Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε πολλές μπανάνες

Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε πολλές μπανάνες

Εάν υπάρχει ένα καλάθι με φρούτα σε ένα σπίτι, πιθανότατα θα βρείτε μπανάνες σε αυτό. Οι μπανάνες δεν εξαρτώνται από τις εποχές και είναι συνήθως διαθέσιμες όλο το χρόνο. Είναι σχετικά φθηνές και μπορείτε να τα βρείτε σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ. Έχουν επίσης το πλεονέκτημα να κάνουν εξαιρετικές προσθήκες σε smoothies, σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και φρουτοσαλάτες. 

Όταν σκέφτεστε αυτό το τροπικό φρούτο, το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι η περιεκτικότητά του σε κάλιο που είναι εξαιρετικό για την υγεία της καρδιάς. Οι άνθρωποι μπορούν επίσης να αναφέρονται στα άλλα θρεπτικά συστατικά στις μπανάνες, όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες. 

Οι φυτικές ίνες, ειδικότερα, είναι εξαιρετικές για την υγεία του εντέρου. 

Όταν τρώτε μια μπανάνα κάθε μέρα , είναι πιο πιθανό να έχετε πιο ομαλή πεπτική κίνηση. Εάν η δυσκοιλιότητα, το φούσκωμα και τα αέρια σας ανησυχούν, η προσθήκη μπανανών στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από αυτά τα προβλήματα.

«Οι ίνες μπανάνας βοηθούν στην αποκατάσταση της κανονικής λειτουργίας του εντέρου επειδή δεσμεύονται με τα απόβλητα και τις τοξίνες εντός του πεπτικού σωλήνα, βοηθώντας στην απέκκρισή τους από το σώμα», εξήγησε η εγγεγραμμένη διαιτολόγος, Rachael Link (μέσω του Dr. Ax ). Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτά τα λαμπερά φρούτα για το έντερο σας.  

Οι μπανάνες μπορούν να προάγουν το υγιές μικροβίωμα του εντέρου

Με τη συζήτηση γύρω από τη διατήρηση ενός υγιούς εντέρου να έχει προτεραιότητα , οι άνθρωποι αναζητούν τις κατάλληλες τροφές για κατανάλωση  και οι μπανάνες ανήκουν στις καταλληλότερες τροφές. 

Ένα υγιές έντερο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για πολλά πράγματα, συμπεριλαμβανομένης της υγείας του ανοσοποιητικού σας συστήματος, της πέψης, της υγείας της καρδιάς και της διαχείρισης των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αν επίσης έχετε ακούσει ότι οι μπανάνες σας βάζουν σε καλύτερη διάθεση , αυτό είναι αλήθεια. 

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο PLOS ONE, η συγκεκριμένη ίνα που βρίσκεται στις μπανάνες και είναι ευεργετική για την υγεία του εντέρου – η πηκτίνη – είναι πιο συγκεντρωμένη στα άγουρα φρούτα. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που οι πράσινες μπανάνες συνιστώνται σε άτομα με σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS). Όπως εξηγεί ο γιατρός της ολοκληρωμένης ιατρικής και εγγεγραμμένος διαιτολόγος, Δρ. Amy Burkhart , οι πράσινες μπανάνες θεωρούνται τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε FODMAP. «Τα FODMAP είναι μια ομάδα υδατανθράκων που συμβάλλουν σε προβλήματα στο στομάχι », πρόσθεσε. 

Πώς να εντάξετε τις μπανάνες στη διατροφή σας

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι παρά όλα όσα κάνουν για την υγεία του εντέρου σας, οι μπανάνες εξακολουθούν να είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Αυτό σημαίνει ότι ο καρπός περιέχει μόνο αμελητέες ποσότητες πρωτεΐνης και λίπους. 

Επίσης, η περιεκτικότητα σε ζάχαρη στα φρούτα μπορεί να γίνει προβληματική εάν τα καταναλώνετε υπερβολικά, ειδικά τα ώριμα. Η κατανάλωση περίπου 1-2 μπανάνων την ημέρα θεωρείται ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους. Εάν έχετε τη συνήθεια να κόβετε μπανάνες στο πρωινό σας μπολ με ελληνικό γιαούρτι και αμύγδαλα, αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να εξισορροπήσετε την περιεκτικότητα του φρούτου σε φυτικές ίνες και υδατάνθρακες με λίγη πρωτεΐνη και υγιή λίπη. Μπορείτε επίσης να τις προσθέσετε σε συνταγές υγιεινών πρωτεϊνών για smoothie με άλλα συστατικά όπως βρώμη, σπανάκι, φυστικοβούτυρο, βατόμουρα κ.λπ.

Όσον αφορά τη συμπερίληψη της πράσινης ποικιλίας στη διατροφή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να αντικαταστήσετε τις πατάτες με πράσινες μπανάνες σε αλμυρά πιάτα σύμφωνα με την Δρ Έιμι Μπούρχαρτ. 

Το υπέροχο με τις μπανάνες είναι ότι καταναλώνονται εύκολα ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε — στο σπίτι, εν κινήσει, στη δουλειά ή ακόμα και ως σνακ πριν την προπόνηση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις ξεφλουδίσετε και να τις φάτε. Ωστόσο, εάν ανησυχείτε για την περιεκτικότητά του σε κάλιο και την υγεία των νεφρών σας ή θέλετε να συζητήσετε το προφίλ των υδατανθράκων με τον διαιτολόγο σας λόγω παθήσεων όπως ο διαβήτης, θα πρέπει να το κάνετε πριν το προσθέσετε τακτικά στη διατροφή σας.    

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Η ανεπάρκεια βιταμίνης που σας κάνει να φαίνεστε μεγαλύτεροι

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr