Απώλεια βάρους-περισσότεροι μυς κ.α. Τι αλλαγές θα δεις στο σώμα σου με το πρώτο μάθημα Hot Yoga:

Απώλεια βάρους-περισσότεροι μυς κ.α. Τι αλλαγές θα δεις στο σώμα σου με το πρώτο μάθημα Hot Yoga:

Η Hot γιόγκα μοιάζει με την παραδοσιακή γιόγκα, καθώς οι άνθρωποι καταφεύγουν συχνά στην πρακτική αυτή για παρόμοιους λόγους—για να βελτιώσουν δηλαδή τη σωματική τους υγεία, να ηρεμήσουν το μυαλό τους, να μειώσουν το άγχος τους και να αυξήσουν την ευελιξία και το εύρος της κίνησης στις αρθρώσεις τους.

Πολλές από τις ίδιες στάσεις που ασκούνται στην παραδοσιακή γιόγκα, γίνονται και στη hot γιόγκα. Ορισμένα μαθήματα καυτής γιόγκα ακολουθούν μια ακριβή σειρά στάσεων για κάθε τάξη, ενώ άλλα μαθήματα ποικίλλουν τη σειράτους  με βάση τις μεθόδους διδασκαλίας του εκπαιδευτή και τους στόχους για τη συγκεκριμένη τάξη.

Είτε οι στάσεις ποικίλλουν είτε όχι, υπάρχει μια σταθερή μεταβλητή στη hot yoga, και αυτή είναι η θερμοκρασία—η οποία είναι πάντα αυξημένη.

 

Hot Yoga για αρχάριους;

Όπως συμβαίνει με κάθε σωματική δραστηριότητα, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τον οργανισμό σας και στις  περιπτώσεις που συντρέχουν χρόνια θέματα υγείας, να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Τα άτομα με ορισμένες παθήσεις (όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας ) μπορεί να διαπιστώσουν ότι η ζέστη στη ζεστή γιόγκα μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα και μπορεί να μην είναι κατάλληλη για αρχάριους.

Τα γυμναστήρια που προσφέρουν μαθήματα  Hot Yoga θα έχουν συχνά συγκεκριμένα μαθήματα σχεδιασμένα για αρχάριους. Αυτά τα μαθήματα μπορεί να πηγαίνουν με πιο αργό ρυθμό. Ο εκπαιδευτής συνήθως αφιερώνει περισσότερο χρόνο εξηγώντας και δείχνοντας πώς να μετακινηθείτε μέσα και έξω από τις στάσεις για να σας βοηθήσει να προσαρμοστείτε στις νέες και  άγνωστες κινήσεις.

Για μερικούς ανθρώπους, οι στάσεις μπορεί να είναι γνωστές, αλλά η προσθήκη θερμότητας στην πρακτική της γιόγκα μπορεί να είναι νέα. Σε αυτή την περίπτωση, μιλήστε με τον δάσκαλο και ενημερώστε τον ότι έχετε κάνει γιόγκα αλλά είστε νέος στη hot γιόγκα.

Ο δάσκαλος μπορεί να έχει συγκεκριμένες συμβουλές για να σας βοηθήσει να προσαρμοστείτε στο να βρίσκεστε σε θερμαινόμενο δωμάτιο ή να σας υπενθυμίσει ότι είναι εντάξει να κάνετε πιο συχνά διαλείμματα από ό,τι θα μπορούσατε να συνηθίσετε στα παραδοσιακά μαθήματα γιόγκα.

Το να είσαι αρχάριος μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά μπορεί επίσης να είναι αναζωογονητικό, οπότε αγκαλιάστε αυτές τις στιγμές. Η εμπειρία από κάτι καινούργιο μπορεί να αναζωογονήσει τον ενθουσιασμό σας για τη γιόγκα και να σας δώσει κάτι να περιμένετε.

Πόσο καυτή είναι η καυτή γιόγκα;
Οι θερμοκρασίες στη hot yoga κυμαίνονται από 90–105 βαθμούς Φαρενάιτ, ανάλογα με το στούντιο και τον τύπο της hot yoga. 2

Πέντε Οφέλη της Hot Yoga
Ως ολιστική πρακτική, η hot yoga προσφέρει τόσο σωματικά όσο και πνευματικά οφέλη.

Βελτιώνει τη συνολική υγεία
Η άσκηση είναι μια πολύ γνωστή μέθοδος για τη βελτίωση της συνολικής υγείας και φυσικής κατάστασης. Η ενασχόληση με τακτικές κινήσεις,μπορεί να προάγει καλύτερο ύπνο, να μειώσει τα ποσοστά παχυσαρκίας και καρδιαγγειακών παθήσεων και να βελτιώσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι άνθρωποι που κάνουν γιόγκα τείνουν επίσης να συμμετέχουν σε συμπεριφορές που προάγουν την υγεία, όπως η κατανάλωση πιο θρεπτικών τροφών και η αποφυγή δραστηριοτήτων που βλάπτουν την υγεία, όπως το κάπνισμα. 

Η hot yoga μπορεί επίσης να βοηθήσει τους ανθρώπους που δεν μπορούν να ανεχθούν την άσκηση υψηλής έντασης να βελτιώσουν τη συνολική τους φυσική κατάσταση.

Η άσκηση υψηλής έντασης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της συνολικής φυσικής κατάστασης, αλλά για άτομα με ορισμένες παθήσεις όπως παχυσαρκία, καρδιαγγειακή νόσο ή χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια , η άσκηση υψηλής έντασης μπορεί να μην είναι κατάλληλη. Η hot yoga είναι συχνά προσβάσιμη σε άτομα με αυτές τις παθήσεις. 

Αυξάνει το εύρος κίνησης
Η καυτή γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ευελιξίας και του εύρους κίνησης. Οι άνθρωποι που κάνουν γιόγκα αυξάνουν το εύρος κίνησης των γοφών, των αγκώνων, των γονάτων και των ώμων τους. Σε σύγκριση με τη γιόγκα σε θερμοκρασία δωματίου, η hot yoga έχει μεγαλύτερη επίδραση στην κινητικότητα των ισχίων. 

Απώλεια βάρους-περισσότεροι μυς
Η hot yoga είναι μια σωματική δραστηριότητα που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Αρκετοί διαφορετικοί παράγοντες επηρεάζουν την απώλεια βάρους από την hot yoga. Αυτά περιλαμβάνουν την υψηλή θερμοκρασία, την αυξημένη συνολική κίνηση, την αυξημένη άλιπη μυϊκή μάζα και τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες.

Μελέτη  διερεύνησε τις εμπειρίες των ανθρώπων που έκαναν γιόγκα σχετικά με την απώλεια βάρους. Αυτοί οι άνθρωποι διαπίστωσαν ότι η σύσταση του σώματός τους άλλαξε ώστε να περιλαμβάνει περισσότερους μυς. Έτειναν επίσης να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες σε πιο υγιεινές.

Μια άλλη μελέτη 50 υπέρβαρων γυναικών που έκαναν hot yoga για ένα χρόνο διαπίστωσε ότι τα ποσοστά βάρους και σωματικού λίπους μειώθηκαν.  

Η δαπάνη θερμίδων αυξάνεται  κατά τη διάρκεια της hot yoga και της γιόγκα σε θερμοκρασία δωματίου. 

Μειώνει τα επίπεδα στρες
Το άγχος μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην υγεία, θέτοντάς σας σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και χρόνιων φλεγμονών. Ως πρακτική νου-σώματος, η hot yoga μπορεί να μειώσει το άγχος.

Με τακτική πρακτική, η γιόγκα μπορεί να μειώσει τις ορμόνες και τις χημικές ουσίες στο σώμα που σχετίζονται με το στρες, όπως η κορτιζόλη . Οι άνθρωποι που κάνουν γιόγκα έχουν καλύτερη ανθεκτικότητα στο στρες και βιώνουν μια συνολική αύξηση της ευεξίας.

Μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη
Η τακτική πρακτική της γιόγκα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και της κατάθλιψης και στη βελτίωση της συνολικής ψυχικής υγείας.

Αν και τα στοιχεία για την επίδραση της γιόγκα στις διαγνωσμένες παθήσεις ψυχικής υγείας δεν είναι τόσο ελπιδοφόρα, οι άνθρωποι που περνούσαν στρεσογόνες καταστάσεις της ζωής τους, όπως καταστάσεις υγείας, είχαν βελτιωμένα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.

Μελέτη που παρακολούθησε τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια μιας τρίμηνης θεραπείας γιόγκα διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες παρουσίασαν βελτιώσεις στην κατάθλιψη και το άγχος.

Πριν από ένα μάθημα Hot Yoga
Προετοιμαστείτε για ένα hot μάθημα γιόγκα λαμβάνοντας υπόψη ότι θα κινείστε και θα ασκηθείτε σε ένα ζεστό δωμάτιο. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι τα απεριόριστα (αλλά όχι φαρδιά) ρούχα τους επιτρέπουν να κινούνται ελεύθερα διατηρώντας τα πάντα στη θέση τους.

Πολλές μάρκες γυμναστικής στην αγορά κατασκευάζουν κινητά υφάσματα που απομακρύνουν τον ιδρώτα για γιόγκα.

Εάν ανησυχείτε για τη μυρωδιά του σώματός σας κατά τη διάρκεια της hot yoga, τηρήστε καλή υγιεινή και χρησιμοποιήστε αποσμητικό ή αντιιδρωτικό. Μην χρησιμοποιείτε δυνατά αρώματα ή κολώνιες, που μπορεί να διαταράξουν την εμπειρία των άλλων.

Ανάλογα με το στούντιο, μπορεί να σας ενθαρρύνουν να φέρετε νερό για να πιείτε σε όλη την πρακτική.

Εάν είστε νέος στη hot yoga, φτάστε νωρίς και μιλήστε με τον εκπαιδευτή. Ενημερώστε τους εάν έχετε τραυματισμούς που πρέπει να γνωρίζουν, ώστε να μπορούν να τροποποιήσουν τις στάσεις για εσάς και κάντε ερωτήσεις εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να στήσετε τον εαυτό σας στο δωμάτιο.

Μετά από ένα μάθημα Hot Yoga
Μετά από ένα καυτό μάθημα γιόγκα, πιθανότατα θα πνιγείτε στον ιδρώτα. Φροντίστε να ενυδατωθείτε . Αφιερώστε το χρόνο σας να βγείτε έξω από το δωμάτιο για να αποφύγετε τη ζαλάδα.

Σε ορισμένα στούντιο, ο εκπαιδευτής σας μπορεί να σας προσφέρει την επιλογή να συνεχίσετε να ξαπλώνετε στη Savasana, την τελευταία στάση ανάπαυσης. Εάν αισθάνεστε υπέροχα εκεί που βρίσκεστε, ξαπλώστε εκεί για όσο το δυνατόν περισσότερο, εμποτισμένοι με τα αποτελέσματα της πρακτικής.

Ορισμένα στούντιο διαθέτουν ντους στα μπάνια, ώστε να μπορείτε να ξεπλυθείτε και να δροσιστείτε μετά την εξάσκηση. Διαφορετικά, μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι.

Προετοιμαστείτε για ένα καυτό μάθημα γιόγκα φορώντας κατάλληλα ρούχα και εξοικειωθείτε με τον εκπαιδευτή και τρόπους για να κάνετε διαλείμματα εάν χρειάζεται. Μετά τη ζεστή γιόγκα, ενυδατωθείτε, κάντε ντους και απολαύστε τα αποτελέσματα της πρακτικής.

Επιμέλεια: www.mystikaomorfias.gr

www.verywellhealth.com

 

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

 

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr