Αυτή είναι η πιο θρεπτική τροφή στον πλανήτη και έχει παρόμοια πρωτεΐνη με το κρέας

Αυτή είναι η πιο θρεπτική τροφή στον πλανήτη και έχει παρόμοια πρωτεΐνη με το κρέας

Θέλετε να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεΐνης; Αυτό ακριβώς χρειάζεστε
Αποτελεί την πλουσιότερη «πράσινη τροφή» σε πρωτεΐνη με περιεκτικότητα 55-70% ενώ περιέχει λίγες θερμίδες. Ο λόγος γίνεται για τη σπιρουλίνα ένα γαλαζοπράσινο φύκι που έχει ταξινομηθεί ως υπερτροφή λόγω της φυσικής διατροφικής του περιεκτικότητας.

Τζουλιάννα Καρνέζη

Τα οφέλη από την κατανάλωσή της περιλαμβάνουν την υποστήριξη της υγείας των ματιών και τη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης, ενώ οι βιταμίνες και τα μέταλλα της μπορούν να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να καταπολεμήσουν ασθένειες και να μειώσουν την αρτηριακή πίεση.

Η περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνη είναι 60% και περιέχει όλα τα αμινοξέα, αλλά σε μικρότερες ποσότητες από αυτές του αυγού, του κρέατος και του γάλακτος. Γι αυτό και έχει χαρακτηριστεί ως «σωτήρας» για όσους προσπαθούν να διατηρήσουν μια υγιή πρόσληψη πρωτεΐνης.

Πιθανά οφέλη για την υγεία της σπιρουλίνας
Η σπιρουλίνα είναι μια ισχυρή πηγή θρεπτικών συστατικών. Περιέχει μια φυτική πρωτεΐνη που ονομάζεται φυκοκυανίνη, η οποία μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδες ιδιότητες και να ανακούφισει από τον πόνο. Αυτό το αντιοξειδωτικό και άλλα θρεπτικά συστατικά της σπιρουλίνας συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία.

Αντικαρκινικές ιδιότητες
Πολλά αντιοξειδωτικά της σπιρουλίνας έχουν αντιφλεγμονώδη δράση στον οργανισμό. Η χρόνια φλεγμονή συμβάλλει στον καρκίνο και σε άλλες ασθένειες. Η φυκοκυανίνη έχει βρεθεί ότι όχι μόνο μειώνει τη φλεγμονή στο σώμα, αλλά επίσης εμποδίζει την ανάπτυξη του όγκου και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα.

Υγεία της καρδιάς
Έρευνες έχουν βρει ότι η πρωτεΐνη της σπιρουλίνας μπορεί να μειώσει την απορρόφηση της χοληστερόλης από το σώμα , μειώνοντας τα επίπεδά της. Αυτό βοηθά να διατηρείτε τις αρτηρίες σας καθαρές, μειώνοντας την πίεση στην καρδιά σας που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις και θρόμβους αίματος που προκαλούν εγκεφαλικό .

Επίσης η σπιρουλίνα αυξάνει την παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου, κάτι που βοηθά τα αιμοφόρα αγγεία σας να χαλαρώσουν. Μελέτες δείχνουν ότι αυτό μπορεί να μειώσει την αρτηριακή σας πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

Ανακούφιση από αλλεργίες
Η αντιφλεγμονώδης δράση που δημιουργείται από τα αντιοξειδωτικά της σπιρουλίνας μπορεί να βοηθήσει άτομα με αλλεργίες που προκαλούνται από τη γύρη, τις τρίχες ζώων και τη σκόνη. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι συμπτώματα όπως η συμφόρηση , το φτέρνισμα και ο κνησμός μειώθηκαν σημαντικά στους συμμετέχοντες, υποδηλώνοντας ότι η σπιρουλίνα μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση για την αλλεργία.

Υποστήριξη ανοσοποιητικού συστήματος
Η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα απαραίτητα για τη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, όπως οι βιταμίνες Ε , C και Β6 . Η έρευνα διαπιστώνει ότι η σπιρουλίνα ενισχύει επίσης την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και αντισωμάτων που καταπολεμούν τους ιούς και τα βακτήρια στο σώμα σας.

Εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι η σπιρουλίνα μπορεί να καταπολεμήσει τον έρπητα και τη γρίπη – αν και χρειάζεται πολύ περισσότερη έρευνα για να δοκιμαστούν αυτές οι επιδράσεις στον άνθρωπο.

Μπορεί να διατηρήσει την υγεία των ματιών και του στόματος
Η σπιρουλίνα περιέχει ζεαξανθίνη, μια φυτική χρωστική ουσία που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καταρράκτη και απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία . Οι αντιβακτηριδιακές της ιδιότητες μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην προώθηση της καλής στοματικής υγείας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το στοματικό διάλυμα ενισχυμένο με σπιρουλίνα μείωσε την οδοντική πλάκα και τον κίνδυνο ουλίτιδας στους συμμετέχοντες. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι μείωσε τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος σε άτομα που μασούσαν καπνό.

Πιθανοί κίνδυνοι της σπιρουλίνας
Επειδή η σπιρουλίνα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας πριν την πάρετε, γιατί μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία ορισμένων ατόμων, όπως:

Τοξίνες


Η σπιρουλίνα που συλλέγεται από τη φύση μπορεί να είναι μολυσμένη με βαρέα μέταλλα και βακτήρια. Σε υψηλές ποσότητες, μερικές από αυτές τις τοξίνες μπορεί να στρεσάρουν ή να βλάψουν το συκώτι σας.

Ανησυχίες εγκυμοσύνης
Δεν υπάρχει αρκετή έρευνα που να υποδεικνύει ότι τα μπλε-πράσινα φύκια είναι ασφαλή για έγκυες ή θηλάζουσες γυναίκες. Λόγω του κινδύνου τοξινών, οι γιατροί συνιστούν στις έγκυες γυναίκες να αποφεύγουν τη σπιρουλίνα.

Αιμορραγικές διαταραχές
Επειδή η σπιρουλίνα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πήξης του αίματος , μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για μώλωπες και αιμορραγία σε άτομα με ορισμένες αιμορραγικές καταστάσεις.

Διαβήτης
Η σπιρουλίνα μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα , επομένως τα άτομα με διαβήτη θα πρέπει να παρακολουθούν το σάκχαρό τους όταν λαμβάνουν σπιρουλίνα.

Αυτοάνοσο νόσημα
Η έρευνα δείχνει ότι η σπιρουλίνα μπορεί να υποστηρίξει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά αυτό θα μπορούσε να επιδεινώσει τα συμπτώματα σε άτομα με αυτοάνοσες ασθένειες όπως ο λύκος , η σκλήρυνση κατά πλάκας ή η αρθρίτιδα . Μιλήστε με το γιατρό σας πριν προσθέσετε σπιρουλίνα στη διατροφή σας εάν έχετε μια αυτοάνοση πάθηση.

Ανεπάρκεια Β12
Συχνά υποστηρίζεται ότι η σπιρουλίνα περιέχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 , αλλά το περιεχόμενό της δεν απορροφάται καλά από τον ανθρώπινο οργανισμό. Εάν έχετε ανεπάρκεια Β12, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε συμπληρώματα από άλλη πηγή.

Η σπιρουλίνα βρίσκεται στα φαρμακεία και σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων, σε μορφή χαπιού, σκόνης και νιφάδων. Η σκόνη και οι νιφάδες μπορούν να προστεθούν σε σούπες, σαλάτες, χυμούς κ.ο.κ., ενώ αν την αγοράσετε σε κάψουλες, την καταναλώνετε με ένα ποτήρι νερό πριν από τα κυρίως γεύματα.

jenny.gr

unsplash.com       Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

Μάσκα Προσώπου Άμεσης Σύσφιξης με Σπιρουλίνα (2 συσκευασίες προσφορά)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr