4 μυστικά που δεν θα σου πει ούτε ο κομμωτής σου για να έχεις πάντα ίσια μαλλιά ακόμη και αν έχει υγρασία

4 μυστικά που δεν θα σου πει ούτε ο κομμωτής σου για να έχεις πάντα ίσια μαλλιά ακόμη και αν έχει υγρασία

Πώς να κρατήσεις τα μαλλιά σου ίσια και ανθεκτικά στην υγρασία τον χειμώνα.

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Αν τα μαλλιά σου δεν είναι φυσικά ίσια και θέλεις να κρατήσεις αυτό το ίσιωμα να διαρκεί τέλεια τον χειμώνα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστείς με έξυπνα εργαλεία και φυσικά να ακολουθείς συγκεκριμένα tips. Ωστόσο ακόμη κι αν έχεις από τη φύση σου ίσια μαλλιά, μπορεί να είναι δύσκολο να τα κρατήσεις όσο όμορφα θέλεις καθώς οι τρίχες αντιδρούν πολύ στην υγρασία. Έτσι ακόμη κι αν έχεις βγει από το κομμωτήριο το αποτέλεσμα θα είναι να αρχίζουν τα μαλλιά σου να αλλάζουν… κατεύθυνση!

Ευτυχώς, ωστόσο, υπάρχουν τώρα όλο και περισσότερες λύσεις για αυτό το πρόβλημα.

1. Τα ίσια μαλλιά θέλουν σωστά προϊόντα περιποίησης

Εάν χρησιμοποιείς συχνά ζεστά εργαλεία για να αποκτήσεις ίσια μαλλιά, για να αποτρέψεις την ξηρότητα και την αφυδάτωση των μηκών, χρησιμοποίησε σαμπουάν και conditioner κατάλληλα για την υφή των μαλλιών σου, εμπλουτισμένα με ενυδατικά συστατικά που θα κρατήσουν τα μαλλιά σου υγιή και πιο ανθεκτικά στα ισιωτικά.

2. Να αποφεύγεις τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Τα πιο κατεστραμμένα μήκη είναι αυτά που καταπονούνται από την υπερβολική θερμότητα. Όταν χρησιμοποιείς το σεσουάρ ή το ισιωτικό, είναι απαραίτητο να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία που ταιριάζει καλύτερα στην υφή των μαλλιών σου. Γι’ αυτό είναι καλό να εξοπλιστείς με έξυπνα εργαλεία , συνήθως εξοπλισμένα με καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα χειροκίνητης ρύθμισης της θερμοκρασίας ή ακόμα και διαισθητικής προσαρμογής της με βάση τις φυσικές ιδιότητες των μαλλιών. Ακόμα κι αν κάποια εργαλεία φτάνουν έως και τους 230 βαθμούς, η συμβουλή για να αποφύγεις τον συμβιβασμό των άκρων, που είναι ήδη ευαίσθητες από μόνες τους, και κατά συνέπεια η υγιής και γεμάτη όψη των μαλλιών, είναι να μην χρησιμοποιείς ποτέ μέγιστη θερμότητα από τους 170°.

3. Μην χρησιμοποιείς το ισιωτικό πολλές φορές

Το μόνο που χρειάζεται είναι μια ακριβής και προσεκτική κίνηση από πάνω προς τα κάτω. Το να επαναλαμβάνεις το ισιωτικό επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του styling, στην πραγματικότητα όχι μόνο αγχώνει τα μαλλιά αλλά τους στερεί εντελώς τον φυσικό τους όγκο. Ωστόσο, αν συνειδητοποιήσεις ότι τα μαλλιά σου φαίνονται υπερβολικά επίπεδα, μην ανησυχείς. Αγόρασε ένα ξηρό σαμπουάν σε μορφή σκόνης και ψέκασέ το απευθείας στις ρίζες. Έτσι, όχι μόνο θα επαναφέρεις τη χαμένη ζωντάνια αλλά θα βοηθήσεις τα μαλλιά σου να παραμείνουν λεία χάρη στην ξηρή και απορροφητική σύσταση του προϊόντος.

4. Δοκίμασε μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη

Πόσοι άνθρωποι τυχαίνει να ξυπνούν με ατημέλητα μαλλιά, όλα δεμένα στο πίσω μέρος του λαιμού τους; Ο ένοχος είναι το βαμβάκι, ένα φαινομενικά μαλακό υλικό που, ωστόσο, προκαλεί τριβή. Σε αντίθεση με τις μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Είναι εξοπλισμένες με υλικό πιο κατάλληλο για άτομα με ξηρά και εύθραυστα μήκη, επειδή είναι λείες και μειώνουν την τριβή στο ελάχιστο, αποφεύγοντας τον κίνδυνο θραύσης των μαλλιών. Επιπλέον, όντας φυσικά ενυδατικό, βελτιώνει το χτένισμα των μαλλιών, κάνοντας το styling πιο εύκολο.

www.theissue.gr

Πως με ένα σαπούνι που κοστίζει μόλις 40 λεπτά μπορείς να φτιάξεις 3 λίτρα υγρό απορρυπαντικό για το πλυντήριο.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr