5 ασκήσεις για όλο το σώμα για να διατηρηθείτε νέοι

5 ασκήσεις για όλο το σώμα για να διατηρηθείτε νέοι

1. Σανίδα

Πρόκειται για μια κλασική άσκηση που ενισχύει σημαντικά τον κορμό, οπότε θα αποκτήσουμε δύναμη στη σπονδυλική στήλη και τους κοιλιακούς. Μπορες να την κάνεις στους πήχεις σου (με τους αγκώνες σας ακριβώς κάτω από τους ώμους σου) ή με τη μορφή υψηλής σανίδας με τα χέρια σου ίσια και τις παλάμες σου ακριβώς κάτω από τους ώμους σου. Είναι σημαντικό να κρατάς τον κορμό σου απασχολημένο ανά πάσα στιγμή.

2. Κάμψεις (Push-ups)

Πρόκειται για μια περίπλοκη άσκηση, αλλά μπορούμε να την προσαρμόσουμε στο επίπεδό μας, με ή χωρίς να ακουμπάμε τα γόνατά μας στο πάτωμα. Με αυτήν την άσκηση, θα δουλέψουμε όλο το σώμα.

Αν δεν έχεις κάνει ποτέ κάμψεις, ούτε καν με τα γόνατα, μπορείς να ξεκινήσεις ακουμπώντας σε έναν τοίχο, με τα χέρια σου να ακουμπούν λίγο πιο πλατιά από το πλάτος του στήθους σου. Λύγισε τους αγκώνες σου και φέρε το στήθος σου στο επίπεδο των αγκώνων. Στη συνέχεια, επίστρεψε στην αρχική θέση. Πρόκειται για μια άσκηση που γυμνάζει όλο το σώμα: τον κορμό, τους γλουτούς, το άνω μέρος του σώματος και την πλάτη.

3. Κωπηλασία

Και πάλι, για να κάνουμε την άσκηση της κωπηλασίας, θα χρειαστούμε ταινίες αντίστασης ή μικρούς αλτήρες. Όρθιοι, λυγίζουμε το σώμα μας, τραβώντας το προς τα εμπρός, με τις ταινίες ή τα βαράκια που κρατάμε στα δύο χέρια με τα χέρια μας ίσια. Φέρνουμε τα χέρια μας προς το σώμα μας, λυγίζοντας τους αγκώνες μας, μέχρι τα χέρια μας να βρεθούν στο ύψος της μέσης. Θα παρατηρήσεις πως οι μύες τεντώνονται και δυναμώνουν.

4. Βυθίσεις τρικεφάλων

Εδώ χρησιμοποιούμε μόνο το ίδιο μας το σώμα, χρησιμοποιώντας τη βαρύτητα ως αντίσταση. Καθόμαστε στο πάτωμα, με τα χέρια μας στραμμένα προς τα εμπρός και τοποθετημένα ακριβώς πίσω μας. Ενεργοποιώντας τον κορμό, πιέζουμε το πάτωμα για να σπρώξουμε τους γλουτούς μας από το πάτωμα. Λύγισε τους αγκώνες σου και τέντωσέ τους ξανά 8 έως 12 φορές για να δυναμώσεις τους τρικέφαλους. Αν θέλουμε να κάνουμε την άσκηση πιο δύσκολη, μπορούμε να σηκώσουμε τα πόδια μας σε μια καρέκλα, έναν πάγκο ή οποιαδήποτε σταθερή επιφάνεια.

5. Ανυψώσεις ισχίων

Για την τελευταία άσκηση, θα δουλέψουμε το κάτω μέρος του σώματος, συγκεκριμένα τους γλουτούς και τους οπίσθιους μηριαίους. Ξαπλώνουμε στο πάτωμα, με τα γόνατά μας στηριγμένα και τα πέλματά μας ακριβώς από κάτω τους, ακουμπισμένα στο πάτωμα. Χωρίς να μετακινήσεις το κεφάλι και τους ώμους σου από το πάτωμα, σήκωσε και χαμήλωσε τους γοφούς σου 8 έως 12 φορές. Στην τελευταία επανάληψη, αφήνουμε τους γοφούς ανασηκωμένους και κάνουμε 12 μικρότερες κινήσεις, χωρίς να αγγίξουμε το πάτωμα.

www.govastileto.gr

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

unsplash.com

Γρήγορο Σπρέι λευκών ειδών για να Μυρίζουν φρεσκάδα τα Ρούχα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr