ρυθμό. Για να το κάνετε αυτό, ξεκινήστε αφαιρώντας την ηλικία σας από το 220. Για παράδειγμα, εάν είστε 30 ετών, αφαιρέστε το 30 από το 220 για να λάβετε έναν μέγιστο καρδιακό ρυθμό 190. Αυτός ο αριθμός είναι ο μέγιστος αριθμός που πρέπει να χτυπά η καρδιά σας ανά λεπτό ενώ εκ νέου άσκηση.

Η American Heart Association συνιστά έναν στόχο καρδιακού παλμού από 50% έως 70% του μέγιστου καρδιακού σας παλμού κατά τη διάρκεια μέτριας άσκησης. Συνιστούν το 70% έως 85% του μέγιστου καρδιακού σας παλμού για έντονη ένταση άσκησης.

Θα πρέπει να στοχεύσετε στο χαμηλότερο άκρο της ζώνης καρδιακού παλμού -στόχου σας εάν ξεκινάτε μια ρουτίνα άσκησης. Στη συνέχεια, καθώς προετοιμάζετε το σώμα και την καρδιά σας, μπορείτε να αυξήσετε την έντασή σας.

Η διατήρηση μιας μέτριας έως έντονης έντασης άσκησης θα σας οδηγήσει στη ζώνη καρδιακών παλμών που καίει λίπος. Ως μέρος της απώλειας λίπους, η προπόνηση ενδυνάμωσης βοηθά στην ενίσχυση του μεταβολικού σας ρυθμού . Αυτό σημαίνει ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας σε σύγκριση με το εάν δεν γυμνάζεστε. Ο υψηλότερος μεταβολικός ρυθμός σας βοηθά να κάψετε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και μετά την προπόνησή σας.

Το λίπος καίγεται κατά τη διάρκεια κάθε προπόνησης, επομένως όσο περισσότερο γυμνάζεστε, τόσο περισσότερο θα βλέπετε καρδιαγγειακές βελτιώσεις. Η ποσότητα του λίπους που καίγεται καθορίζεται από το επίπεδο έντασής σας και τη διάρκειά σας.

Τι είναι ο καρδιακός ρυθμός;
Όσο περισσότερο γυμνάζεστε, τόσο περισσότερη αντοχή χτίζετε και τόσο περισσότερο μπορείτε να πιέσετε τον εαυτό σας για να φτάσει σε υψηλότερο καρδιακό ρυθμό. Αυτό είναι όταν ο καρδιακός σας ρυθμός φτάνει στο αερόβιο επίπεδο, το οποίο ωθεί τον καρδιακό σας ρυθμό προς ένα υψηλότερο ποσοστό του μέγιστου καρδιακού σας παλμού.

Μόλις πετύχετε άνετα τον καρδιακό σας ρυθμό, η καρδιά σας δυναμώνει. Η καρδιο άσκηση είναι εξαιρετική για την υγεία της καρδιάς και του μεταβολισμού σας. Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα σας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ καρδιακού ρυθμού που καίει λίπος έναντι καρδιο;
Οι διαφορετικές ζώνες καρδιακών παλμών σας καθορίζονται από το ποσοστό του μέγιστου καρδιακού σας παλμού. Εάν ασκείστε πολύ κοντά στον μέγιστο καρδιακό σας ρυθμό, αυτό θα μπορούσε να σας επιβαρύνει ανθυγιεινά.

Γνωρίζοντας τη διαφορά μεταξύ του καρδιακού ρυθμού που καίει λίπος και του καρδιακού παλμού μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο πρέπει να πιέζετε τον εαυτό σας σε διαφορετικές ασκήσεις. Το να φτάσετε στις ζώνες στόχου του καρδιακού παλμού σας πιο αποτελεσματικά βοηθά στη βελτίωση της καρδιαγγειακής σας υγείας.

Οι διαφορετικές ζώνες καρδιακών παλμών άσκησης βασίζονται σε επίπεδα προπόνησης που συνδέονται με τον μέγιστο καρδιακό σας ρυθμό. Ο καρδιακός σας ρυθμός μπορεί να χωριστεί σε τρεις ζώνες:

Ζώνη χαμηλότερης έντασης. Αυτή η ζώνη είναι όταν εργάζεστε στο 50% έως 60% του μέγιστου καρδιακού σας παλμού. Σε αυτή τη ζώνη, καίτε λιγότερες θερμίδες, αλλά μπορείτε να διατηρήσετε αυτόν τον ρυθμό για περισσότερο.

Ζώνη καύσης λίπους. Ονομάζεται επίσης εύκρατη ζώνη, χρησιμοποιείτε το 60% έως 70% του μέγιστου καρδιακού σας παλμού όταν ασκείστε σε αυτή την ένταση. Συνήθως, περίπου το 65% των θερμίδων που καίτε σε αυτή τη ζώνη προέρχονται από λίπος.

Αερόβια (καρδιο) ζώνη. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο έντασης. Χρησιμοποιείτε περίπου το 70% έως 80% του μέγιστου καρδιακού σας παλμού. Σε αυτόν τον καρδιακό ρυθμό, μόνο το 45% των θερμίδων που καίτε είναι λίπος. Ωστόσο, καίτε περισσότερες θερμίδες από ό,τι στις άλλες δύο ζώνες. Ενώ δεν καίτε τη μέγιστη ποσότητα θερμίδων λίπους, βελτιώνετε τη συνολική υγεία σας. Είναι πιθανό να μην μπορείτε να διατηρήσετε τον αερόβιο καρδιακό ρυθμό για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Το Takeaway
Ο μέγιστος καρδιακός σας ρυθμός είναι μόνο ένας οδηγός. Μπορεί να έχετε υψηλότερο ή χαμηλότερο μέγιστο καρδιακό ρυθμό. Εάν θέλετε να ανακαλύψετε το συγκεκριμένο εύρος σας, μπορείτε να μιλήσετε με τον γιατρό ή τον προσωπικό σας γυμναστή σχετικά με τον υπολογισμό των ζωνών-στόχων του καρδιακού παλμού σας. Εάν παίρνετε ορισμένα φάρμακα που προορίζονται να μειώσουν την αρτηριακή σας πίεση , ο μέγιστος καρδιακός σας ρυθμός μπορεί επίσης να μειωθεί. Μιλήστε με το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια έντονη ρουτίνα άσκησης.

Έχοντας επίγνωση του πώς νιώθετε και τις ζώνες στοχευμένων καρδιακών παλμών σας, θα μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις ασκήσεις σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν πιέζετε τον εαυτό σας πολύ σκληρά, πολύ γρήγορα. Το να χτίσετε την αντοχή σας και να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας είναι σημαντικό για ασφαλείς προπονήσεις.

www.webmd.com

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Μπορώ να κάνω ντους μετά το φαγητό;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr